Penjajahan Moden


Assalammualaikum,

Marilah bersama mengedarkan maklumat di halaman ini kepada masyarakat. Letakkan link artikel ini di halaman blog atau discussion group anda. Emelkan, cetak dan poskan kepada semua orang. Gunakan software di bawah untuk memuat turun video dan jadikannya DVD/VCD. Buat salinan dan edarkan kepada rakan terdekat berserta meminta mereka melakukan perkara sama. Hantarkan kepada semua pemimpin utama, seperti ulama dan ahli agama, hakim, peguam, pemimpin jabatan, syarikat, persatuan dan pelajar serta semua masyarakat untuk kesedaran yang lebih baik menghadapi masa-masa akan datang.

Terlebih dahulu sila rujuk pada bahagian video untuk pemahaman asas. Saya kini meneruskan dan persoalan pertama kenapa umat Islam zaman ini menjadi lemah? Dua sebab utama:

(a) Kerana Perlembagaan kita meninggalkan Al-Quran dan Sunnah sebagai sumber undang-undang utama dan mengambil undang-undang Inggeris sebagai kitab kita.

(b) Kerana kita musuh Allah SWT dan Rasulullah SAW di medan perang apabila mengamalkan riba dalam kehidupan harian.

(A) Perlembagaan

Sumber dan pemakaian undang-undang kita berdasarkan undang-undang Inggeris dan dikuasai Freemason (famous Freemaso, Freemason di Malaysia dan DGLME). Freemason, Illuminati atau lebih dikenali Knights Templar, adalah musuh umat Islam dalam  Perang Salib; Sejarah penuh: Secret Societies of America’s Elite – From Knights Templar to Skull and Bones (audio book), dan Global Freemasonry by Harun Yahya

Knights Templar beragama menyembah Baphomet, mengamalkan seks sihir dan homoseksual. Simbol Baphoment digunakan Knights Templar sebagai mewakili Lucifer, iaitu Iblis; The Satanic Bible. Mereka ditangkap dan dihukum di Perancis apabila murtad Kristian kerana mempelajari dan mengamalkan sihir purba Kabbalah dari Babylon (Babil).

Maksudnya: “..Mereka (membelakangkan kitab Allah) dan mengikut ajaran sihir yang dibacakan oleh puak-puak Syaitan dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah yang kafir (dengan amalan sihirnya); kerana merekalah yang mengajarkan manusia ilmu sihir dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil (Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata “Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)”. Dalam pada itu ada juga orang mempelajari dari mereka berdua… Dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat…”; al-Quran: al-Baqarah:102

Mereka berjaya melepaskan diri ke Scotland dan menukar identiti kepada Freemason bagi mengelak dikenali ramai. Knights Templar kemudian menguasai England, Perancis dan Amerika Syarikat. Dengan penguasaan negara besar, mereka kemudian menjajah negara Islam dan lainnya.

Knights Templar kemudiannya memberikan kemerdekaan mudah kepada semua jajahannya dan tanpa kemunasabahan. Ini kerana mereka berundur atas dasar strategi apabila berjaya menyemai benih ke dalam sistem eksekutif, kehakiman dan perundangan yang berupaya membentuk polisi untuk menguasai tubuh, minda dan jiwa kita.Judge

Mereka membentuk ekonomi kapitalis dan pembentukan negara bercorak sekular. Sistem ini bertujuan memperhambakan negara dan masyarakat, serta menukarkan kita beragama Lucifer (Iblis). Kenderaan digunakan bagi mencapai objektif mereka ialah undang-undang. Mereka menggunakan Perlembagaan untuk mengenepikan Al-Quran dan Sunnah dan memberi kuasa ke atas pemakaian undang-undang Statutori dan Common Law, dan pematuhan keputusan Mahkamah  mereka.

Judge

Semenjak itu, hakim membuat keputusan berdasarkan undang-undang Knights Templar yang berobjektif memperhambakan kita melalui monopoli kapitalis dan menukarkan agama kita kepada agama Lucifer (Iblis). Mereka meletakkan konsep “precedent” dan hakim tidak berupaya membuat keputusan bercanggah keputusan mereka. Undang-undang mereka dipakai tanpa diselarikan dengan Al-Quran dan Hadis.

Penyelesaian

Wahyu pertama memerintahkan kita mencari ilmu (“Bacalah Muhammad “; Surah Al-Alaq:1). Oleh itu penyelesaian utama ialah ilmu. Ilmu akan mengejutkan kita dari kelekaan dan tidur yang panjang ini. Ilmu terpenting ialah mengetahui sejarah dan strategi penyembah Iblis Knights Templar menguasai tubuh, minda dan jiwa orang Islam.

Presiden George Washington & BaphometPresiden George Washington & Baphomet

New World Order hanya boleh dicapai sekiranya tiada bantahan masyarakat dunia; Hence to fight and conquer in all your battles is not supreme excellence, supreme excellence consists of breaking the enemy’s resistence without fighting; Sun Tzu Art of War.  Bagi mengatasi masalah ini, pembentukan New World Order mesti didahulukan dengan pembentukan masyarakat berpegang teguh kepada satu agama sama dianuti semua , iaitu New World Religion.

Knights Templar berjaya membentuk New World Religion melalui undang-undang yang mencorakkan kehidupan kita kepada masyarat beragama dimulut tetapi memeluk agama Lucifer (Iblis) pada perbuatan, hati dan ditonjolkan di dalam seluruh kehidupan mereka.

“..Luciferianism is the product of religious engineering, which sociologist William Sims Bainbridge defines as “the conscious, systematic, skilled creation of a new religion” (“New Religions, Science and Secularization,” no pagination. In actuality, this is a tradition that even precedes Bainbridge. It has been the practice of Freemasonry for years. It was also the practice of Masonry’s religious and philosophical progenitors, the ancient pagan Mystery cults…”; Luciferianism: The Religion of Apotheosis

Secular Religion
Pelbagai bangsa dan agama memeluk agama sekular

Akibatnya dan tanpa disedari, lahirlah ulama, paderi, sami dan pelbagai ketua agama mengamalkan agama sekular. Pengaruh ini menular dalam institusi keagamaan, kerajaan, pendidikan dan media massa.  Ianya menular kepada masyarakat dan remaja hinggakan tidak takut mati dijalanan demi hiburan, serta bertindak memuja syaitan (123). Bapa sanggup merogol anak perempuannya dan berkongsi bersama rakan. Kanak-kanak kecil melakukan jenayah, seks liar dan dijalanan, serta perbuatan berzina atas Al-Quran menjadi kebanggaan. Kes merogol kanak-kanak bawah 5 tahun menjadi-jadi sehinggakan tidak selamat membiarkan anak bermain di taman. Terdapat banyak kejadian yang sangat pelik dan tidak dapat difahami.

Di dalam The Star, Jumaat, 24/08/2007 bertajuk “Penerapan syariah ganti Common Law “, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr. Abdullah Md. Zin mengulas kenyataan Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail bahawa sudah tiba masanya untuk semua pihak memikirkan sumber lain selain Common Law Inggeris bagi mendapatkan prinsip-prinsip keadilan. Ketua Hakim Negara, Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim mencadangkan agar rujukan kepada Common Law Inggeris dimansuhkan daripada undang-undang sivil negara ini kerana ia menggambarkan minda pengamal undang-undang tempatan yang masih terjajah. Maka langkah lebih serius perlu diambil bagi mengembalikan kekuatan umat dengan meletakkan Al-Quran dan Sunnah sebagai sumber undang-undang utama. Ini dapat dicapai dengan meminda Artikel 4 Perlembagaan Malaysia. Contoh pindaan seperti di bawah:–

“..God’s Book and the Sunnah of His Prophet (peace be upon him) is the Constitution of the Federation and any law which is INCONSISTENT with this Constitution shall, to the extent of the inconsistency, BE VOID..”

Pindaan akan beransur-ansur membatalkan undang-undang bercanggah Al-Quran dan Sunnah. Sistem Mahkamah beransur-ansur merujuk undang-undang Arab Saudi atau negara Islam yang mengamalkan Al-Quran dan Hadis sebagai undang-undang.

Kepentingan mengubah undang-undang dan sistem

Persoalan selanjutnya ialah apakah kepentingan kita meminda Artikel 4 Perlembagaan Malaysia? Kepentingan dinyatakan Allah SWT seperti di bawah:-

Maksudnya: “..Sesudah itu, patutkah mereka berkehendak lagi kepada hukum Jahiliyah? Padahal kepada orang-orang yang penuh keyakinan – tidak ada siapa boleh membuat hukum yang lebih baik daripada Allah…”; al-Quran: al-Maaidah:50

Maksudnya: “…dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka itulah orang-orang kafir..”; al-Quran: al-Maa’idah:44

Maksud keterangan di atas  jelas. Namun ramai yang gemar berhujah Yahudi dan Kristian lebih bijak membuat undang-undang daripada Allah. Mereka gemar berhujah undang-undang Allah tidak sesuai sepertimana biasa didengari. Adakah mereka ini beriman dengan Al-Quran? Inilah bukti keimanan dan penjajahan tubuh, minda dan jiwa oleh Knights Templar. Segala cara kehidupan dan sistem mereka adalah terbaik dan mengatasi kehebatan agama Allah swt. Kesannya mereka ditempatkan di neraka selama-lamanya, sama seperti saudara mereka.

TV

Music is a religion, and concerts is the mosque/church of today! (must see!!)

Seperkara penting ialah bantahan tidak utama dan sekadar ujian kepada orang Islam dan kafir. Kemenangan atau kekalahan tidak relevan. Sekiranya kemenangan utama maka Allah sekelip mata dapat memenanginya tanpa pertolongan sesiapa. Masing-masing bebas berjuang atau berhujah namun akan tiba satu hari nanti di mana ianya didengar kembali di Mahkamah Terakhir.

Maksudnya: “…Dan janganlah kamu merasa lemah (dalam perjuangan mempertahankan dan menegakkan Islam), dan janganlah kamu berdukacita (terhadap apa yang akan menimpa kamu), padalah kamulah orang-orang yang tertinggi (mengatasi musuh dengan mencapi kemenangan) jika kamu orang-orang yang sungguh-sungguh beriman…”; al-Quran: ali-Imran:139

NWO_Chart
New World Order Organization Chart

Selanjutnya, hampir keseluruhan sistem hari ini berasaskan sistem Knights Templar. Kita mengambil mereka sebagai awliya dan mempertahankan sistem ini tanpa mengikut batasan agama. Kesannya kita hidup dan dimatikan sebagai Kristian dan Yahudi. Oleh itu adakah kita dapat keluar dari neraka jika dimatikan sebagai Yahudi dan Kristian? Tidak.

Maksudnya: “…Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain. dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka…”; al-Quran: al-Maa’idah:51

Keterangan merujuk hari ini. Ini kerana Yahudi dan Kristian bukan teman rapat pada zaman dahulu. Sebab utama ialah Kristian mendakwa Yahudi bertanggung-jawab membunuh Jesus, iaitu tuhan mereka. Namun itu Yahudi dan Kristian hari ini bekerjasama menguasi dunia.

Oleh itu dan bagi yang mengagungkan sistem dan cara kehidupan mereka, Allah akan makbulkan doanya dan biarkan dia mati sebagai Yahudi dan Kristian. Mereka kekal di neraka selamanya kerana mengamalkan syirik dan menyekutukan Allah SWT. Syeikh Imran Hossein menerangkan sistem negara sekular dan syirik seperti di bawah:

“…Among those institutions was the modern secular state that was built on the foundations of Shirk (i.e. blasphemy)… that civilization no longer recognized the God of Abraham (‘alaihi al-Salām) as Sovereign. It no longer recognized His Authority and His Law as Supreme. The ‘modern secular state’ was now recognized as sovereign and that was Shirk. The authority and law of the modern secular state were now recognized as supreme and that also was Shirk. The state had the authority to declare Halāl (i.e. legal and permissible) that which the God of Abraham (‘alaihi al-Salām) had declared to be Harām (illegal and prohibited) and it proceeded to do so and that also was Shirk…”; An Islamic View of Gog and Magog in the Modern World (p.62)

Pandangan beliau berdasarkan rujukan kepada surah al-Kahfi dan al-Israa.

Maksudnya: “…Tidak ada bagi penduduk langit dan bumi pengurus selain daripadaNya dan Ia tidak menjadikan sesiapapun masuk campur dalam hukumNya…”; al-Quran: al-Kahfi:26

Maksudnya: “…Dan katakanlah: “Segala puji tertentu bagi Allah yang tiada mempunyai anak, dan tiada bagiNya sekutu dalam urusan kerajaanNya, dan tiada bagiNya penolong disebabkan sesuatu kelemahanNya; dan hendaklah engkau membesarkan serta memuliakanNya dengan bersungguh-sungguh!”…”; al-Quran: al-Israa:111

(B) Riba

Sebab kedua kelemahan umat Islam kerana berperang menentang Allah SWT dan Rasulullah SAW di medan perang. Kita musuh Allah dan RasulNya. Ini kerana kita mengamalkan riba melalui pinjaman pelajaran, pinjaman rumah dan kenderaan, kad kredit, simpanan bank, ASB dan Mutual Trust, insuran, kawalan harga kerajaan bagi makanan dikeluarkan petani, nelayan dan penternak (paksaan dengan memerah keringat pertani, nelayan dan penternak), perniagaan yang tidak mengikut rukun Islam dsbnya.

Usury
Allah SWT telah memberi amaran pada Surah al-Baqarah:279

Allah SWT dan Rasulullah SAW mengistiharkan peperangan ke atas orang mengambil riba, membayar riba, penulis riba dan saksi kepada perjanjian riba. Ibadah mereka tidak diterima dan mereka kekal di dalam neraka selama-lamanya.

Maksudnya: “..Oleh itu, kalau kamu tidak juga melakukan (perintah mengenai larangan riba itu), maka ketahuilah kamu: akan adanya PEPERANGAN dari Allah dan RasulNya…”; al-Quran: al-Baqarah:279

Maksudnya: “..Dan sesiapa yang mengulangi lagi (perbuatan mengambil riba itu) maka mereka itulah ahli neraka, mereka KEKAL di dalamnya..”; al-Quran: al-Baqarah:275

Keterangan jelas menyatakan mereka musuh Allah SWT dan Rasulullah SAW di medan perang, dan mereka KEKAL di dalam neraka selama-lamanya. Selainnya, apakah kemunasabahan ibadah diterima apabila berperang menentang Allah dan Rasulullah SAW?

Tidak munasabah mengharapkan ibadah diterima apabila tidak sekadar bermusuh (tidak melibatkan membunuh), tetapi berperang menentang Allah SWT dan Nabi Muhammad SAW (melibatkan membunuh).

Great Deception of Islam Banking! Mulim *MUST SEE*

Adakah anda tahu skop dan dosa ditanggung akibat mengamalkan riba?

“…Riba itu mempunyai 73 jenis; sedangkan yang paling ringan adalah seperti seseorang yang bersetubuh dengan ibunya…” (HR Ibnu Majah dan Al-Hakim)

“…Satu dirham (RM14) yang diperoleh seseorang dari hasil riba lebih besar dosanya 36 kali daripada perbuatan zina dalam Islam…” (HR al-Baihaqi)

Hadis menyatakan pemberi riba, pengambil riba, perekod riba (semua lapisan pekerja bank), dan semua lapisan saksi seperti peguam, hakim, pendaftar mahkamah, saksi perbicaraan, ulama dan ustaz, pengubal undang-undang dsb adalah turut menanggung dosa riba (fungsi saksi ialah sesiapa yang mengesahkan kebenaran perjanjian riba sebagai perjanjian sah; Fatwa).

Jabir r.a. meriwayatkan: “..Rasulullah melaknat pemakan riba, pemberi riba, penulis dan kedua saksinya… Mereka itu adalah sama…”; (HR Muslim)

loancbhl

Oleh itu jika saya membeli rumah RM100,000 dibayar dalam 30 tahun, bank mengenakan riba sebanyak RM300,000. Maka dosa bagi riba ialah RM400,000 atau $28,571 Dirham, iaitu dosa menyetubuhi ibu sendiri dan sebanyak 1,028,571 kali.

Apakah pula dosa semua lapisan pekerja bank dan semua lapisan saksi mengendalikan 500 kes pinjaman dalam sebulan? Dosa ditanggung bersamaan mengambil riba RM200,000,000 atau $14,285,714 Dirham. Ini bersamaan dosa menyetubuhi ibu sendiri sebanyak 514 juta kali sebulan, 6.2 billion setahun, dan seperti 185 billion kali menyetubuhi ibu sendiri sepanjang 30 tahun bekerja.

Selainnya apakah dosa saksi berkategori pemimpin, pengubal undang-undang dan ulama yang membenarkan transaksi riba? Tidak dapat dibayangkan! Mungkin atas sebab ini terdapat hadis mengatakan ulama dan pemimpin hari ini makhluk paling dilaknati dan sejahat-jahat makhluk di bawah langit.

Maksudnya: “…Sesungguhnya orang yang menyembunyikan apa yang telah kami turunkan dari keterangan yang jelas dan petunjuk setelah kami nyatakan kepada manusia dalam al-Quran, mereka dilaknati Allah dan dilaknati semua makhluk yang dapat melaknati mereka…”; al-Quran: al-Baqarah-159

Daripada Ali bin Abi Thalib r.a. berkata: telah bersabda Rasulullah saw.;

“…Sudah hampir sampai suatu masa di mana tidak tinggal lagi daripada Islam ini kecuali hanya namanya, dan tidak tinggal daripada Al-Quran itu kecuali hanya tulisannya. Masjid-masjid mereka tersergam indah, tetapi ia kosong daripada hidayah. Ulama mereka adalah sejahat-jahat makhluk yang ada di bawah naungan langit. Dari mereka berpunca fitnah, dan kepada mereka fitnah ini akan kembali…” (HR al-Baihaqi)

Riba wang kertas

Riba terbesar ialah penggunaan wang kertas. Ya! wang kertas adalah riba! Semenjak 1991, ulama mengeluarkan fatwa mengharamkan wang kertas dan perbankan Islam. Sistem ini penyumbang utama kekayaan mereka. Knights Templar menguasai industri perbankan dan wang semenjak dahulu. Mereka pengasas kepada sistem bank pusat, sistem perbankan dan sistem wang kertas hari ini.

“…Later during the crusades, representative banking notes were established by the Knights of the Temple of Solomon (the Templar Knights), so that pilgrims could protect themselves from robbery along the pilgrimage to the holy lands. Pilgrims would deposit an amount of gold in a Templar monastery in Europe and were given an equivalent in banking notes, then would “cash in” these notes for the amount of gold once they had arrived in the holy lands. The notes would have been worthless to any highway robbers and therefore were not taken. This banking system and the presence of paper monies has evolved into our modern banking system…”; Sistem Wang Kertas

“...The Knights’ involvement in banking grew over time into a new basis for money, as Templars became increasingly involved in banking activities. One indication of their powerful political connections is that the Templars’ involvement in usury did not lead to more controversy within the Order and the church at large. Officially the idea of lending money in return for interest was forbidden by the church, but the Order sidestepped this with clever loopholes, such as a stipulation that the Templars retained the rights to the production of mortgaged property. Or as one Templar researcher put it, “Since they weren’t allowed to charge interest, they charged rent instead…” Sistem Perbankan

Knights Templar juga memperkenalkan sistem bank pusat (bank negara).

“…In Europe prior to the 17th century most money was commodity money, typically gold or silver. However, promises to pay were widely circulated and accepted as value at least five hundred years earlier in both Europe and Asia. The medieval European Knights Templar ran probably the best known early prototype of a central banking system, as their promises to pay were widely regarded, and many regard their activities as having laid the basis for the modern banking system…”; Sistem Bank Pusat

Selepas penguasaan Rothschild dalam perbankan dan bagi mengangkat taraf orang Yahudi, Rothschilds bekerjasama dengan Knights Templar. Rothschild adalah bangsa Khazar yang menukarkan agama kepada agama Yahudi. Bangsa ini menipu dunia kononnya mereka orang Yahudi; Khazar – The Thirteenth Tribe & An Islamic View of Gog and Magog in the Modern World (Must Read!! Chapter 5) (Audio Lecturer), Sejarah Yahudi.

Maksudnya: “...kemudian ia berpatah balik menurut jalan yang lain. Sehingga apabila ia sampai di antara dua gunung, ia dapati di sisinya satu kaum yang hampir-hampir mereka tidak dapat memahami perkataan. Mereka berkata: “wahai Zulkarnain, sesungguhnya kaum Yakjuj dan Makjuj sentiasa melakukan kerosakan di bumi; oleh itu, setujukah kiranya kami menentukan sejumlah bayaran kepadamu (dari hasil pendapatan kami) dengan syarat engkau membina sebuah tembok di antara kami dengan mereka?” (1 2 3 4 5, 6?) Dia menjawab: “(kekuasaan dan kekayaan) yang Tuhanku jadikan daku menguasainya, lebih baik (dari bayaran kamu); oleh itu bantulah daku dengan tenaga (kamu beramai-ramai) aku akan bina antara kamu dengan mereka sebuah tembok penutup yang kukuh. Bawalah kepadaku ketul-ketul besi”; sehingga apabila ia terkumpul separas tingginya menutup lapangan antara dua gunung itu, dia pun perintahkan mereka membakarnya dengan berkata: “Tiuplah dengan alat-alat kamu” sehingga apabila ia menjadikannya merah menyala seperti api, berkatalah dia: “Bawalah tembaga cair supaya aku tuangkan atasnya”. Maka mereka tidak dapat memanjat tembok itu, dan mereka juga tidak dapat menebuknya. (Setelah itu) berkatalah Zulkarnain: “Ini ialah suatu rahmat dari Tuhanku; dalam pada itu, apabila sampai janji Tuhanku, Dia akan menjadikan tembok itu hancur lebur, dan adalah janji Tuhanku itu benar”…”; al-Quran: al-Kahfi:92-98

Bangsa Khazar adalah bangsa Ya’juj dan Ma’juj yang diceritakan dalam Surah al-Kahfi:92-98, iaitu bangsa yang suka melakukan kerosakan, daripada dahulu hinggalah hari ini. Zul’ Qarnain  membina tembok besi untuk menyekat mereka daripada melakukan kerosakan; Gog and Magog or Yajooj or Majooj Lecture by Imran Hossein; (rujukan tambahan sejarah menghubungkan Knights Templar, dan Teutonic Zionism/Knights). Mereka telah membuat lubang kecil dan dilepaskan oleh Allah swt semasa kehidupan Rasulullah SAW.

Rothschild menyertai Illuminati dan menguasai perbankan. Beliau membiayai peperangan Knights Templar untuk membuat keuntungan berdarah (banker as war profiteer dan war funder). Keluarga Rothschild dianggarkan mempunyai kekayaan sebanyak 500 Trillion, separuh seluruh kekayaan dunia, dan membatasi hutang Amerika Syarikat berjumlah 45 Trillion dan hutang Malaysia berjumlah 286 billion.

Rothschilds
Khazar Empire, Rothschilds & Illuminati

Penguasaan Knights Templar dan kekayaan Rothschild membolehkan mereka menguasi negara dan industri dunia, termasuklah badan korporat, keagamaan, kerajaan (eksekutif, perundangan dan kehakiman, pendidikan dan media berperanan menguasai minda kita.

Apakah kelebihan sistem wang kertas kepada Knights Templar (Fractional Reserve Banking)? Sistem ini menggandakan ciptaan wang kertas baru sebanyak 99% dari jumlah liabiliti(1%). Ini memberikan mereka kuasa mencipta wang atas angin!!! Kuasa ini sama seperti kuasa membeli dengan mengeluarkan cek kosong dan tanpa mempunyai wang sebenar di bank.

Pyramid of Power
Kita ialah “debt slave”

Bolehkah anda bayangkan mempunyai kekuasaan membeli barangan dengan cek kosong? Minyak saudi 100 kapal, dan cek kosong! Kapal terbang 50, dan cek kosong! Banglo 100, dan cek kosong! Mercedes 500, dan cek kosong! Adakah anda menjadi tersangat kaya? Sudah tentu!

Fraud Money

Sistem ini adalah perdayaan jelas nyata. Melalui kuasa ini mereka mencipta kekayaan, menguasai pemimpin dan industri serta menundukkan satu persatu negara Islam melalui hutang. Mereka mempunyai banyak wang untuk menguasai aset negara dengan mudah dan memperhambakan dunia melalui perdayaan ini. Mereka bersaing dengan memberikan subsidi kepada petani mereka supaya petani negara lain tidak mampu bersaing dengan harga tersangat rendah. Akibatnya banyak negara berhutang, dan dipermainkan IMF sehingga tergadai satu persatu aset negara melalui privatasi dan globasasi dsbnya.

Poverty
Allah akan merahmati anda apabila melihat mereka disiksa?

Dengan kuasa mencipta wang, mereka menetapkan bilakah masa ekonomi dunia naik, dan jatuh. Ini kerana merekalah menentukan jumlah wang dalam ekonomi. Ini supaya mereka dapat memperhambakan manusia dengan hutang dan merampas sumber kekayaan alam dengan murah atau percuma.

Diamond

Negara dunia ketiga dan Islam yang Allah kurniakan kekayaan semulajadi menjadi miskin dan hidup dalam kesengsaraan. Pemuda Ottaman dahulunya gagah kini pekerja migrasi di stesen minyak New York. Negara mereka yang kekurangan sumber semulajadi menguasai kekayaan negara lain dengan percuma, atau secara paksaan peperangan. Mereka menjadi kuat dan membeli pemimpin negara kita, menubuhkan pelbagai pertubuhan dunia bagi melindungi mereka, dan memajukan tekonologi bidang ketenteraan. Wang kertas adalah kunci kepada kejayaan mereka.

Iraq War Victim

Kita mengagungkan sistem negara dan ekonomi Knights Templar dan Ya’juj & Ma’juj yang melakukan kerosakan, maka kita akan disoal oleh Allah mengenai kerosakan dan penderitaan dialami mereka

Oleh kerana perdayaan dan manipulasi wang kertas, fatwa dikeluarkan untuk berjihad fisabillah ke atas sistem perbankan dan kembali menggunakan Wang Sunnah. Kertas bukan wang atau perantaraan dalam Islam, dan ianya riba. Kita mesti menyeru dan berjuang menghapuskan sistem riba wang kertas.

Tidakkah anda takut dengan dosa yang sangat besar dan mengetahui kekal selamanya di neraka? Tidakkah anda mahu beriman dengan Al-Quran? Terjemahan apakah diperlukan lagi untuk menghalalkan riba wang kertas  dan memberikan kuasa kepada penyembah Iblis Knights Templar dan Ya’juj & Ma’juj untuk menghancurkan saudara Islam dan diri sendiri?

Siksa Kubur
Mayat pemuda 18 tahun digali setelah 3 jam dimakamkan. Rambut bertukar putih,  matanya terbuka ketakutan, kesakitan dan keputusasaan. Darah jelas menandakan  sedang mendapatkan siksaan amat berat.

Saya pasti tidak kekurangan ulama, professor dan cerdik pandai yang berhujah bertentangan dengannya, sama seperti dilakukan ahli kitab terdahulu. Kebijaksanaan yang membawa kehancuran. Semua ini permainan lapuk berabad-abad dilakukan Yahudi dan Nasrani sebelum zaman ini.

Oleh itu mereka boleh meneruskan hujahan mereka hingga nafas terakhir. Hanya selepas itu mereka mengetahui sendiri apakah jawapannya. Hujahan mereka didengar kembali dan malangnya, tiada lagi peluang membetulkan kesilapan. Mereka hanya mempunyai pilihan menetap selama-lamanya di neraka.

Maksudnya: “…Katakanlah (wahai Muhammad); “Nyawa kamu akan diambil oleh Malikil Maut yang ditugaskan berbuat demikian ketika habis ajal kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada Tuhan kamu (untuk menerima balasan)”.  Dan (sungguh ngeri) sekiranya engkau melihat ketika orang-orang yang berdosa itu menundukkan kepalanya di hadapan Tuhan mereka (dalam keadaan malu dan hina, sambil merayu): “Wahai Tuhan kami, kami telah melihat dan mendengar dengan sejelas-jelasnya (akan segala yang kami ingkari dahulu); maka kembalikanlah kami ke dunia supaya kami mengerjakan amal-amal yang baik; sesungguhnya kami sekarang telah yakin”.

Dan (bagi menolak rayuan itu Allah Taala berfirman): “Kalaulah Kami telah tetapkan persediaan (memberikan hidayah petunjuk untuk beriman dan beramal soleh kepada tiap-tiap seorang dengan ketiadaan usaha dari masing-masing), nescaya Kami berikan kepada tiap-tiap seorang akan hidayah petunjuknya (sebelum masing-masing meninggal dunia, supaya tidak terkena azab di akhirat); tetapi telah tetap hukuman seksa dariKu: `Demi sesungguhnya! Aku akan memenuhi neraka Jahannam dengan SEMUA jin dan manusia (yang tidak berusaha untuk beriman dan beramal soleh)…”; al-Quran: as-Sajdah:11-13

99.9% akan ke neraka kerana riba wang kertas

Dalam pada itu saya juga percaya pasti ramai berhujah menyatakan  tidak munasabah wang kertas itu riba. Ini kerana jika benar maka hampir semua manusia dimasukkan ke dalam neraka. Semuanya menggunakan wang kertas! Saya khuatiri itulah hakikat dunia hari ini, samada kita suka atau tidak. Mari kita lihat Hadis Qudsi di bawah:

“…Allah berfirman pada hari kiamat: “Hai Adam! Bangkitlah, siapkanlah sembilan ratus sembilan puluh sembilan keturunanmu (untuk ditempatkan) dalam neraka dan satu (di antara mereka itu akan ditempatkan dalam syurga) .” (Ketika Rasulullah menerimanya kemudian menyampaikannya kepada para sahabat), baginda menangis tersedu-sedu, demikian para sahabat lainnya turut menangis lalu baginda bersabda: “Angkatlah kepalamu, Demi Allah Yang Menguasai jiwaku. Dibandingkan dengan umat-umat Nabi lain, umatKu hanyalah bagaikan selembar bulu putih (yang terdapat) pada kulit lembu jantan yang berbulu hitam…” (Hadis qudsi riwayat Tabrani didalam kitab al-Kabir dari Abu Darda’ r.a.)

99.9% ke neraka, dan dengan kiraan mudah bagi populasi Malaysia berjumlah 28 juta, maka hanya 28,000 orang ke syurga, dan bersamaan 2% daripada jumlah penduduk Subang Jaya, Selangor. Oleh itu sekira kita meninggal dunia hari ini, keberangkaliannya 99.9% kita ke neraka, tiada peluang lagi.

Faktor utama ialah riba, dan wang kertas. Mari kita lihat petunjuk diberikan Allah SWT mengenai riba. Perkara riba (Surah al-Baqarah:279) diturunkan kepada nabi terakhir, di dalam kitab yang terakhir, dan di dalam kitab terakhir pula ianya menjadi wahyu terakhir, dan diturunkan pula semasa umur terakhir Rasulullah SAW (lebih kurang 81 hari sebelum wafat).

Sifat kesemuanya sebagai “akhir” menunjukkan Allah SWT memberi amaran riba adalah bahaya terbesar yang akan dihadapi umat akhir zaman. Riba adalah senjata utama kaum kafir menguasai orang Islam; The Prohibition of Riba

Namun itu sebahagian ulama dan pemimpin tidur lena dibuai nafsu. Mereka mengetahui wang kertas dahulu gandaan dari nilai wang emas dan adalah riba. Mereka juga mengetahui rizab emas telah dihapuskan semenjak 1971 dan dan sistem gandaan sama digantikan dengan berasaskan Eligible Liabilities.

Namun itu mereka membuat pilihan, dan pilihan mereka kesenangan dunia! Pilihan mereka ialah menjadi bangsa Ya’juj & Ma’juj dan melakukan kerosakan. Oleh itu kita dapat meramalkan hadis ramai manusia tertipu dan hidup melanggar ketetapan agama Allah ini. 99.9% akan ke neraka dan KEKAL selama-lamanyanya di neraka.

Kini siapakah yang masih tidak malu mengaku dirinya beriman, walaupun hakikatnya sedang berperang melawan Allah dan Rasulullah saw (al-Baqarah:279)? Mungkin atas ini hadis tiada lagi orang beriman dan mengucapkan kalimah pada akhir zaman menjadi benar. Hadis tidak dapat menemukan seorang untuk menjadi imam dalam solat jemaah adalah benar kerana imam sendiri bergelumang dengan dengan riba wang kertas, pinjaman rumah dan pinjaman kenderaan. Hadis tersebut merujuk hari ini, dan bukan zaman masa hadapan.

Ini kerana siapakah sanggup tidak menggunakan wang kertas dan membuat pinjaman? Siapakah sanggup berhijrah tinggal di hutan demi memelihara imannya? Ya! 99.9% tidak sanggup, dan lebih teruk, malahan sanggup berhujah serta membuat strategi untuk menghalalkannya. Kenapa? kerana mereka tidak yakin kepada Al-Quran dan agama Islam.

Syarat taubat

Ada juga yang percaya “Aku masih boleh bertaubat kemudian dan boleh menangguhkan masalah ini”. Oleh itu mereka menyatakan persoalannya samada taubat diterima Allah swt. Makan cubalah baca dan fahamkan sendiri ayat di bawah:—

Maksudnya: “..Sesungguhnya penerimaan taubat itu disanggup oleh Allah hanya bagi orang-orang yang melakukan kejahatan disebabkan (sifat) kejahilan kemudian mereka segera bertaubat, maka (dengan adanya dua sebab itu) mereka diterima Allah taubatnya..”; al-Quran: an-Nisaa:17

Maksudnya: “…Sesungguhnya orang-orang yang beriman, kemudian mereka kafir, kemudian mereka beriman semula, kemudian mereka kafir sekali lagi, kemudian mereka bertambah-tambah lagi dengan kekufuran, Allah tidak akan sekali-kali akan memberi ampun kepada mereka, dan tidak akan memberi petunjuk hidayah kepada mereka ke jalan yang benar…”; al-Quran: an-Nisaa:137

(Orang-orang manufik itu) sama sahaja engkau meminta ampun untuk mereka atau engkau tidak meminta ampun bagi mereka. Jika engkau (wahai Muhammad) meminta ampun bagi mereka tujuh puluh kali (sekalipun) maka Allah tidak sekali-kali mengampunkan mereka; yang demikian itu, kerana mereka telah kufur kepada Allah dan RasulNya; dan Allah tidak akan memberi hidayah petunjuk kepada kaum yang fasik (9:80)

Keterangan jelas nyata. Namun saya pasti mereka mempunyai terjemahan bercanggah maksud sebenar. Silakan dan Allah membiarkan mereka hidup berimaan dengan sangkaan mereka beriman dan sempurna. Allah tidak mempertimbangkan amal baik dan mereka disesatkan tanpa disedari hingga ke nafas terakhir. Diakhir hayat mereka akan sedar kesesatan mereka tetapi mendapati telah terlampau jauh untuk pulang ke pangkal jalan.

Maksudnya: “…Katakanlah (wahai Muhammad): “Mahukah, kami khabarkan kepada kamu akan orang-orang yang rugi serugi-ruginya amal-amal perbuatannya? (Iaitu) orang-orang yang telah sia-sia amal usahanya dalam kehidupan dunia ini, sedang mereka menyangka bahawa mereka sentiasa betul dan baik pada apa sahaja yang mereka lakukan”. Merekalah orang-orang yang kufur ingkar akan ayat-ayat Tuhan mereka… oleh itu gugurlah amal-amal mereka; maka akibatnya Kami tidak akan memberi sebarang pertimbangan untuk menilai amal mereka pada hari kiatmat kelak…”; al-Quran: al-Kahfi:103-106

Maksudnya: “..Bagaimana Allah akan memberi petunjuk hidayah kepada sesuatu kaum yang kufur ingkar sesudah mereka beriman, dan juga sesudah mereka menyaksikan bahawa Rasulullah itu adalah benar, dan telah datang pula kepada mereka keterangan-keterangan yang jelas nyata. Dan (ingatlah) Allah tidak akan memberikan petunjuk hidayahNya kepada kaum yang zalim…”; al-Quran: ali-Imran:86

Balasan mereka yang kufur terhadap ayat Allah SWT ialah tiada hidayah dan beriman dengan sangkaan semasa kehidupan. Mereka menyangka merekalah orang sebenar-benarnya beriman dan sempurna. Ini kerana Allah SWT  menurunkan keterangan jelas nyata tetapi mereka menyembunyikannya dengan mencampur-adukkan yang benar dan batil.

Maksudnya: “…Wahai Ahli Kitab! Mengapa kamu campur adukkan  yang benar dengan yang salah, dan kamu pula menyembunyikan kebenaran padahal kamu mengetahuinya…”; al-Quran: ali-Imran:71

Surah al-Baqarah menyatakan riba haram, dan perniagaan halal, dan keterangan ini jelas. Kategori perniagaan dalam Islam sangat terhad, manakala kategori riba luas dan mempunyai 73 jenis. Setiap yang bukan perniagaan yang sah dalam Islam adalah riba!! Riba kita ketahui hari ini hanyalah riba pinjaman dan wang kertas. Kita masih tidak arif riba perniagaan melibatkan 72 jenis lainnya.

Selanjutnya Allah menegaskan keteranganNya jelas nyata . Oleh itu bagaimana mereka masih berhujah keterangan Allah kabur dan membenarkan riba? Adakah mereka beriman dengan Al-Quran? Adakah keterangan Allah kabur atau mereka yang sebenarnya tidak mendapat hidayah kerana gemar mencampuradukkan iman dengan kezaliman mengikut hawa nafsu

Maksudnya: “…Orang–orang yang beriman dan tidak mencampur adukkan iman mereka dengan kezaliman, mereka itulah orang-orang yang mendapat keamanan dan merekalah orang-orang yang mendapat hidayah petunjuk…”; al-Quran: al-An’aam:82

Agama Sekular

US Dollar

Pelan penguasaan dunia Knights Templar

Bagaimana ini boleh berlaku dan kenapa mereka menyatakan keterangan Allah kabur? Ini kerana mereka ulama berfahaman kapitalis dan sekular yang diwujudkan melalui sistem Knights Templar. Mereka mengikut agama Lucifer (Iblis) yang tertera pada pada US Dollar, Novus Ordo Secular”, iaitu “Secular New Order”. Ya! agama dianuti Iblis adalah SEKULAR!

“…Luciferianism is the product of religious engineering, which sociologist William Sims Bainbridge defines as “the conscious, systematic, skilled creation of a new religion(“New Religions, Science, and Secularization,” no pagination). In actuality, this is a tradition that even precedes Bainbridge. It has been the practice of Freemasonry for years. It was also the practice of Masonry’s religious and philosophical progenitors, the ancient pagan Mystery cults…”; Luciferianism: The Religion of Apotheosis

Ciri-ciri dan contoh lain seperti di bawah:

“…LaVey briefly outlines the few Satanic holidays. The most important holiday in Satanism is one’s own birthday, as the birth date of one’s own god. To a Satanist, you are the most important being in the universe, and celebrating your own birthday honors your own vital existence… Satanism does not specifically forbid the celebration of any holidays or festivals held by other cultures or even other religions. Entirely secular holidays are commonly celebrated by Satanists either for personal reasons or merely as an excuse to have a good time. It is not entirely uncommon for Satanists to even celebrate overtly Christian holidays such as Christmas, though the religious trappings are generally stripped from the holiday, secularizing it. Many Satanists, however, either transfer such holidays as Christmas to the Winter Solstice and either place a darker spin on it or secularize it entirely, or decline to celebrate such holidays altogether.…”; The Satanic Bible (Download)

Tidakkah ini yang diamalkan kita selama ini? Ya!! Inilah matlamat mereka semenjak ratusan tahun dahulu (Strategi terperinci terkandung dalam Protocol of Zion). Matlamat membentuk masyarakat beragama teknologi, kapitalis dan sekular yang Islam di mulut, tetapi menentang agamanya melalui hati, kepercayaan dan perbuatan, “One World Religion”. Matlamat secara melabelkan dan mengasingkan agama dari kehidupan dunia.

Akhirnya lahir sami-sami, paderi-paderi dan ulama-ulama Islam di mulut tetapi mengharmonikan agama Lucifer (Iblis). Prinsip harmoni di antara agama ini mempunyai persamaan dengan prinsip di dalam Enigma Babylon One World Faith, yang mana mempunyai asal usul yang sama dengan sihir Kabbalah dari Babylon:

“…Enigma Babylon One World Faith is a fictional world religion in the Left Behind series that ostensibly seeks to harmonise the remaining faiths on earth after the Rapture as portrayed in the novel.During the period for a year and a half after the Rapture, where Christians were taken away from earth, Nicolae Carpathia rises to power. He begins to deal with the idea of a one-world religion with top officials in the Global Community. The “Global Community Faith” is established in the Vatican City after the Global Community was established in New Babylon. This new syncretistic, global religion accepts any religion and faith in the world, claiming equality. The “Global Community Faith” is quickly renamed “Enigma Babylon One World Faith” and Cardinal Peter Mathews is named Pontifex Maximus of Enigma Babylon One World Faith by Nicolae Carpathia…”; Enigma Babylon One World Faith

Pope Declares The One World Religion

Inilah terjadi sekarang dan keseluruhan manusia menganut agama Lucifer (Iblis). Peringkat penguasaan bermula dengan penjajahan dan kuasa undang-undang yang menggantikan Al-Quran dan Sunnah dengan Perlembagaan. Perlembagaan ini memberi kuasa kepada “top officials” atau golongan berpendirian sekular menjadi ketua negara atau agama.

Sistem negara Islam diketepikan dan pentadbiran negara dipisahkan melalui undang-undang. Undang-undang ini bagi menguasai Sistem Kawalan ke atas empat institusi utama paling bawah, iaitu Institusi  Kerajaan (Eksekutif, Perundangan dan Kehakiman), Institusi Keagamaan, Institusi Pendidikan dan Institusi Media Massa.

Berbeza sangkaan kita selama ini bahawa Institusi  Kerajaan (Eksekutif, Perundangan dan Kehakiman), Keagamaan, Pendidikan dan Media Massa adalah berkuasa. Namun itu fitnah atau hakikat sebenar ialah mereka pihak paling di bawah dalam carta organisasi Knights Templar. Mereka ini murah, tiada harga dan mudah dibeli.

Badan lebih berkuasa ialah korporasi dan perbankan. Badan korporasi dan badan perbankan akan memperhambakan dan memerah 4 badan terbawah ini bagi melaksanakan jentera bagi mencapai agenda agama Lucifer (Iblis). Mereka akan memfokuskan kepada prinsip harmoni dan kemudiannya mengalihkan prinsip sebenar agar terkeluar dari landasan.

Kejayaan mereka dapat dicerminkan daripada pendapat masyarakat yang membezakan Islam Kuno dan Islam Moden. Masyarakat menganggap cara kehidupan sebenar Rasulullah SAW dan para sahabat adalah agama kolot dan ortodok, dan mengharmonikan dengan ciri-ciri yang sesuai dengan agama Lucifer (Iblis). Ini adalah prinsip yang salah dan terkeluar dari prinsip dalam Islam.

Maksudnya: “…Katakanlah (wahai Muhammad): Hai orang-orang kafir! Aku tidak akan menyembah apa yang kamu sembah. Dan kamu tidak mahu menyembah (Allah) yang aku sembah. Dan aku tidak akan beribadat secara kamu beribadat. Dan kamu pula tidak mahu beribadat secara aku beribadat. Bagi kamu agama kamu, dan bagiku agamaku…”; al-Quran: al-Kaafiruun

Sistem ekonomi kapitalis

Pyramid of Capitalist System

Old Capitalist Terrorism

New Capitalist Pyramid
New Capitalist Pyramid

Oleh kerana prinsip harmoni Agama Lucifer (Iblis), mereka berubah kepada pentafsiran Al-Quran mengikut prinsip-prinsip ekonomi kafir, iaitu kapitalisma, sistem monopoli Knights Templar berobjektif memfokuskan kekayaan dunia kepada beberapa individu dan memperhambakan seluruh masyarakat dunia.

Capitalist
Sistem kebanggaan masyarakat dunia

Di antara maksud sebenar ekonomi kapitalis ialah bersaing untuk keuntungan maksimum dengan menawarkan perkhidmatan dan barangan terbaik dan termurah. Oleh itu tidakkah mereka terfikir bagaimana ini dicapai bagi mereka yang kekurangan sumber untuk bersaing?

Ini dicapai melalui pekerja bergaji abdi, sumber alam percuma dengan menjatuhkan matawang dan peperangan, monopoli dan rasuah ke atas pemimpin dan kerajaan, monopoli barangan dan perkhidmatan secara hakcipta (kini makanan dan benih makanan juga dihakcipta), mengenakan harga kawalan dan memerah keringat rakyat,  menjatuhkan persaingan secara perdayaan, monopoli tanah melalui sistem geran tanah dsbnya. Di dalam perniagaan kapitalisma mengaut keuntugan dan berlaku baik tidak tidur sebantal. Ianya seperti minyak dan air. Kesimpulan, barangan terbaik dan termurah dicapai dengan kemurkaan Allah swt dan Rasulullah saw; The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism & Video

Capitalism - The HIGH COST of Low Price
Capitalism - The HIGH COST of Low Price

Mereka meninggalkan prinsip ekonomi Islam yang memfokuskan kesejahteraan manusia sejagat, pasaran bebas dan tiada kawalan harga atau monopoli. Mereka malahan membuat jihad ekonomi dengan ekonomi kapitalisma! Jihad keuntungan maksima!! Jihad memperbanyakkan lagi pengeluaran! Untung! Mewah! Untung! Mewah! Sangat pelik dan mereka masih tidak sedar disesatkan Allah SWT!

Dalam itu apabila sistem kapitalis telah sampai di tahap kehancuran sejagat, mereka masih tidak sedar salah mentafsirkan Al-Quran dengan ekonomi kafir, dan salah “beribadat seperti mereka beribadat“. Mereka menyangka penyelesaian sebenar membenarkan riba lebih besar agar membolehkan keuntungan maksimum melalui ekonomi kapitalis.

Mereka masih tidak sedar semakin maju, semakin besar hutang dan riba yang jauh berganda-ganda!! (sistem: maju = wang = hutang = perhambaan = tinggalkan agama) Aduhai! Apakah yang otak mereka fikirkan? Akibatnya 99.9% hidup di dalam neraka dunia, dan 99.9% hidup kekal di neraka akhirat.

Capitalism is slavery

Kini, tidakkah kita tefikir siapakah sanggup tidak berakal menyangkakan Allah akan memberikan laluan mudah untuk kita ke syurga sedangkan saudara Islam kita hidup sengsara? Siapakah yang menyangkakan kita akan mendapat ujian yang mudah di akhir zaman ini? Ujian mudah pada zaman kemunculan Dajjal? Walaupun nabi-nabi dan banyak hadis menyatakan cabaran zaman ini adalah paling sukar dilalui? Ujian yang begitu mudah walaupun Anas r.a. bekata, Rasulullah saw. bersabda,

“…Akan datang kepada umat ku suatu zaman di mana orang yang berpegang kepada agamanya laksana menggenggam bara api…” (HR Tirmizi)

Melihat hakikat kehidupan hari ini, ianya terlalu mudah untuk dikatakan menjalani ujian sukar. Kehidupan sebegini bukan sungai bara api, tetapi sungai yang sejuk. Hanya orang yang menyelam di dalam sungai bara api akan dimasukkan ke syurga.

Selanjutnya dan sekiranyalah kehidupan sebegini dianggap ujian sukar, maka ianya bercanggah hadis menyatakan ujian terbesar ialah pada akhir zaman (zaman kemunculan Dajjal). Sangkaan ini bertentangan dan menunjukkan kita mungkin beriman dengan sangkaan semata-mata.

Maksudnya: “…Adakah kamu menyangkakan bahawa kamu akan masuk Syurga padahal belum lagi nyata kepada Allah (wujudnya) orang-orang yang berjihad (yang berjuang dengan bersungguh-sungguh) di antara kamu, dan (belum lagi) nyata (wujudnya) orang-orang yang sabar (tabah dan cekal hati dalam perjuangan)?…”; al-Quran: ali-Imran:142

Darurat dan cara kehidupan akhir zaman

Ramai percaya alasan “darurat” bagi membenarkan riba apabila seringkali mendengar ceramah sebahagian ulama mendakwa pinjaman riba dibolehkan atas dasar darurat. Alasan ini tidak masuk akal kerana mereka mengaitkan “darurat” mengikut maksud sistem ekonomi kapitalis; The Prohibition of Riba

Pertamanya bagaimana boleh dikatakan darurat membuat pinjaman beli rumah jika kita masih boleh menyewa rumah? Kita malahan belum sampai ke tahap terpaksa tidur di bawah jambatan. Bagaimana pula boleh dikatakan darurat untuk membuat pinjaman kenderaan sekiranya masih boleh menaiki kenderaan awam? Bagaimana boleh dikatakan darurat sedangkan pinjaman adalah untuk memuaskan nafsu ingin hidup senang?

Sememangnya benar Allah swt tidak mahu membebani kita ke atas apa yang manusia itu tidak mampu pikul. Namun itu di sini terdapat garisan bagi membezakan situasi tidak sanggup dipikul kerana nafsu, atau tidak sanggup dipikul kerana beratnya sesuatu.

Oleh itu persoalan di sini ialah samada meninggalkan riba berada dalam lingkungan sesuatu yang sanggup pikul oleh manusia? Allah swt tidak membiarkan ianya didefinisikan oleh setiap kita dengan sesuka hati dan tanpa ukuran. Setiap sesuatu itu Allah swt telah tetapkan ukurannya.

Oleh itu sekiranya kita melihat berdasarkan nafsu, maka semua yang mendatangkan kesusahan pasti kita kategorikan sebagai darurat dan sesuatu tidak sanggup dipikul manusia. Sebaliknya dan jika kita fikir kembali berdasarkan kepentingan agama, ianya sebenarnya masih dalam lingkungan kemampuan manusia.

Selanjutnya apakah ukuran akan digunakan di akhirat untuk mengkategorikan sesuatu sebagai di dalam kemampuan manusia? Jawapannya ialah melalui cerita-cerita terkandung di dalam Al-Quran dan Hadis sendiri. Ukuran yang menentukan dalam lingkungan samada tindakan di dalam kemampuan manusia ialah melalui cara kehidupan Rasulullah saw dan para sahabat yang hidup sekadarnya, dan malahan berhari-hari kelaparan (kerana sedekah dsb). Kehidupan yang minimum walaupun menjadi Gabenor atau Pemerintah. Kehidupan yang malahan jauh lebih sedih daripada kisah BersamaMu TV3 kerana dapur mereka berasap setiap hari, dan dapur Rasulullah saw atau sahabat tidak berasap berhari-hari.

Semua kisah ini bukan dijadikan secara sia-sia, dan kesemua yang Allah swt pilih untuk menjadi sahabat Rasulullah saw adalah bukan berdasarkan pilihan tanpa sebab. Kesemua kisah nabi-nabi dan rasul juga adalah bukan cerita kosong semata-mata. Kesemuanya berkaitan dan akan menjadi kayu pengukur bagi perbuatan yang boleh dikategorikan di dalam lingkungan kemampuan manusia. Ianya ukuran yang akan digunakan Allah swt apabila kita dihadapkan di hari akhirat.

Oleh itu kita tiada alasan lagi, dan siapakah sanggup mengambil risiko bagi kehidupan sekali sahaja di dunia (tidak lagi boleh kembali selepas maut)? Silakan jika anda menyangkan kategorikan kehidupan mudah sebagai darurat. Keduanya, dakwaan darurat bercanggah keterangan di bawah:

Maksudnya: “..Sesungguhnya orang-orang yang diambil nyawanya oleh malaikat semasa mereka sedang menganiaya diri sendiri (kerana enggan berhijrah untuk membela Islam dan rela ditindas oleh kaum kafir musyrik), mereka ditanya oleh malaikat dengan berkata: “Apakah yang kamu telah lakukan mengenai agama kamu?” Mereka menjawab: Kami dahulu adalah orang-orang yang tertindas di bumi. Malaikat bertanya lagi: “Tidakkah bumi Allah itu luas, yang membolehkan kamu berhijrah dengan bebas padanya?” Maka orang-orang yang sedemikian itu keadaannya, tempat akhir mereka ialah neraka jahanam, dan neraka jahanam itu adalah seburuk-buruk tempat kembali..”; al-Quran: An-Nisaa:97

Berhijrah adalah salah satu yang berada di dalam kemampuan manusia. Perintah berhijrah di atas pula disokong fakta Hijrah ke Madinah. Ianya juga disokong cerita dalam Surah Al-Kahfi, iaitu kisah Ashaab’ul ul-Kahfi dan Ar’Raqiim. Mereka berhijrah apabila tidak berupaya mengamalkan cara hidup Islam di bawah pemimpin zalim (rujuk situasi darurat sebenar berkaitan al-Baqarah:173 dan seperti dinyatakan pada bahagian penyelesaian).

Ini selanjutnya dijelaskan Allah melalui Al-Baqarah:279 yang menyatakan “peperangan”. Peperangan bermaksud ianya tanggung-jawab negara dan seluruh orang Islam berjihad untuk membasmi riba dalam mana-mana negara didudukinya.

Tiada yang boleh mengamalkan riba tanpa mengira samada dia beragama Islam, Buddha, Hindu, Kristian atau agama selainnya. Sejarah turut membuktikan ianya tidak bertentangan mana-mana agama kerana hanya agama Yahudi membenarkan mereka mengamalkan riba (mengubah ayat Allah) ke atas mereka yang bukan Yahudi.

Dakwaan darurat juga bercanggah hadis Rasulullah SAW yang memerintahkah kita mengasingkan diri, walaupun terpaksa berpaut kepada akar pokok hingga kita mati. Hadis Rasulullah SAW, Hudhayfah ibn al-Yaman:

“…Orang biasa bertanya kepada Nabi tentang kebaikan, sedangkan saya bertanya tentang kejahatan, kerana saya bimbang kejahatan itu akan menimpa saya. Lalu saya berkata, ‘Wahai rasul Allah! Kami sebelum ini dalam keadaan kejahilan dan kejahatan, lalu Tuhan mendatangkan kebaikan kepada kami. Akan berlakukah kejahatan lagi selepas kebaikan ini?’‘Ya,’ jawab Nabi.‘Dan adakah kebaikan akan kembali lagi selepas kejahatan ini?’ saya bertanya. Nabi menjawab, ‘Ya, tetapi ia bercampur-baur dengan kejahatan.’ ‘Apakah kejahatan itu?’ saya bertanya. Nabi menjawab, ‘Setengah orang akan mengikut selain daripada sunnahku dan akan memimpin mereka ke jalan lain daripada jalanku. Setengah perbuatan mereka baik, setengah jahat.’Saya bertanya, ‘Adakah akan wujud kejahatan lagi setelah kebaikan (campuran) ini?” Beliau menjawab, ‘Ya, pendakyah-pendakyah yang berdiri di pintu neraka; barangsiapa mendengar mereka kan mereka campakkan ke dalamnya.’ ‘Terangkanlah kepada kami sifat-sifat mereka, wahai rasul Allah!’ saya meminta. Nabi berkata, ‘Mereka dari bangsa kita dan bercakap bahasa kita.’Apakah perintahmu kepadaku jika aku berada di dalam keadaan itu?’ saya bertanya. Nabi berkata, ‘Ikutlah puak majoriti orang-orang Islam (ummah) dan pemimpin mereka (khalifah) .’ ‘Tetapi jika mereka tidak ada puak majoriti atau seorang pemimpin?’ saya bertanya.Nabi menjawab, ‘Jika demikian, tinggallah semua puak walau kamu terpaksa berpaut kepada akar pokok hingga kamu mati…’; (HR Bukhari dan Muslim)

Hadis lain menggambarkan alasan darurat tidak masuk akal dan cara kehidupan mengasingkan diri bagi membela iman dan agama adalah seperti di bawah:

Daripada Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah saw. bersabda, “…Selagi akan datang suatu masa di mana orang yang beriman tidak akan dapat menyelamatkan imannya, kecuali bila ia lari membawanya dari suatu puncak bukit ke puncak bukit yang lain dan dari suatu lubang kepada lubang yang lain. Maka apabila zaman itu telah terjadi, segala pencarian (pendapatan kehidupan) tidak dapat dicapai kecuali dengan perkara yang membabitkan kemurkaan Allah swt.Maka apabila ini telah terjadi, kebinasaan seseorang adalah berpunca dari menepati kehendak isterinya dan anak-anaknya. Kalau ia tidak mempunyai isteri dan anak, maka kebinasaannya adalah berpunca dari menepati kehendak kedua orang tuanya. Dan jikalau orang tuanya sudah tiada lagi, maka kebinasaannya adalah berpunca dari menepati kehendak kaum kerabatnya (adik beradiknya sendiri) atau dari menepati kehendak jirannya”.Sahabat bertanya, “Wahai Rasulullah saw., apakah maksud perkataan engkau itu ?” (kebinasaan seseorang dari kerana isterinya, atau anaknya, atau orang tuanya, atau keluarganya, atau jirannya); Nabi saw. menjawab, “Mereka akan mencelanya dan mengaibkannya dengan kesempitan kehidupannya. Maka dari kerana itu ia terpaksa melayan kehendak mereka dengan menceburkan dirinya dijurang-jurang kebinasaan yang akan menghancurkan dirinya…”. (HR al-Baihaqi)

Hadis menyatakan “lari membawanya dari suatu puncak bukit ke puncak bukit yang lain dan dari suatu lubang kepada lubang yang lain“; Establishment of Muslim Village. Kesemua hadis menyokong dan tidak bercanggah Surah An-Nisaa:97 dan Surah Al-Kahfi. Oleh itu dakwaan darurat adalah satu tidak masuk akal!

Kehidupan zaman ini & ulama sejati

Hadis turut menyarankan pengasingan diri bagi membela agama Allah. Hadis diriwayatkan Hudhayfah ibn al-Yaman  menjelaskan 5 zaman telah kita lalui:

1. Zaman Jahilliyah

2. Zaman bidaah

3. Zaman ulama memanggil kita masuk ke neraka

4. Zaman institusi Khalifah dan Jemaah

5. Zaman kejatuhan institusi Khalifah dan Jemaah (mengasingkan diri)

Institusi Khalifah dan Jemaah telah tiada hampir 100 tahun lepas (1924). Oleh itu, zaman ulama mengeluarkan pernyataan palsu telah berlalu. Sebahagian ulama hari ini hanyalah warisan ulama dahulu yang gemar menghalalkan apa diharamkan Allah.

Hakikat sebahagian ulama berani menghalalkan riba bukan satu yang pelik. Ini kerana Rasulullah telah memberi amaran dan banyak hadis menyokong situasi sekarang ini. Ianya bukan sesuatu yang pelik kerana telah lama dinyatakan dalam Al-Quran. Ianya bukan lagi permainan baru, tetapi permainan ketinggalan zaman dan tidak laku. Ianya permainan lapuk, sepertimana manusia mengaku dirinya tuhan atau nabi, sama seperti dilakukan Firaun beribu-ribu tahun dahulu. Ianya sama seperti dilakukan Sai Ram atau Ayah Pin.

Namun itu, manusia terus menerus terperdaya dengan permainan lapuk ini kerana tidak membaca Al-Quran, tetapi menjampi (membaca bermaksud memahami dan mengamal maksudnya, jampi bagi yang membaca, tidak memahami maksudnya atau tidak mengamalkannya).

Kita hidup di zaman yang mana sebahagian ulama sejati tersangat kurang dan sebahagian besar ulama menjadi ulama jahat. Oleh itu langkah mesti diambil mengenal pasti ulama sejati dan ulama jahat. Dari aspek ini, Said Hawwa dalam kitabnya ‘al-Assasu fi-Tafsir (1985) mengupas pendapat Ibnu Mas’ud dan menyatakan ulama bukanlah sekadar yang mempunyai banyak ilmu tetapi juga orang yang banyak ‘khasyyah’ (takut dan cinta yang tinggi) kepada Allah”. Mereka menjadi pemimpin umat menegakkan agama Allah dan sanggup mengatakan perkara yang hak; Siapa Para Ulama?, Ciri-ciri Ulama

Persoalannya ialah adakah ulama jahat wujud? Apakah itu ciri ulama jahat? Bilakah zaman ulama jahat berleluasa? Ya! ulama jahat wujud dan zaman mereka wujud bermula apabila orang Islam mempunyai masjid yang tersergam indah.

Kita hidup di zaman masjid tersergam indah
Kita hidup di zaman masjid tersergam indah

Daripada Ali bin Abi Thalib r.a. berkata: telah bersabda Rasulullah saw.; “…Sudah hampir sampai suatu masa di mana tidak tinggal lagi daripada Islam ini kecuali hanya namanya, dan tidak tinggal daripada Al-Quran itu kecuali hanya tulisannya. Masjid-masjid mereka tersergam indah, tetapi ia kosong daripada hidayah. Ulama mereka adalah sejahat-jahat makhluk yang ada di bawah naungan langit. Dari mereka berpunca fitnah, dan kepada mereka fitnah ini akan kembali…”. (HR al-Baihaqi)

Fitnah (perdayaan) pada zaman Dajjal
Fitnah (perdayaan)  zaman Dajjal

Rasulullah SAW menyatakan ulama jahat wujud di zaman masjid-masjid tersergam indah, dan mereka sejahat-sejahat makhluk yang wujud di bawah naungan langit. Zaman kita adalah zaman masjid tersergam indah, maka sebahagian ulama hari ini sejahat-jahat makluk yang berada di bawah naungan langit.

Mereka memperdaya kelihatan beriman sesuai dengan zaman Dajjal sebagai zaman fitnah (perdayaan). Mereka ini Islam di luar tetapi sepenuh hati beriman dengan agama Lucifer (Iblis). Akibatnya Allah memperdaya mereka (“kepada mereka fitnah ini akan kembali hingga nafas terakhir“), dan menyesatkan kita kerana menyanggung ulama jahat dalam perkara maksiat.

Islam 23
Kebenaran dan perdayaan zaman Dajjal

Selainnya, Rasulullah SAW menggelarkan ulama sebegini Pemimpin Jahil. Rasulullah menyebut dalam beberapa hadisnya bahawa ada orang berilmu, mengetahui halal-haram, mengetahui hak dan batil dan memahami al-Quran serta al-hadis tetapi mencampur-adukkan perkara yang hak dan yang batil.

Inilah dikatakan ulama menyeleweng (ulama syirar, as-syin, fasik). Mereka ini ulama berusaha menyeru kebaikan dan mencegah kemungkaran untuk orang lain, tetapi diam-diam, dan malahan secara terbuka,  bertuhankan nafsu dan mengejar keduniaan.

Rasulullah bersabda: “…Ketika seseorang dicampakkan ke dalam neraka jahanam pada hari kiamat dan bertaburan isi perutnya, ahli neraka lain bertanya: “mengapakah anda jadi begini sedangkan anda sentiasa menyuruh kami berbuat baik dan mencegah kemungkaran?” Dia menjawab: “Ya benar saya menyuruh kamu semua berbuat baik tetapi saya tidak melakukannya dan saya yang melarang anda tidak melakukannya tetapi saya sengaja melanggarnya…” (HR Bukhari dan Muslim)

Ciri mengenali ulama jahat ialah mereka menyokong sistem kapitalis dan Knights Templar, menghalalkan riba melalui perbankan Islam. Ulama jahat turut mengetuai sistem Knights Templar dan mengamalkan riba pinjaman kenderaan, pinjaman rumah, pinjaman pelajaran, dan menyimpan wang di bank kafir. Mereka membuat pelaburan perniagaan di syarikat membuat pinjaman riba. Ulama jahat takut kemiskinan, tidak pernah kelaparan, makan kenyang dan hidup sangat selesa, jauh berbeza dengan cara hidup Rasulullah SAW dan para sahabat yang lapar sehingga mengikat batu di perut (kerana bersedekah); Mengejar Dunia dengan Amalan Akhirat adalah Kesyirikan, Jangan Berebut Jabatan Bertameng Al-Qur`an

Maksudnya: “…Tiap-tiap yang bernyawa akan merasai mati, dan bahawasanya pada hari kiamat sahajalah akan disempurnakan balasan kamu. Ketika itu sesiapa yang dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke syurga maka sesungguhnya ia telah berjaya. Dan (ingatlah bahawa) kehidupan di dunia ini (meliputi segala kemewahannya dan pangkat kebesarannya) tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang yang terpedaya. Demi sesungguhnya, kamu akan diuji pada hartabenda dan diri kamu…”; al-Quran: ali-Imran:185-186

Ulama jahat dikuasai nafsu memiliki rumah dan kenderaan mewah supaya tidak dihina masyarakat dan kelihatan berjaya. Mereka berjuang untuk pangkat dan pujian, dan bangga dengan Islam Sekular.  Mereka melabelkan Islam dan membawa pengertian Islam baru.

Objektif mereka enggan kelihatan miskin dan mahu kelihatan berjaya serta mengikuti arus kemajuan Yahudi dan Kristian. Mereka hendakkan kemuliaan di sisi kafir dan menendang kemuliaan di sisi Allah SWT. Mereka bertuhankan nafsu dan beriman dengan ayat Al-Quran dan Hadis yang boleh memenuhi keperluan nafsu untuk mulia di sisi manusia.

Maksudnya: “…Maka pernahkah kamu melihat orang yang menjadikan hawa nafsunya sebagai tuhannya, dan ia pula disesatkan oleh Allah kerana diketahuiNya, dan dimeteraikan pula atas pendengarannya dan hatinya, serta diadakan lapisan penutup atas penglihatannya. Maka siapakah lagi yang dapat memberi hidayah petunjuk kepadanya sesudah Allah (menjadikan dia berkeadaan demikian)? Oleh itu, mengapa kamu (wahai orang-orang yang ingkar) tidak mahu beringat dan insaf? …”; al-Quran: al-Jaathiyah:23

Oleh itu dan bagi menutupi kejahatan dan mencapai matlamat nafsu pangkat dan kekayaan, mereka halalkan riba dengan ekonomi kapitalisma. Mereka menyokong konsep kekayaan dipusatkan beberapa individu dan mengakibatkan kematian jutaan saudara Islam dan kanak-kanak. Mereka hidup mewah sedangkan masyarakat Islam menangis-menangis, sengsara dan menderita.

Dalam pada itu ada juga yang cuai mengeluarkan fatwa tanpa ilmu pengetahuan. Mereka ini Pemimpin Jahil. Ini kerana ulama sejati tidak mengeluarkan fatwa tanpa ilmu pengetahuan. Rasulullah SAW bersabda ulama jahat berfatwa tanpa ilmu pengetahuan.

Daripada Abdullah bin Amr bin ‘ash r.a. berkata: Aku mendengar Rasulullah saw. bersabda, “…Bahawasanya Allah swt. tidak mencabut (menghilangkan) akan ilmu itu dengan sekaligus dari (dada) manusia. Tetapi Allah swt. menghilangkan ilmu itu dengan mematikan alim ulama (ulama sejati). Maka apabila sudah ditiadakan alim ulama, orang ramai akan memilih orang-orang yang jahil sebagai pemimpin mereka. Maka apabila pemimpin yang jahil itu ditanya, mereka akan berfatwa tanpa ilmu pengetahuan. mereka sesat dan menyesatkan orang lain…” (HR Muslim)

Rasulullah SAW tidak menggelarkan mereka ulama tetapi  Pemimpin Jahil. Ini kerana hadis merujuk “ramai akan memilih orang-orang yang jahil sebagai pemimpin“, dan “pemimpin yang jahil itu ditanya, mereka akan berfatwa”.

Masyarakat tidak memahamkan pemimpin mengeluarkan fatwa, dan fatwa dikeluarkan mereka dikenali sebagai ulama. Oleh itu hadis merujuk sebahagian ulama hari ini, dan mereka bukan dalam kategori ulama, tetapi Pemimpin Jahil. Ini tidak pelik kerana banyak ulama, imam dan ustaz hari ini menceburi politik untuk menjadi Pemimpin.

Ciri asas mengenali mereka ialah mereka bijak agama tetapi tidak mempunyai pengetahuan dalam bidang tertentu. Maksud ilmu di sini merujuk pengetahuan kesemua ilmu berkaitan fatwa dikeluarkan, termasuk sejarah, ekonomi, perbankan dan berkaitan kewangan.

Mereka ini produk negara bersifat sekular yang memisahkan ilmu agama dan ilmu kehidupan dunia. Oleh itu dan apabila mereka mengeluarkan fatwa berkaitan riba, mereka tiada ilmu sejarah, ekonomi, perbankan dan berkaitan kewangan. Sekiranya mereka merujuk kepada pakar, maka mereka mendapatkan pakar sama keadaannya seperti mereka atau berpendidikan sekular dan tidak memahami sistem ekonomi Islam.

Ada juga lainnya merasa tertekan mendapatkan rasional munasabah agar Islam menjadi sempurna dengan tafsiran ekonomi hari ini. Ini seumpama mendapatkan jawapan bagaimana membersihkan diri ditengah-tengah lubang najis. Mereka tidak mendapatkan penyelesaiannya.

Keadaan lain ialah ulama sejati dipinggirkan dan hidup dalam keadaan terpencil. Mereka ini mengigit Al-Quran dan Sunnah dengan gigi geraham mereka, dan tidak mencampur-adukkan keimanan dengan kezaliman. Mereka inilah ulama yang sejati dan sentiasa diberi hidayah untuk menyelamatkan kita dari fitnah Dajjal. Ulama sebegini mesti didampingi dan dihormati dengan sebaik-baiknya.

Perbankan Islam

Kini kita lihat kembali perbuatan sebilangan ulama menghalalkan bank islam dan transaksi riba, sistem dari acuan sistem wang, sistem bank dan sistem bank pusat Knights Templar.  Hakikat sebenar wang kertas atau Bank Note adalah Promissory Note. Ya!! wang kertas atau nota bank adalah hakikatnya kertas hutang, sama seperti Perjanjian Pinjaman anda.

A banknote (often known as a bill, paper money or simply a note) is a kind of negotiable instrument, a promissory note made by a bank payable to the bearer on demand, used as money, and in many jurisdictions is legal tender; Definition of Bank Note.

Secara umumnya USD9 dollar zaman dahulu mewakili nilai emas bersamaan USD1 dollar (pada zaman dahulu wang kertas telah menjadi riba kerana menggandakan USD9 wang kertas (90%) dari nilai emas sebenar USD1.  Apakan pula hari ini? Super Duper Riba!). Wang kertas dahulu adalah resit atau seumpama cek hari ini, iaitu sekadar kertas mewakili wang emas sebenar dalam simpanan bank; Money as Debt

Pada hari ini, wang kertas tidak  mewakili emas, tetapi mewakili kurang daripada 1% dari jumlah keseluruhan aset dan liabiliti dalam rekod bank (BNM Statutory Reserve Requirement (SRR) 4.1 Effective 1 March 2009, the statutory reserve institutions is 1% of eligible liabilities, dan  The Eligible Liabilities base consists of ringgit denominated deposits and non-deposit liabilities, net of interbank assets and placements with Bank Negara Malaysia). Kadar dan sistem sama turut terpakai kepada perbankan Islam (2.1. This requirement applies to… Islamic banks licensed under the Islamic Banking Act 1983)

Oleh itu wang kertas hari ini tidak berasaskan emas tetapi berasaskan “Eligible Liabilies” (EL). Sekiranya aset dan liabiliti dalam rekod bank berjumlah $1 juta, maka bank berupaya mencipta wang baru untuk dipinjamkan (atas angin) bersamaan 99% atau $99 juta. Sekiranya $100 juta, bank boleh mencipta wang baru bersamaan $10 billion, dan seterusnya. Ini bukan wang kertas mengalir dalam ekonomi (money of exchange), tetapi wang di dalam sistem (money of account).

Di dalam kertas jawapan Institut Bank-Bank Malaysia DP01: Monetary Economics and the Malaysian Financial System – 6 October 2003 mukasurat 9,  dan bagi jawapan bagi soalan “..Briefly explain two factors that determine the level of money supply in the Malaysian economy..”, Institut Bank-Bank Malaysia  menjawab ciptaan wang yang bergantung kepada pinjaman (hutang):

(b) Factors that determined the level of money supply (choose two):

– Net Government Operations

Financing of the Government’s overall deficit by the banking system will have the overall same effect as the banking system’s loan to the non-bank private sector. There is no difference between these two operations – both of them work through bank reserves to inject greater liquidity into the private sector. The expansionary and contractionary impact on money supply arising from the bank financing of the Government expenditure will be reflected in the average difference over time between the level of Government deposits with the banking system (i.e. the Government lending to the system) and the holdings of Government debt by the banking system, mainly in the Government papers (that is bank lending to the Government). If on average, Government deposits with the banking system is larger than the holding of Government debt by the banking system, then the public sector’s financial operations have imparted a contractionary impact on money supply and vice versa.

– Bank Credit to Private Sector

Loans by the banking system to the private sector are major source of liquidity. Every loan will create a deposit and therefore, expand money supply. The limit tend credit to which banks may extend credit will depend on the size of the statutory reserves at the Central Bank. In the Malaysian economy over the past years, credit to private sector has always been expansionary and has even exceeded that of money supply (M3). On the other hand, a restrictive monetary policy will slow down lending to the private sector.

Sistem ini adalah perdayaan dan sebab utama kekayaan bank. Bank adalah parasit yang pada awalnya tidak memiliki aset bernilai berupaya menjadi pemilik semua aset-aset rumah dan kenderaan melalui cagaran dan penyerahakkan (assignment). Bank memiliki barangan dagang, saham, akaun bank dsbnya.

Keringat rakyat diperah untuk membayar kembali, dan perdayaan hutang mengakibatkan pergaduhan, perceraian, bunuh diri dan jenayah. Atas alasan ini kita dapat melihat bangunan bank adalah paling terbesar dan membuat keuntungunan ratusan billion atau trillion. Kekayaan secara menipu dan lebih teruk daripada along (kerana sekurangya along meminjamkan wang kertas dari pencariannya)

Persoalan sampingan ialah adakah kerajaan mengetahuinya? Sudah tentu tetapi mereka mendiamkan diri kerana ini di antara lubang mereka mencari makan. Cuba fikirkan, apakah alasan pemimpin meminta bank memberi lebih banyak pinjaman apabila ekonomi jatuh? Ini membuktikan kerajaan mengetahui wang kertas wujud dari hutang. Mereka mengetahui wang adalah hutang, dan hutang adalah wang. Jika tiada hutang maka tiada wang dalam ekonomi! Oleh itu dan bagi mengatasi masalah kejatuhan ekonomi, hutang perlu dibanyakkan agar banyak wang baru dicipta dan mengalir dalam aliran ekonomi. Ini membuktikan kerajaan kita adalah hamba kesayangan Knights Templar; Confessions of an Economic Hit Man.

Kerana itu juga negara kita mempunyai hubungan baik dengan Amerika, banyak pelabur barat di Malaysia dan Proton berupaya membeli Lotus. Mereka mencacai kekejaman Yahudi dan Kristian di luar (kerana dibenarkan Knights Templar atas nama strategi dan perancangan) dan pada masa  bersaudara dibelakang pentas kehidupan.

Selanjutnya dan sekira kita mencipta wang sebegini, maka kita dipenjarakan. Sebaliknya bank perdagangan dibenarkan mengamalkan jenayah ini tanpa mengikut undang-undang. Adakah mana-mana undang-undang atau Memorandum of Association (MOA) membenarkan bank perdagangan mencipta wang?

Tidak dan ini jenayah! Terdapat kes-kes mahkamah yang membuktikan perdayaan ini. Di antaranya kes First National Bank of Montgomery v. Jerome Daly (1969). Namun itu dan seperti biasa, kes tersebut lenyap kerana penguasaan Knights Templar. Kes terkini dan masih berjalan adalah di Kanada. Rakyat Kanada yang menjadi peminjam memfailkan saman ke atas bank dan mendakwa penipuan bank.  Sila rujuk The People vs. The Banks:

“…John Ruiz Dempsey BSCr, LL.B, a criminologist and forensic litigation specialist filed a class action suit on behalf of the People of Canada alleging that financial institutions are engaged in illegal creation of money. The complaint filed Friday April 15, 2005 in the Supreme Court of British Columbia at New Westminster, alleges that all financial institutions who are in the business of lending money have engaged in a deliberate scheme to defraud the borrowers by lending non-existent money which are illegally created by the financial institutions out of “thin air.” Dempsey claims that creation of money out of nothing is ultra vires these defendants’ charter or granted corporate power and therefore void and all monies loaned under false pretence contravenes the Criminal Code. The suit which is the first of its kind ever filed in Canada which could involve millions of Canadians alleges that the contracts entered into between the People (“the borrowers”) and the financial institutions were void or voidable and have no force and effect due to anticipated breach and for non-disclosure of material facts…”; Statement of Claim

(Bilakah lagi kita akan mengambil tindakan sama dan menghapuskan kesemua riba bank?)

Berdasarkan fakta, perbankan Islam tidak meminjamkan wang tetapi mencipta wang melalui Fractional Reserve System, atau di Malaysia dikenali Statutory Reserve System (Modern Money Mechanics). Sistem ini adalah perdayaan, yang mana bank perdagangan meletakkan rizab dari deposit pelanggan untuk membolehkan mereka mencipta wang baru, iaitu wang pinjaman. Oleh itu apakah jawapan sebahagian ulama hari ini yang menghalalkan transaksi bank islam di bawah:—

(a) Wang  kertas dahulu Promissory Note untuk ditukarkan wang emas. Promissory Note hari ini tidak berdasarkan emas, tetapi berdasarkan “Eligible Liabilities”. Oleh itu wang sebenar tidak pernah wujud, dan wang kertas menjadi akujanji membayar hutang tidak terbayar selamanya. Oleh itu bagaimana “janji kosong“mempunyai nilai dan menghalalkan transaksi perbankan Islam?

(b) Adakah Promissory Note membayar hutang halal digunakan sebagai wang, atau sebagai wang perantaraan dalam perjanjian pinjaman? Begitu juga sebaliknya, adakah halal bagi bank meminjamkan wang kertas Promissory Note kepada Peminjam, dan kemudiannya dibelanjakan Peminjam serta mengalir dalam ekonomi? Bukankah perjanjian pinjaman di dalam Islam terhad kepada akad dua pihak langsung dan tidak bertukar tangan di dalam aliran ekonomi tanpa had?

(c) Bagaimana wang fiat yang memperolehi nilai melalui paksaan undang-undang legal tender boleh bernilai dan halal di sisi Islam? Hakikatnya wang kertas tetap kertas tidak bernilai, dan Islam tidak mengiktiraf paksaan.  Oleh itu, apakah rasional ulama membenarkan kertas tidak bernilai menjadi bernilai dan halal melalui paksaan undang-undang? Adakah nilai di dalam Islam boleh diwujudkan berasaskan paksaan undang-undang?

(d) Bagaimana wang kertas yang mana haram dan riba, boleh menghalalkan transaksi pinjaman atau jual-beli dalam perbankan Islam? Bagaimana halal boleh wujud dari haram? Jika ini benar, maka air mineral dicampur arak jernih juga boleh menjadi halal kerana warnanya masih putih seperti air mineral.

(e) Sekiranya undang-undang menyatakan wang kertas Promissory  Note adalah wang sah, maka itu Perjanjian Pinjaman ditandatangani Peminjam juga adalah Promissory Note, sama seperti Promissory Note wang kertas. Dalam erti kata lainnya, Perjanjian Pinjaman ditandatangani Peminjam adalah wang!!

Oleh itu, apakah wang dipinjamkan bank apabila kedua pihak bertukar perjanjian pinjaman yang sama nilainya? Kenapa Peminjam perlu membayar tambahan Promissory Note (wang kertas) apabila beliau menyerahkan Promissory Note (Perjanjian Pinjaman) dengan jumlah bersamaan Promissory Note (wang kertas)? Peminjam malahan diperdaya mencagarkan asetnya.

(f) Bagaimana transaksi Bai-Bithaman Ajil atau lainnya menjadi halal apabila bank tiada wang memasuki perjanjian, tetapi semata-mata mencipta wang selepas pelanggan menandatangani perjanjian? Bank sekadar mencipta wang dengan merekodkan di komputer. Bukankah ini perdayaan? Bagaimana transaksi perbankan Islam menjadi halal dari perdayaan? Bukankah dalam Islam kedua-dua pihak mesti mempunyai barangan bernilai sebenar untuk memasuki perjanjian?

(g) Bagaimana ulama mengatakan halal untuk bank memeras keringat dan melelong harta apabila tiada bayaran kembali? Peminjam pihak tunggal menawarkan aset dan mencagarkan keringatnya, manakala bank tidak pernah mengalami kerugian apabila tiada bayaran kembali. Ini kerana Bank tidak meminjamkan wang tetapi mencipta wang, dan bank tidak perlu membayar kepada Bank Negara kerana mereka tidak meminjam wang daripada Bank Negara. Mereka mencipta wang dalam sistem komputer setelah perjanjian ditandatangani. Jika benar bank dikehendaki membayar Bank Negara, maka sedah tentu ekonomi tidak berkembang kerana tiada pertambahan wang dalam ekonomi; Modern Money Mechanics

Terdapat juga fahaman menghalkan perbankan Islam kerana percaya wang kertas kerana semata-mata medium of exchange. Medium of exchange pihak penjual atas balasan kehilangan barangan jualan, dan medium of exchange peminjam/pembeli ialah keringatnya membayar kembali hutang dan cagaran. Persoalannya apakah medium of exchange bagi pihak bank? Ini kerana mereka sekadar mencipta wang atas angin, tetapi mendapat kembali wang atas keringat peminjam dan aset cagaran. Persoalannya ialah apakah yang ditawarkan oleh bank sebagai pertukaran (exchange) untuk ditukarkan dengan keringat peminjam dan aset cagaran? Bank mencipta wang, dan bukan meminjamkan wang. Oleh itu adakah ini halal apabila bank tidak mengeluarkan sebarang barangan bernilai?

(h) Bagaimana pinjaman RM100,000, yang mana selepas 20 tahun menyusut  jatuh RM70,000 boleh menjadi halal? Selepas 40 tahun menyusut kepada RM50,000 dan selepas 80 tahun menyusut kepada beberapa ribu ringgit sahaja.  Bukankah ini pengurangan nilai secara penganiayaan dan tidak adil?

(i) Bagi mengatasi masalah kejatuhan nilai wang mengikut situasi (h) di atas, ulama membenarkan riba RM300,000 bagi pinjaman RM100k yang dibayar selama 30 tahun. Persoalannya, jumlah wang dicipta bank melalui perjanjian pinjaman setakat RM100k. Bank tidak mencipta riba RM300k. Oleh itu, dari mana peminjam akan mendapatkan tambahan RM300k sekiranya aliran wang dicipta dalam ekonomi hanya RM100k. Bagi menampung kekurangan RM300k, bank terpaksa memberi pinjaman baru berjumlah RM300k. Namun itu, kini ekonomi tidak mempunyai wang untuk membayar pinjaman dan riba yang baru dalam ekonomi dan terpaksa berterusan mewujudkan hutang yang lebih besar. Ini juga bermaksud kebankrapan adalah satu yang pasti, dan hanya permainan masa semata-mata.

Bagi memudahkan pemahaman,  kita andaikan dalam bentuk emas. Andaikan keseluruhan emas dunia berjaya ditemui hanyalah 1 juta kilo. Bank meminjamkan 1 juta kilo emas dengan faedah 3 juta kilo emas. Oleh itu dan memandangkan tiada lagi emas boleh ditemui, dari manakah peminjam berupaya mencari tambahan 3 juta kilo emas?

Jika peminjam berjaya kumpulkan semua emas dalam aliran ekonomi, peminjam hanya berjaya mengumpulkan 1 juta kilo emas dan sekadar mampu membayar hutang asal. Oleh itu bank akan memfailkan saman dan merampas harta cagaran bernilai 1 juta kilo emas.

Ini menunjukkan bank memperolehi kembali 1 juta kilo emas dari aliran ekonomi, 1 juta kilo emas daripada nilai harta, dan peminjam masih juga berhutang 2 juta kilo emas kepada bank dan menjadi hamba bank. Perhambaan ini adalah sebab utama Allah melarang riba!!

Sistem inilah yang menundukkan negara melalui hutang, dan menawarkan pemimpin rasuah berbillion, Roll Over Programme (ROP) dan (PPP) dan tanggungan perbelanjaan pilihanraya. (Tidak munasabah pemimpin mendapatkan duit dari projek semata-mata, iaitu kaedah paling tidak popular kerana membangkitkan kemarahan rakyat. Lihat sahaja penaja pilihanraya di USA, dan kepentingan mereka menaja).

Kembali kepada perbincangan awal, sistem inilah didakwa ulama sebagai halal. Ianya juga sistem perdayaan dan perhambaan yang berfungsi sebagai tiang menggerakkan ekonomi kapitalis, dan mengakibatkan penindasan, perhambaan, peperangan, kekejaman dan penderitaan masyarakat sedunia demi mewujudkan barangan dan perkhidmatan termurah dan terbaik. Fakta membuktikan dakwaan perbankan Islam hari ini halal adalah palsu dan tidak benar. Terdapat sebahagian ulama membuat dusta terhadap keterangan Allah, dan menjadi penyumbang besar kepada penderitaan dan kematian masyarakat seluruh dunia.

Sekiranya mereka masih tidak bertaubat dengan memperbetulkan kesemua kemungkaran akibat perbuatan mereka, tidak berusaha mendedahkan dan memusnahkan sistem bank yang beroperasi akibat tindakan mereka, maka sedarlah, satu hari nanti mereka akan dihadapkan di Mahkamah lainnya. Mereka mungkin terlepas di Mahkamah dunia dan membolot kesemua pangkat, kuasa dan kekayaan, tetapi tidak di akhirat. Pada masa itu tiada jalan kembali dan yang bersalah dimasukkan ke neraka selama-lamanya.

Penyelesaian

Knights Templar memberikan kemerdekaan mudah kepada kita kerana mereka keluar secara strategi. Apakah yang mereka kuasai? Mereka menguasai kuasa memberikan hutang secara mencipta wang pinjaman dari atas angin!

Mereka berkuasa menjadikan kita semua hamba hutang dan hidup tertekan. Mereka melakukan perdayaan ini dengan menguasi sistem bank pusat seperti Bank Negara Malaysia. Mari kita lihat keraguan yang timbul dari Akta Bank Negara Malaysia:

Akta Bank Negara Malaysia 1958

Section 6. (1) The authorized capital of the Bank shall be two hundred million ringgit.

Section 6. (2) Twenty million ringgit of the authorized capital shall be subscribed and paid up by the Government on the establishment of the Bank.

(Catatan: Sejarah menunjukkan Knights Templar tidak membeli 80% saham dalam Federal Reserve Bank, tetapi menggunakan 20% saham kerajaan dan menggandakan ciptaan wang untuk mereka membeli bahagian 80%. Ini bermaksud mereka memiliki 80% secara percuma. Sila rujuk sejarah Federal Reserve Bank – The Money Master)

Berdasarkan undang-undang di atas, fakta didedahkan dan kesimpulan yang dapat dibuat ialah:

(a) Bank Negara bukan badan kerajaan dan adalah syarikat persendirian kerana mempunyai saham sama seperti syarikat persendirian.

(b) Kerajaan menjadi pemegang saham miniroti (10%). Pemegang saham majoriti (90%) tidak dinyatakan (dirahsiakan). Rahsia dikuatkan dengan undang-undang rahsia (secrecy) ke atas segala aktiviti Bank Negara Malaysia.

(c) Bank Negara badan bukan kerajaan kerana kerajaan pemegang saham minoriti dan tidak pemilikan saham melebihi 51%.

(d) Bank Negara juga bukan badan kerajaan kerana kerajaan berhutang dengan Bank Negara. Apakah terjadi sekiranya kerajaan gagal bayar? Adakah ianya bermaksud kerajaan BNM membankrupkan kerajaan Malaysia sendiri?

(e) Saham awal Bank Negara Malaysia RM200 juta, tetapi baru-baru ini BNM memberikan pinjaman berbillion kepada kerajaan. Dari manakah BNM mendapatkan wang sebegitu banyak? Apakah perniagaan BNM, dan jika BNM bank persendirian, kenapa BNM tidak membayar cukai seperti bank persendirian lainnya?

(f) Ekonomi dan nasib negara diletakkan dibawah kekuasaan pemegang saham majoriti tidak kita ketahui. Pemegang saham majoriti ini menentukan jumlah wang dalam aliran ekonomi (demand and supply, dan melalui kuasa menetapkan kadar BLR atau selainnya), dan menentukan setiap perkara kewangan negara kita.

Terdapat pelbagai peruntukan di dalam Akta Bank Negara Malaysia 1958 yang membuktikan ketidakmunasabahan Bank Negara Malaysia, termasuklah peruntukan menyatakan perkara mengenai Bretton Wood Agreement dan peranan Bank Negara sebagai agen kepada International Monetary Funds. (Govenor pertama Bank Negara Malaysia – Tan Sri W H Wilcock(Jan 1959 – Jul 1962))

Ini selanjutnya disokong logo Bank Negara difahamkan sebagai kijang atau “Barking Deer” (Muntjac). Persoalannya ialah adakah kijang berekor panjang? Bagaimana pula perbezaan ke atas tanduk dan telinga kijang ? Apakah pula maksud bulan dan matahari? Adakah sejarah kita dan sejarah logo bank negara tidak tercemar dan boleh dipercayai; Has history been tampered with?

Barking Deer atau Pharaoh Hound? Anubis, One the Ancient Egyptians' main gods. God of the Dead and Embalming.

Binatang dengan bentuk yang seperti kijang dalam logo Bank Negara tetapi mempunyai ekor yang panjang adalah anjing di sisi patung mesir purba yang dikenali sebagai Pharoah Hound atau Ibizan Hound (The Ibizan Hound.. is an agile, deer-like dog of the hound family). Selainnya, perhatikan juga perbezaan pada bentuk telinga, tanduk  dan leher.

Simbol mesir purba turut terkandung dalam US Dollar, yang meletakkan simbol piramid pada wang mereka. Apakah kaitan tamadun Mesir dengan orang Amerika Syarikat? Ya!! Knight’s Templer, kerana mereka pengamal sihir dari tamadun arab dan mengamalkan agama menyembah Lucifer (Iblis).

MASON
Ejaan “MASON”

Knights Templer berkomunikasi melalui simbol kerana menyembah Iblis, dan Iblis hendak menandingi kekuasaan Allah SWT dengan memperbanyakkan tanda menunjukkan kekuasaanya di muka bumi, iaitu meniru tanda-tanda kekuasaan Allah SWT yang terdapat di langit, angkasa, hujan, gunung, semut, labah-labah dan sebagainya.

Perbezaan mudah ialah tanda kekuasaan Allah terjadi dari sesuatu yang tidak dapat ditiru manusia kerana dicipta dari yang tiada, manakala tanda-tanda Iblis adalah sekadar buatan daripada bahan yang telah Allah sediakan, sepertimana manusia mencipta kereta daripada besi, kasut daripada kulit haiwan dsbnya.

Selainnya dan antara rahsia terbaru didedahkan dan memerlukan siasatan kita ialah  Amerika Syarikat bukan sebuah negara, tetapi syarikat persendirian. Menakjubkan sungguh permainan Knights Templar! Persoalannya jika mereka boleh melakukan ke atas negara besar seperti Amerika Syarikat dan sebelum kita mendapat kemerdekaan, apakah kemunasabahan negara kita tidak menghadapi nasib sama? Apakah kemunasabahan negara kita terlepas dari perdayaan ini?

Gambar Jesus palsu!,   Bible?? ,  Vatican?? dan Vatican & Sex Crimes

Tidakkah mereka ini bangsa yang memperdaya sehingga mengubah muka Jesus menjadi orang Eropah? Sama-samalah kita mengumpulkan maklumat dan mendapatkan jawapannya. Dedahkan kezaliman dan pemimpin berkomplot menjadi hamba kepada penyembah Iblis Knights Templar.

Kini dan kembali kepada persoaln Bank Negara Malaysia, apakah yang dapat kita lakukan? Langkah boleh diambil ialah:

(a) Kita perlu berusaha mengembalikan Dinar Emas dan Dirham dalam segala urusan jual-beli kita, dan menghapuskan undang-undang “legal tender” . Legal tender adalah undang-undang perdayaan untuk menjadikan kertas kosong sebagai bernilai, sama seperti menjadikan cek kosong sebagai bernilai dan laku. Ianya undang-undang yang menjadikan kita hamba kerana memberikan kekuasaan kepada Knights Templar mencipta wang atas angin!

(b) Kita perlu hapuskan Bank Negara dan bank perdagangan dan menggantikan dengan institusi Baitul Mal. Tiada istilah bank perdagangan dalam Islam kerana produk dan keuntungan bank adalah semata-mata dari sumber riba. Panama adalah contoh negara yang tidak mempunyai Bank Negara dan mempunyai ekonomi yang stabil;

(c) Jangan mengayakan bank kafir ini dengan menyimpan wang dan melabur ke atas pelaburan dalam bank mereka. Semakin banyak anda simpan wang di bank mereka, maka semakin banyak jumlah rizab mereka boleh depositkan dalam Bank Negara. Oleh itu semakin banyak ciptaan wang atas angin (pinjaman) boleh mereka wujudkan. Kesannya semakin banyak perhambaan dan penguasaan aset oleh mereka. Tukarkan wang kepada Dinar Emas dan Dirham di e-Dinar atau Dinar Kelantan;

(d) Buat website atau group bagi tujuan menubuhkan persatuan. Kumpulkan dan gunakan wang riba bagi membina sistem yang dapat mengeluarkan kita daripada kekuasaan riba hari ini atau membentuk Perkampungan Islam (Ini kerana Rasulullah SAW sendiri menyatakan tiada penyelesaian dan menyarankan pengasingan diri sebelum ketibaan Imam Mahdi). Bina institusi yang memberi jalan keluar kepada umat Islam daripada menggunakan bank dan wang kertas bank (sila rujuk Fatwa on Banking). Bina kelompok yang berurus niaga dengan Dinar Emas dan Dirham, dan berusaha menubuhkan Perkampungan Islam melalui persatuan, atau menyertai Pengajian Pondok ditawarkan kepada pelajar, warga tua dan mereka yang berkeluarga.

(e) Bagi yang tiada jalan lain, hidup dalam keadaan darurat: Syarat sebenar bagi kehidupan darurat: al-Baqarah:173 “…Tetapi barangsiapa dalam keadaan terpaksa (memakannya) sedangkan ia tidak menginginkannya dan tidak pula melampaui batas, maka tidak ada dosa baginya. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun dan Maha Penyayang…”.

Oleh itu terdapat tiga syarat; (a) dalam keadaan terpaksa, (b) tidak menginginkan, dan (c) hidup tidak melampaui batas.

Seseorang itu mesti hidup dan menggunakan wang kertas dengan seminimum mungkin serta setakat menyelamatkan diri, serta dibolehkan mengumpulkan wang secara baik (tanpa riba lain) dengan tujuan mengeluarkan dari situasi darurat selama-lamanya (contoh membeli tanah di kawasan pendalaman dan mengusahakan makanan sendiri agar tidak bergantung ekonomi riba selamanya.

Situasi tidak terpakai jika mempunyai tanah atau jalan keluar tetapi enggan kerana susah kehidupan). Beliau juga mesti mengutamakan perkara menolak kemudaratan dalam urusannya, berbanding perkara membawa kebaikan. Sebaliknya, tidak boleh diiktibarkan sebagai darurat dalam perkara (a) kehidupan yang menyentuh kemewahan, (b) bagi menghasilkan kesempurnaan kehidupan, (c) kehidupan memberikan keselesaan, dan (d) kehidupan yang agar seiring serta sesuai keadaan masyarakat di tempatnya.

(f) Jangan langsaikan hutang! Bank tidak meminjamkan wang tetapi memperdaya dan memperhambakan anda. Anda juga perlu ingat bahawa pembayar riba dimasukkan ke dalam neraka selama-lamanya dan alasan darurat tidak diterima. Penerimaan taubat juga adalah bersyarat.

Oleh itu, jumpa peguam dan lawan mereka di Mahkamah. Mereka adalah musuh dan membuat fitnah terhadap agama Islam. Bentangkan video dan berhujah bank melakukan jenayah penipuan semata-mata.

Bank tidak mempunyai wang untuk mereka pinjamkan, tetapi mencipta wang selepas anda menandatangani perjanjian. Saya kini merujuk Al-Baqarah:279 dan Allah SWT menunjukkan bagaimana kita perlu berjihad menentang institusi bank kafir. Allah memerintahkan kita segera menghentikan bayaran kembali pinjaman.

Maksudnya: “…Dan JIKA KAMU BERTAUBAT, maka hak kamu (iaitu bank) ialah pokok asal harta kamu. (Dengan yang demikian) kamu tidak berlaku zalim kepada sesiapa dan kamu juga tidak dizalimi oleh sesiapa…”; al-Quran: Al-Baqarah:279

Bank hanya layak menuntut hutang pokok sekiranya mereka bertaubat. Adakah ini munasabah? Sekiranya mereka bertaubat maka mereka sendiri akan bankrup. Oleh itu adalah mustahil untuk bank bertaubat. Maka persoalan lainnya ialah apakah situasi mereka jika bank tidak bertaubat? Adakah mereka layak menuntut kembali hutang asal dan bunga? Sudah tentu tidak dan ini perintah Allah SWT.

Jika Allah memerintahkan bank tidak layak menuntut kembali, siapakah berani menyatakan bank layak menuntut kembali? Sudah pasti mereka adalah sebahagian ulama, pemimpin, hakim dan pekerja dan peguam bank. Ingat kembali surah al-Baqarah:279 dan pengistiharan perang dari Allah dan RasulNya. Oleh itu hanya terdapat dua pihak di medan peperangan, iaitu samada anda memilih berada di pihak Ya’juj & Ma’juj, atau di pihak Allah dan RasulNya. Tiada pihak ketiga. Oleh itu apakah pilihan anda?

Jika anda memilih untuk berada di pihak Allah dan RasulNya, usah takut dan teruskan hujahan. Biarkan mereka membuat apa sahaja keputusan dalam Mahkamah dunia ini, kerana cuba teka apakah akan terjadi? Satu hari nanti mereka akan berada di Mahkamah lain, dengan saksi lain, dan di hadapan Hakim yang lain, iaitu Allah SWT. Setiap yang hidup akan mati, dan kepada Allah juga dia dikembalikan untuk perhitungan. Taubat mereka tidak diterima mengikut an-Nisaa:17. Pada masa itu mereka akan tahu siapakah lebih berhak membuat undang-undang dan betapa peritnya siksa kubur dan siksa api neraka.

Selanjutnya, kaedah jihad ke atas bank disokong fatwa pengharaman penggunaan wang kertas. Fatwa on paper-money (Umar Vaddilo, Perpusatakaan IKIM) mengistiharkan jihad ke atas semua institusi bank dengan menyarankan perkara di bawah:

The Destruction of the Usurious System

To impose the supremacy of our deen to Kufr is an obligation for the Muslims. Allah has made Jihad fisabilillah, halal for the Muslims. To fight fisabilillah, the first condition is that the banner of Islam must be raised high, it cannot be done by secret organizations. Kufr cannot be fought with the weapons of kufr, the military struggle cannot succeed unless we stop paying a usurious tribute to the kuffar.

The first struggle against kufr, should be against their usurious (financial and monetary) system. The usurious system of money and finance is the weakest part of their system, because it is based on pure fantasy.

The enourmous debts of the countries and the even bigger debt of the individual persons to the banks DOES NOT EXIST on paper. It is pure computer data.It is like a magic. As long as people believe that this system has a reality, they will find themselves prisoner of its demands and ways. The moment they realise that the wealth is in themselves and that they do not need this usurious system, the system will collapse.

Collapse is the inevitable destiny of the usurious system, because Allah has declare his war against those who follow it. In the meanwhile a group of totally commited Muslims will take on their duty to use strength and wealth to spoil and to destroy the usurious system.

The events of recent History reveal that the fight against the kufr cannot yet take place in the battlefield, they are prepared for this in the most extraordinary way, that they can kill without being present. This is the kind of battle they are expecting.

But our battle is global, and clearly oriented to their weakest point.It is necessary to form small groups, with the authority of one Emir, to fulfill this obligation of the Muslims. The first step of these groups is that they must swear absolute allegiance among themselves for the purpose of the ghazwat.

They must then study the best strategy to have success. And then commit themselves to the action.About the targets the Shaykh has said: “It should be remembered that in the early phase of the Jihad, raiding should be on targets of all who participate in the haram usurious practice, and that the jews have enhanced their power, that is, the worthless paper-money, by their own hoards of wealth, through control of the diamond and the gold markets, and that these centres of hoarded wealth are among the necessary first targets to finance the larger struggle”

(“The Sign of the Sword”, p. 63)

The Islamic future will inevitably target computer systems, and erase debt information of major banks all over the world. Enter into their system and transfer money at random, or to a particular accounts that we can use. Alter the information in a way that they cannot reconstruct it. To do that we are in an excellent position because all Muslim are potential mujahidin.

And nowadays the Muslims, whether it is correct or incorrect, are everywhere inside the whole of the usurious system. This Muslims and their expertise are our weapons. Weapons are not tanks nowadays. Weapons are technical knowledge and people with access to information. We have all that we need within our Muslim Umma.

The computer networks are being infiltrated everyday. In many cases by young boys for the purpose of playing. This weakness is growing and growing as their greed grows. It means that a free spirit and conviction is the most powerful of all guarantees of success.

Our businessman have also a task to do. They have their own networks of people who trust, and have access to very valuable information. The only thing they have to do is stop being naive about the bank and the financial institution. They should not play the role of victims with them. Do not admit their conditions and rules, but play with them at your favour. They have to change the mentality. They should prepare themselves within their rules to take from the enemy.

Create companies in a vacuum and absorb debt that will never be paid back, create different financial identities to avoid the control and taxation of the state, use everything you know to take from them and sabotage them.These teams of truly Muslim Mujahedeen, should appear everywhere. Not only one head, but we should be many heads.

As the Shaykh says: “It follows that one should strike at the place not expected. By extension, in the light of the current situation, one may strike at several centres all at the same time, thus causing havoc in the enemy and their response.”

(“The Sign of the Sword”, p. 63)

The election of the targets has to be ordered by their priority in relation to the total struggle against Kufr. We should not fell into the temptation of chosing those which seem easier, but rather we should chose those which are more effective against the usurious system.

We should also remember that although the booty in Jihad is halal for the Muslims, this is not the purpose of the fight. The purpose is to make Kufr surrender to the deen of Islam.Therefore the first targets must be the bigger targets, even if they take longer to get organized. So that they can be delitated, and you introduce chaos in their usurious system.

We should use the surprise, to hit in their key communications centers and to their key people. And once the first targets are covered we should move to the smaller ones.We call you all Muslims with an Amir to the struggle fisabilillah against the usurious system! These are just simple examples of how things can be done. Victory is certain if we fight fisabilillah. Therefore fisabilillah must be our constant remembrance. Victory belongs to Allah.

Kesimpulan

The New World OrderVideo pemimpin memuja syaitan (2)

Senarai nama pemimpin & Presiden Amerika di dalam Skull & Bones

Saya menyeru kita berpindah masuk ke pihak Allah SWT dan Rasulullah SAW. Marilah kita keluar daripada pihak penyembah Iblis Knights Templer. Kita telah lama dikuasai dan kesemua negara Islam hari ini diperhambakan serta hidup dalam amat sengsara. Mereka melaksanakan pelbagai rancangan memusnahkan Islam dan termasuk kejadian 9/11.

Afghan Children
Produk Ekonomi Kapitalis

Bagaimanakah sekiranya suami, isteri atau anak kecil anda dibom oleh Templars dan Ya’juj & Ma’juj ini? Tidakkah anda pernah terbayang kita akan turut menerima nasib sama satu hari nanti, dan tiada saudara Islam yang mempedulikan anda?  Oleh itu, sudah tiba masanya kita mengkaji kembali sejarah untuk mendapatkan ilmu dan berjuang pada jalan Allah.

Bagaimanakah kita berjuang? Kita berjuang dengan bantu menyampaikan ilmu pengetahuan ini kepada semua orang Islam, agar kita dapat bersama bangun menentang Knight’s Templar yang menguasai dunia hari ini. Mereka telah lama melemahkan kita dengan undang-undang mereka, media, riba dan mengawal seluruh hidup kita. Mereka mengawal minda anak muda hingga banyak yang berfikiran sekular dan mencari keseronokan semata-mata. Inilah matlamat mereka, “Novos Ordo Seclorum” yang tertera pada US Dollar, iaitu The New Secular Order.

Mereka menjadikan orang Islam hari ini sekular yang mengaku Islam di mulut tetapi hati dan jiwa raganya menganut agama “ New Secular Order” dan membentuk “One World Religion”. Mereka sentiasa tertarik dan berhujah menyokong kepercayaan Knight’s Templar. Ini jauh berbeza di mana wanita kafir dahulu kagum dan meniru cara wanita Islam kerana bangga dengan penghormatan diberikan kepada wanita Islam. Orang kafir dahulu mencari orang Islam untuk mendapatkan penyelesaian kepada masalah mereka.

Kita perlu kembali kepada zaman ini dan menjatuhkan sistem utama mereka, iaitu Sistem Undang-undang dan Sistem Matawang. Mereka ini hanya berlindung di bawah undang-undang untuk memberikan mereka kuasa ke atas wang kertas dan penguasaan kekayaan dunia. Oleh itu sasaran utama bukanlah di medan perang, tetapi di medan undang-undang, dan untuk menjatuhkan sistem mereka ini tidaklah sesukar disangka. Kedua-dua ini di dalam kawalan kita dan sistem ini  lemah seperti sarang labah-labah. Kita hanya perlu bersatu dan mencabar undang-undang ini di Mahkamah.

Maksudnya: “...Misal bandingan orang-orang yang menjadikan benda-benda yang lain dari Allah sebagai pelindung-pelindung adalah seperti labah-labah yang membuat sarang (untuk menjadi tempat perlindungannya); padahal sesungguhnya sarang-sarang yang sehabis-habis reput ialah sarang labah-labah, kalaulah mereka orang-orang yang berpengatahuan…”; al-Quran: al-Ankabut:41

Keputusan Mahkamah ini akan menjadi undang-undang dan terdedah kepada orang awam (law report), serta mengakibatkan pemimpin, ulama sultan dan seluruh masyarakat terpaksa patuh. Oleh itu, hakim, magistret dan badan kehakiman mesti mendapatkan maklumat sebenar untuk mereka membuat keputusan yang betul. Jadi LANGKAH PERTAMA ialah bersatu dengan mendedahkan kebenaran (ilmu) ini kepada pihak yang yang terlibat di dalam undang-undang (termasuk ulama dan peguam) serta masyarakat keseluruhannya. Ini akan menjatuhkan kekuatan mereka yang kedua, iaitu Sistem Matawang.

Apabila masyarakat memahami situasi sebenar, sudah pasti mereka akan berjuang untuk kebenaran dan keluar dari agama Lucifer (Iblis). Maka bantu sampaikan maklumat ini kepada semua blog dan hantarkan kepada pemerintah kita, ahli agama, hakim dan peguam, ahli politik, surat khabar, dan paling penting, kepada pelajar atau sesiapa sahaja. Pelajar adalah tiang utama bagi gerakan menyedarkan kembali mereka yang tua berkarat akibat telah lama dibuai selesa berselimutkan bantal dan tilam orang kafir. Pelajar adalah golongan paling tidak berkepentingan, berbanding pihak atasan yang mengejar publisiti murahan, pangkat, duit rasuah dan riba serta pihak membuat pelbagai undang-undang zalim. Edarkan kepada pelajar-pelajar yang dapat membuat perubahan dalam sistem dan struktur pentadbiran negara seperti pelajar agama dan undang-undang.

Moga-moga dengan usaha kecil ini, kita semua diberi hidayah dan diselamatkan Allah pada zaman yang kritikal ini. Pohon maaf sekiranya terdapat perkataan menyinggung hati dan perasaan. Ianya tidak lain tetapi semata-mata bertujuan mengongcang hati-hati yang telah beku diracun perdayaan (fitnah) sistem Dajjal dekad ini. Hati yang lama malap hinggakan masih bergembira dan menyokong cara hidup orang kafir walaupun 20,000 bayi mati setiap hari, dan berjuta saudara muslim di bom dan ditembak.

Wallahu a‘lam bish-shawab.

58 thoughts on “Penjajahan Moden”

 1. Jangan dok lengah lagi, jom kita join dan cari saudara saudara islam setiap pelusuk dan buat muslim village. Kita hidup sebagai umat islam yang sebenar benarnya diredhai Allah. Bebas dari riba, bebas dari segala yang haram (makanan, rezeki, perbuatan) ,bebas dari tipudaya iblis dan tentera tenteranya, bebas dari dosa yang tak disangka, bebas dari nafsu yang menyelimuti diri kita selama bertahun tahun ini, bebas…bebas…bebaskan diri yang dipenjara sendiri selama ini.

   1. Ya benar,sy pun mahu join..

    Apa kata kita tubuhkan 1 persatuan yg terdiri dari muslimin dan muslimat yg mahu hidup dlm muslim village dlu..
    Bila sampai masanya dan tak perlu lama,kita sama2 fikirkan 1 kawasan yg sesuai utk dijadikan muslim village..
    Kemudian kita berhijrah ramai2 ke kawasan tersebut dan bangunkan muslim village insyaAllah..

    Ok x idea ni?
    Mari kita sama2 laksanakan

   2. carilah jemaah yang bergerak dan dipipimpin oleh seorang ameer,kerana mereka bergerak untuk ridha Allah,dan berdagang kalimah yang agung,sebagaimana yang diperintahkan atas ibrahim a.s,menyeru manusia kepada Allah,dan sesungguhnya tiada lagi nabi setelah muhammad s.a.w,dan kerja ini telah diberi kepada umat ini untuk diteruskan hingga hari kiamat,inilah ketinggian umat akhir zaman mereka bukan nabi tetapi kerja kenabian ini telah diberikan,sehingga nabi-nabi terdahulu pun bermohon pada Allah untuk menjadi nabi hatta umat pun mereka sanggup

 2. Dunia pasti hancur luluh, kampung Akhirat kekal abadi, Jom kita sama2 pakat sebar message indah ini … to four corner of the world. Berazam lah kita utk melumpuhkan Sistem Riba yg BERPUAKA…

 3. Sehingga saat ini kita melihat kehancuran keagamaan khasnya agama Islam. Saya melihat bagaimana pejuangan terhadap kesesatan telah diatur dengan cara yang sangat sistematik, berkembang menurut kesesuaian waktu ,masa dan zaman, mengambil kesempatan ke atas segala keadaan, diterajui oleh semua golongan dan yang lebih malang lagi golongan yang berkuasa dan memerintah tanpa leka sesaat pun terhadap tujuan dan matlamat syaitan mereka.

  Persoalannya mengapakah pejuang agama Islam tidak dapat bertindak dan berjuang seperti mereka? Megapakah pemerintah kita yang beragama Islam turut menjadi agen kepada matlamat syaitan ini berbanding perjuangan Islam. Bagi diri kita sendiri juga mengapa kita tidak berupaya memperjuangkan Quran dan hadis seperti yang sepatutnya, walau pun kita ada kesedaran terhadap permasaalahan ini. PERSOALANNYA MENGAPA? APA SEBENARNYA KELEMAHAN KITA SEHINGGA MENJADI ORANG YANG TIDAK BERUPAYA?

  1. En Ariffinn…betul..setju sgt dengan penyataan tu..bagaimane pemimpim sendiri nak memperjuangkan agama kalau sekiranya didikan asas nya sendiri pun kurang agama..??..pemimpin berpkiran sekular..ramai yg mengaku islam, tp ramai juga yang berpikiran sekular..useless..takut nya pemimpin yg konon nya beragama ISLAM dalam memperjuangkan AL QURAN DAN HADIS..sekiranya ALLAH mahu kan kemenangan, langsung tidak memerlukan golangan pemimpim seperti ini.. tetapi mahu meliaht sejauh mana keberanian insan yang digelar ISLAM.. fikirkan lah wahai umat2 MUHAMHAD..ISLAM AGAMA KU..

 4. ya Allah padatnya tulisan ini. saya suka membacanya. persembahan realiti yang menguja dan mengetuk ruang kesedaran. tapi solusinya perlu panduan keran dalam Islam semua ini ada solusi yang mana kita mesti bergerak menggapainya tiap berjuang kearahnya.

  lawati mykhilafah.com

 5. terima kasih saudara tuan blog…..terima kshg byk2/….taun jika ada msg2 baru mengenai islam…tlng send kat email saya yer….tuan buat kerja amaln nie..nie kerja menegakkan islam.sedikit sebanyak bnyk memeberiilmu kepada saya…saya renadah dalma ilmu nie….moga taun diberkati allha s.w.t

 6. di harap saudara kita yg lain dapat membaca dan berkongsi info ini, jikalau ada kesempatan forwardkan kepada kawan2, saudara mara yang lain, saya juga berharap dapat membantu dengan mengirimkan link website ni kepada kawan2. Terima Kasih kepada Saudara Penulis.

 7. Sama2lah kita renungkan apa dah jadi dgn dunia kita ni dan apakah tindakan kita selepas ini,INGAT MATI CUMA SEKALI TAPI HIDUP 2 KALI,trima kasih pada saudara penulis

 8. assalamualaikum,

  saya bersyukur ke hadrat Allah dengan bertemunya blog seperti ini. Dapatlah saya menambahkan ilmu serta syafaat mengenai dunia islam yang secara lebih meluas.

 9. sesiapa yang berminat untuk hidupkan muslim village sila tampil. kat indonesia dah ada, kat afrika pun dah ada..kat malalysia bila lagi…jom kita pakat2 bersatu..kepada yg berminat tlg bagi respon..tq.

  1. Assalamualaikum..
   Saudara, kami berminat nak menubuhkan muslim village. Tapi kekurangan dana & orang untuk melaksanakannya.. Buat masa ni kami hanya mampu sebarkan maklumat sedaya yang mampu sahaja. Agak malang kerana masjid2, ustaz2, orang politik memang memandang sebelah mata maklumat seperti ini (seolah-olah kami ni makhluk hina pula..) Di Nibong Tebal, P.Pinang kami sudah membuat satu team (WakeUpProject-NibongTebal) yang mana tujuan utamanya ialah untuk menyebarkan maklumat & membina Muslim Village.. Tanpa kesatuan, mustahil kampung itu dapat dibangunkan.. Sila tnggalkan respon saudara kepada saya (email:tetsujin_evo@yahoo.com)

  1. wikipedia cannot be trusted…seclorum=secular/worldly,nak heran apa lagi,memang itulah sebutan dari mulut.’of the ages’ tu adalah menurut bahasa latin yg baru,jd perkataan tersebut boleh dianggap ‘new world order’,’new secular order’,atau ‘new worldly order’…

  2. fadhli awak translate 2 kali tgk:
   1st new order of the ages:
   2nd translate new order of the ages to BM:
   maknanya: perintah baru yang akan anda lakukan..
   bahasa inggeris boleh jadi mcm2 makna double atau triple meaming atau lebih..(perintah baru yg anda akan lakukan>The new command would you do)
   itu ayat arahan.. seperti kata2 yg pasti akan jadi
   perintah baru yg kita akan lakukan..
   bagaimana perintah ALLAH S.W.T… fahami dan kaji helah pengikut DAJJAL ni.. mcm kes 11 september
   fitnah mereka mengatakan IRAQ ada nuklear helah utk menghalalkan pencerobohan mereka..
   mereka akan jajah negara yg mereka belum jajah.. selepas di jajah mereka merdekakan dgn syarat..
   syarat itu dinamakan sekular(“al-Ladiniyyah” yakni tanpa agama atau “al-La’aqidah” yakni tanpa akidah)
   sekular itu lah perintah baru yang anda akan lakukan@ikutkan) tinggalkan semua prinsip ISLAM.. x silap saya hukuman yahudi pun hampir sama dgn hudud
   WALLAHU A,ALAM… X berapa pasti yg hukuman yahudi dulu

 10. Aslmualaikum..
  Diharap pihak tuan dpt berkongsi lbh byk ilmu di blog tuan ini.. sekian.

 11. Assalamualaikum,
  Saya amat mendokong pembinaan muslim village. Saya sedaya upaya menolak untuk makan gaji walau ada tawaran demikian.Jawatan tertinggi ialah menjadi Imam 1 Masjid Asy Syakirin KLCC.Graduan sarjana dakwah kepujian univ Al Azhar ini, merasa terlalu bazirkan masa dengan institusi kerjaya ,terikat dgn birokrasi.Pernah kerja dgn PERKIM Kedah 2 bulan sahaja. Birokrasi tebal menyebabkan aktiviti dakwah jadi lembab.Sekarang saya dlm proses tubuh ngo sendiri wisdom@Hikmah.Target semarak dakwah secara turun padang cari mad’u samada Islam atau bukan Islam.Sasaran aktiviti di Alor Setar sebab ngo kristian aktif di Alor Setar sekarang.Rujuk Fungates Superflow Foundation.Dah beli rumah kampung di Mahang Kulim.Rancang hujung tahun nk menetap di kampung.Bertani bercucuk tanam.Back to basic.Perkataan Muslim Village amat tepat dgn aspirasi saya.Saya pun harap support nk jayakan.Lebih2 lagi NGO Wisdom@Hikmah melawan gerakan kristianisasi..saya dapat tarik golongan muda untuk tujuan ini.Itulah,saya amat harap gajikan pemuda2 ini untuk menjadi pendakwah sepenuh masa.Spt vatikan gajikan mubaligh mereka.Sesiapa yg prihatin..tlng support misi dakwah ini. Aktiviti pioneer, kami buat jualan amal pakaian dan barangan terpakai di car boot sale setiap sabtu di stadium darulaman.Rujuk web Wisdom @ Al Hikmah atau facebook saya. Ustaz shazly wadi. Atau hubungi saya 0192441329. Saya dan beberapa orng pemuda sanggup tk makan gaji takut terjebak dgn riba.Bila dh kena riba..kebebasan bersuara pun hilang.Harap ada funder utk realisasi misi hindar kristianisasi dan pembinaan Muslim village..tolonglah..al faqir us shazly..

 12. saya dah beli rumah kmpng di mahang kulim.Idea Muslim village amat saya berminat.hujung tahun insyaallah pindah.Dlm masa yg sama tubuh ngo Wisdom@Hikmah..layari wisdom@alhikmah utk lihat aktiviti.Motto..Welcome Islam, Spread Dakwah, Obtain Mercy.Badan Amal Kristian aktif di Alor Setar! Tolong bantu kami cari fund utk dakwah sepenuh masa.
  Saya bks Imam masjid Asy Syakirin KLCC..Sarjana muda dakwah islamiah kepujian univ al azhar.hubungi saya 0192441349 facebook ..ustaz shazly wadi ..web: ustazshazly.com

 13. penggunaan dinar emas adalah perlu untuk menggantikan sistem wang kertas di malaysia supaya negara kita menjadi sebuah negara islam yang sebenar…
  sokong usaha kerajaan negeri kelantan

 14. Temubual tentang penguasaan dunia Dialog Temubual (Bahagian 1/3): Di sini saya ingin berkongsi cerita & diharap dengan perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membuka mata kita tentang apa yang sebenarnya sedang terjadi, pada masa sekarang & akan terjadi tak lama sahaja lagi… ” 2 minggu lepas semasa saya di New York, USA, terjadi 1 peristiwa yang telah mem-brainwash-kan saya, cerita nyer macam ni…..” Semasa saya dan pak cik bersiar2 di kota selepas singgah di sebuah kedai, pak cik telah tercicir barang yang dia beli, saya pulak tunggu dia dekat kereta dan terasa nak berak pulak… tak tahan giler, nak cari tandas tanya orang ada dekat situ, balon je la kan… gereja pun gereja la tumpang berak jer… rupanyer gereja tu ada buat satu ceremony, ada orang pakai jubah dan topi segitiga, tengok air muka macam yahudi laknat jer…lantak ar… Bila sampai rumah pak cik aku, orang yang pakai jubah setan tu jadi jiran pulak… selang 2 rumah jer… 2 minggu aku dah spy dan tegur org ni… takda apa2 pun hidup macam orang biasa jer… sampai la 1 topik perbualan tu… aku: saya ada nmpk pak cik kat gereja tu, tak nampak macam sembahyang, macam majlis konvo pulak..ada aper? Bishop: oh! yang tu…memang mjlis konvo utk paderi baru..dorang yg jubah putih tu JESUIT PRIEST aku: sapa tu bunyi macam best jer? good looking…macam educated jer… (jiran aku senyum sampai ke pipi, cam nk ketawa tapi x ketawa pun) Bishop: hmmm…orang islam, 1000 orang ulama Islam baru bersamaan dengan 1 orang JESUIT PRIEST. aku: pasal apa pulak? Bishop: orang yg pandai, hebat yg ada name nyer di depan mereka professor,doktor dll tu.. dengan kata2 yg hebat penuh ilmu dan fakta dan teori yg hebat2 tu ADALAH PERBUALAN HARIAN KAMI 700 TAHUN DAHULU… kemudian kami membuatkan bagaimane mahu hasilkan orang yg seperti professor,doktor dan mereka semua tu… Kebijaksanaan mereka tidak akan lari dari tujuan ilmu itu kami hasilkan… seluas mana pun ia berkembang ia sebenarnya di bawah tujuan kami, cuma mata mereka melihat ia berubah-rubah… ( bishop roman katolik tu sebenarnya seorang jiran saya yang memang ada link organisasi dengan Gereja Vatican dekat Rom.) Mungkin ada pembaca yang masih belum mengetahui apakah itu Jesuit. Jesuit adalah 1 aliran keagamaan di dalam Gereja Roman Katolik ataupun disebut Gereja Rom… Aliran ni pada zahirnya menjalankan misi keagamaan atas nama Jesus dan Kristian, tapi sebenarnya mempunyai agenda tertentu yang amat jahat lagi licik, lebih2 lagi Jesuit adalah antara pembantu yang paling penting dan besar peranannya kepada Lucifer = Iblis dan rakan kongsinya Al-Masih Dajjal. Ini kerana Jesuit adalah antara elemen penting dalam membangunkan plan besar New World Order yang termasuk di dalamnya Freemasonry dan Zionis Antarabangsa. Aku: tapi kan…bukan ke universiti dan gereja tu berasingan,tak campur organisasi ?… lg pun macammana pulak paderi2 ni bleh transfer ilmu.. takda nampak pun paderi jadi lecturer dekat mana2 universiti dekat dunia ni… dekat kampung sy malaysia lg la xde…paderi kt malaysia kejanyer sembahyang jer kan…? Bishop: masa pra-kemerdekaan wilayah2 jajahan eropah seperti kamu…. pemimpin2 kamu yg memperjuangkan kemerdekaan tu telah BELAJAR DENGAN ORG YG KAMI AJARKAN…. cuba kamu perhatikan cendekiawan,ahli falsafah, ilmuan yg NAMA MEREKA TERPAHAT DI DINDING2 SEKOLAH TU… apa yang guru2 kamu katakan pada waktu tu? Aku: apa ek…..yang saya ingat la… dorang tu semua orang yg geliga kepala otak tak ingat dunia, dorang tu pengasas ilmu dan dorang tu jadi macam tu sebab wujud perasaan ingin tahu yg sangat mendalam dlm jiwa. Bishop: saya pasti apa yg awk cakap itu mesti tercetak di buku2 teks sekolah Aku: betul….mana pakcik tau ni? (peh…dia wt lg kn… ktwa tp cm x ktwa) Bishop: pejuang kemerdekaan lah yang bawa nama mereka supaya di kenalkan kepada kanak2 lg, supaya mereka mengagumi ANAK MURID KAMI Aku: kenapa gereja nak mereka respect dengan cendekiawan2 barat?… macam pak cik kan ahli gereja, kenapa tak bubuh nama pak cik jer kn senang..pak cik jugak yang glamour nti… Bishop: kami tidak mahu mereka tahu ilmu2 yang diajar dari sekolah hingga universiti tu adalah ilmu kami.. Kami reka keadaan yg menampakkan ilmu itu muncul secara spontan, kami mahu mereka rasa ilmu itu seolah-olah bukan datang dari kebijaksanaan agama. Aku: ish…betul jugak, masa saya sekolah dulu pun saya rasa seperti semua orang mampu kalau ada sifat ingin tahu..cikgu skolah yang ajar. Bishop: sifat ingin tahu itu sebenarnya tidak wujud dalam diri cendekiawan barat… KAMI YG RANCANG SUPAYA ANDA BERFIKIR SePERTI ITU.. Masa kan manusia sedunia yang pelbagai kaum dan agama mahu belajar ilmu di universiti jika mereka tahu ia adalah perancangan gereja ? Aku: bunyinya macam gereja ada kaitan dengan zaman penjajahan ke atas seluruh dunia macam british,belanda,spanyol,prancis dll…betul ke? Bishop: BETUL…. (maaf..aku terpaksa rahsiakn nama bishop ni,sbab aku dah janji takkan bagitahu sapa2 kalau dia sudi cerita pada aku..utk keselamatan aku jugak….) korang buleh ke tolong aku terjemah apa kata2 jiran aku tur..? Sebenarnya apa yang dicakapkan oleh Bishop itu adalah Protocol Of Zion No. 4 dan Protocol Of Zion No. 9 Protocol Of Zion No. 4 It is for this reason that we must undermine faith, eradicate from the minds of the Gentiles the very principles of God and Soul, and replace these conceptions by mathematical calculations and material desires. Protocol Of Zion No. 9 We have fooled, bemused and corrupted the youth of the ‘Gentiles’ by rearing them in principles and theories whick are known to us to be false although it is that it is that they have been inculcated. Aku: pak cik dr tadi asyk cakap “kami yg rancang….kami yg rancang” Haa….skang ni pak cik cakap la yang semua universiti kat dunia ni gereja yang Punyer… apa bukti…stakat cakap semua orang boleh… (sepatutnya jiran aku ni paling tak pun ada sikit rasa tercabar…tapi raut muka dia sikit pun takda rasa tergugat,malah pandang aku dgn perasaan kesian…bengang btul aku) Bishop: ada pada satu hari tu di sebuah dewan, ada ramai orang,dari pemimpin,orang Kenamaan hinggalah ibu bapa,keluarga dan kawan2 datang untuk ucapkan Tahniah, berkongsi kegembiraan,kesyukuran kerana nendapat Segulung ijazah…mereka bergambar bersama,memegang ijazah dan Bunga di dada sambil melontar topi di awan dgn teriakan puas… Aku: jadinya kenapa? Bishop: jubah yg mereka pakai tu adalah pakaian kami.. Seluruh dunia telah mengenakan jubah kami dengan perasaan mereka begitu syahdu penuh bangga… Mereka telah jadi waris kami tanpa kami perlu wujud di depan mereka… Malah mereka berebut2 melayakkan diri ke majlis itu. (jauh di benak aku mmg mengakui kte ni mmg kene bodoh2 je dngn yahudi nie…jubah tu mmg sme,Cuma modified ckt jer) Aku: ah….kalau saya graduate nanti saya tanak pakai pun jubah tu.. ( tapi kalau tak pakai jubah tu pun tetap sama jer…tak ubah apa pun,belajar jugak ilmu) Bishop: kalau mampu,silakan…. Setiap 1 org menentang jubah ni, akan ada 1000 lagi yg akn menyarung jubah ni, …..MEREKA YG MENGIDAMKAN MAJLIS INILAH YG AKN MEMPERTAHANKANNYA SENDIRI…. kami tak perlu Buat apa pun.. Aku: gereja jugak yang rugi…org islam semakin banyak yg pandai dan boleh Bersaing…. Bishop: sudah lama kami menanti org islam berkata seperti itu… Bukanyer mudah…………beratus tahun kami usahakan……. semakin ramai org islam memakai jubah kami, semakin banyaklah terlucutnya jubah Nabi Muhammad. Aku: pak cik silap ni…..makin banyak institusi pengajian islam kat dunia ni,dekat kampung saya malaysia lagi la banyak… Bishop: awak tertinggal suatu ayat…. DAN ISLAM YANG UMATNYA SEMAKIN HANCUR.. dan saya Juga terlupa nak bertanya kepada awak sesuatu… Aku: apa dia? Bishop: sekiranya ilmu yang kami lepaskan dari diri kami itu suatu kebaikan, mengapa tidak kami ajarkan kepada kaum kami sahaja, dan membiarkan kamu mentadbir wilayah sendiri mengikut kesukaan kamu selepas diberikan kemerdekaan ? ( pergh!!..terkedu siot aku…tarik nafas pnjg2..killer punyer soalan…aku diam seribu bhsa… ) Bishop: tak perlu jawab….lidah kamu dan huruf-hurufnya tidak layak sebagai jawabnya. ( jiran aku ni bleh tepuk bahu dan gosok2 bahu aku…suruh aku tenang pulak ) klu korg nak tahu..bishop ni hidupnya sangat sederhana, macam orang kampung… tapi pegang banyak rahsia …. berbza dengan freemason dan illuminati yg hidup berkuasa dan mewah.. adakah penampilan berkuasa dan mewah ni sebagai cover line supaya org takan sangka Paderi Jesuit ni sebenarya boss ? and the bishop as the big boss ?… tak berani aku nak tanya, ngelak kena bunuh jer… tolong aku explain kata2 dia yang selalu berkias2 tu ye.. Jesuit Priest Jubah Graduasi Pernahkah kita terfikir tentang semua ini? Atau kita hanya mengikut sahaja yang dilakukan oleh orang lain tanpa sedikitpun menyedarinya. Nabi Muhammad pernah bersabda: “Man tasyabbaha bi qaumin fahua minhum”. Bermaksud : “Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka seseorang itu terdiri dari kalangan mereka (iaitu kaum berkenaan). Bishop: saya sangat gembira dengan cara org islam memahami AL-QURAN. mereka membaca dengan suara yg merdu, kemudian MENDAPAT PINGAT… kami tidak memberi pingat kepada pembaca Injil (bible hari ini is totally salah). Aku: betul ke paderi2 Jesuit, Bishop pernah baca AL-QURAN dan mereka mnghafalnya? Saya pernah dengar yang gereja mengkajinya….. tapi sama ke macam orang islam mengkaji ?… tak mungkin sama…betul tak? (jiran hanya senyum dan menganggukkan kepala sahaja n termenung jauh…) Bishop: pertama kali kami berkenalan dgn Al-Quran selepas Nabi Muhammad diambil tuhannya, dan kami membaca dgn telinga, selepas Salahudin mati, kami membaca dengan mata,lidah,hidung,tangan,kaki dan kulit…. kami buka halaman pertama, kami baca kemudian kami datang kepada dunia dan hasilkannya.. kemudian kami buka halaman kedua, kami baca.. kemudian kami berkata “oh…macam ni rupanya kehidupan manusia diciptakan tuhan…… kita perlu lakukan sesuatu”.. kami datang kepada dunia dan hasilkanya.. kemudian kami buka halaman ketiga, kami baca… kemudian kami berkata “ alamak…tuhan buat begini pulak!!… kita tak boleh biarkan, kita mesti buat sesuatu” kami datang kepada dunia dan hasilkanya.. dan begitulah sehingga halaman terakhir….. dan siapakah kamu org islam pada hari ini? kamu melihat dunia yg kami hasilkan tadi , kemudian kamu datang kepada al-quran, kemudian kamu berkata “ apa ayat yg aku nak guna dan tampal bila aku berhujah di depan orang nanti?…ayat ni boleh la” kamu datang kepada dunia kemudian berkata “lihat dunia telah berlaku seperti ini….seperti itu,cuba rujuk ayat ini,,,,ayat itu…hadis ini…..hadis itu…..” kemudian kamu dgn bangga berkata “ inilah janji tuhan yang ayat al-quran dijamin tidak akan berubah” padahal kami sengaja membiarkan tulisan tulisan pada kertas itu kekal, kemudian kami berpura-pura hendak mengubah tulisan dan berpura-pura gagal supaya kamu berkata “inilah janji tuhan yang ayat al-quran dijamin tidak akan berubah” sungguh bijaksana orang islam…. janji tuhan disangkanya tulisan-tulisan…. Membuatkan raja mereka berkuasa ke atas agama dan adat sahaja telah menyebabkan rakyatnya berharap pada dakwat dan pena… dan hari ini mereka berlaga, dakwat siapa lagi pekat…..pena siapa lagi berkilat teramat besarlah jasa zaman penjajahan kepada tuannya..yang teramat mulia Paus… Aku: sedap je pak cik cakap…..kalau org2 pak cik x ubah tulisan pun, org2 kami al-hafiz n al-hafizah sememangya dah hafal penuhya AL-QURAN dan terjemahanya….. yg ni pun bukan janji TUHAN ke? Bishop: hafalan mereka hanyalah tulisan2….. apabila kamu bertanya tentang AL-QURAN kepada mereka….. Ingatan mereka akan kembali menjadi tulisan semula…. (jiran hampir ketawa,tp cpt2 dia tutup mulut dgn tangannya,dengusan hidungnya n matanya berlinang hampir gugurkan air mata…seperti merasakan kebodohan umat islam btul2 menggelikan hatinya….dan aku rase malu gila bila tengok reaksi dia cm ni….) Bishop: maafkn saya….tapi kalau kamu mahu lihat kebenaranya…pergilah uji mereka Aku: tadi pak cik cakap membaca AL-QURAN selepas Salahudin mati (wafat)… gaya pak cik cakap “BERKENALAN DGN AL-QURAN selepas Nabi MUHAMAD DI AMBIL TUHANNYA” tu… seolah2 org pak cik sangat hampir dengan peristiwa itu.. tak faham la saya… Bishop: sangat2 lah sukar untuk mengetahui rahsia AL-QURAN tanpa Nabi MUHAMAD, kami sempat belajar dengan memerhatikan sahabat-sahabatnya sahaja, mereka begitu sibuk menawan dunia… hampir suku bumi di bawah keamanan Islam. waktu itu, kami masih di padang pasir, tapi hampir tiada tanah lagi untuk kami berdiri, kerana terlalu sibuk melebarkan empayar, mereka telah cuai… kami membawa diri sehelai sepinggang meninggalkan tanah yang kami cintai lalu kami menemui suatu bumi yang tidak pernah kami bayangkan sebelum ini, bumi yang subur dengan tumbuhan, sungai yg mengalir deras dan sangat sejuk dan ada benda putih turun dari langit (salji). kami menemui suatu kaum yg sama kulit dan wajahnya seakan kami, dan kami spt pernah lihat dulu, tapi kami lupa…. dan alangkah terkejutnya kami kaum itu menyembah Nabi Isa !!!….. ya.. Nabi Isa yg kami bunuh dahulu !!! Aku: dah tu apa kena mengena dengan Salahudin pulak? Bishop: kami telah berkeluarga di sana, dan kami telah kembali duduk di gereja….. tetapi di antara kami..telah melakukan kesilapan besar… kami tidak tahu bagaimana Pahlawan Mulia Islam mendapat tahu Jacques de Molay sebenarya tidak menyembah Nabi Isa .. kalau begini Salahuddin tidak akan benarkan setitis pun air mani kami tumpah ke atas bumi… habislah tamat riwayat kami semua !.. kami bermati-matian ke atas Salahuddin …. Aku: la..macam tu ker, abis tu yang baca AL-QURAN dengan mata,lidah,hidung,tangan,kaki dan kulit tu apa bendanya pulak…..? (jiran hanya angukkan kepala dan tersenyum puas..spt ada satu kejayaan besar) Bishop: ya….ya…. penyembah Nabi Isa telah kami tawan, Salahuddin telah kami tewaskan…. dan sekarang ni kami perlu uruskan Al-Quran pula.. kami telah melaksanakan Al-Quran 1 per 1 mengikut giliran ianya diberi kepada Nabi Muhamad… dari 1 ayat kepada 1 ayat, dari 1 surah kepada 1 surah sehinggalah wahyu terakhir kepada Nabi Muhamad hampir 500 tahun kami berusaha untuk sampai kepada wahyu kedua terakhir… ia telah dilaksanakan dan yang teramat sukar mengerah kudrat kami seadanya adalah wahyu terakhir…. Aku: kenapa boleh ada yang pertama lah,yang kedua terakhir lah..pastu yang terakhir…pasal apa org pak cik tidak buat semua sekali…. Bishop: kejayaan semua wahyu bergantung kepada keberhasilan wahyu terakhir… jika wahyu terakhir gagal, maka lahirlah seorang lagi Muhammad (maksudnya…andai Muhammad gagal…seorang lagi nabi akan lahir ) Aku: apakah wahyu terakhir itu sampai orang2 pak cik rasa perkara ini seolah2 menentukan Hidup atau mati gereja ? (saya tak fikir jiran akan sanggup mengucap ayat2 suci AL-QURAN dengan lidah sendiri, ia bertentangan dengan status dirinya….tapi jangkaan saya meleset,saya amat terkejut) Bishop: mengucapkan isi kandungan Al-Quran Hai orang-orang yang beriman, bertaqwalah kepada Allah dan tinggalkan sisa riba (yang belum dipungut) jika kamu orang-orang yang beriman. Maka jika kamu tidak mengerjakan (meninggalkan sisa riba) maka ketahuilah bahwa Allah dan Rasulnya akan memerangimu. Dan jika kamu bertaubat (dari pengambilan riba), maka bagimu pokok hartamu; kamu tidak menganiaya dan tidak (pula) dianiaya. Dan jika (orang berhutang itu) dalam kesukaran, maka berilah tangguh sampai dia berkelapangan. Dan menyedekahkan (sebagian atau semua utang) itu, lebih baik bagimu, jika kamu mengetahui. Dan peliharalah dirimu dari (azab yang terjadi pada) hari yang pada waktu itu kamu semua dikembalikan kepada Allah. Kemudian masing-masing diri diberi balasan yang sempurna terhadap apa yang telah dikerjakannya, sedang mereka sedikitpun tidak dianiaya. Al-Quran Surah Al-Baqarah: Ayat 278 ~ 281 Bishop: melaksanakan wahyu terakhir akan menyebabkan gereja kelihatan sangat berkuasa… sangat bahaya jika disedari orang…. kami telah melahirkan 1 kaum di dalam genggaman kami… mesyuarat itu dihadiri beribu- ribu org anak murid kami ketika itu Paus telah memutuskan untuk menyerahkan amanah yg teramat besar ini, agar kami boleh tidur sehinggalah Muhammad kembali semula. (iaitu Al-Masih Imam Mahdi) di antara anak murid kami telah menyahut “serahkan saja hal itu kepada saya, dan saya tidak peduli bagaimana ia akan dilaksanakan”… kami telah turunkan kesemua ilmu Al-Quran kepada mereka semua. Aku: sapa orang yang berani menyahut amanah tu? ..ni mesti bukan calang2 punyer orang… Bishop: ya…dia telah dididik dgn sempurna, dia bernama…… MAYER ROTHSCHILD… Kami menyerahkan Ayat Al-Quran pada Surah Al-Baqarah : (ayat 278-281) kpdnya untuk dilaksanakan… Hai orang-orang yang beriman, bertaqwalah kepada Allah dan tinggalkan sisa riba (yang belum dipungut) jika kamu orang-orang yang beriman. Maka jika kamu tidak mengerjakan (meninggalkan sisa riba) maka ketahuilah bahwa Allah dan Rasulnya akan memerangimu. Dan jika kamu bertaubat (dari pengambilan riba), maka bagimu pokok hartamu; kamu tidak menganiaya dan tidak (pula) dianiaya. Dan jika (orang berhutang itu) dalam kesukaran, maka berilah tangguh sampai dia berkelapangan. Dan menyedekahkan (sebagian atau semua utang) itu, lebih baik bagimu, jika kamu mengetahui. Dan peliharalah dirimu dari (azab yang terjadi pada) hari yang pada waktu itu kamu semua dikembalikan kepada Allah. Kemudian masing-masing diri diberi balasan yang sempurna terhadap apa yang telah dikerjakannya, sedang mereka sedikitpun tidak dianiaya. Al-Quran Surah Al-Baqarah: Ayat 278 ~ 281 Aku: Apa status dia,apa lebihnya dia dari anak murid yg lain.. Bishop: bersamanya kami mengarahkan Jesuit memberi pedoman….. kami gelarkan dia “the guardian of the vatican treasury”… sudah hampir 300 tahun, sedikit tahun lagi untuk merasa keberhasilannya. Aku: saya nak tanya la…tapi soalan ni akan membuatkan pak cik nampk seperti orang bodoh… Bishop: tanyalah…sebab dari awal kita berbual,Islam telah kelihatan bodoh.. Aku: kenapa PAK CIK begitu MUDAH MENCERITAKAN kepada saya, Kalau Paus tahu macamana, kalau saya cerita pada 1 dunia macamana…. PAK CIK YG SUSAH NANTI…. Bishop: saya tak perlu tipu awk… Umat Islam dah tidak mampu buat apa2 pun… lainlah kalau awk sahabat-sahabat Nabi Muhammad, sekarang jugak kami bunuh… ( pergh…ngeri kata2 dia ni…dgr dia sebut nama Rothschid jer,aku dh gigil,ngn spe la aku tgh ckp ni…korang nilai kn sndiri la kata2 dia) Jika dilihat dari perbualan di atas, mereka telah memilih Rotschild untuk melaksanakan Surah Al-Baqarah 278-281 untuk dilaksanakan. Hai orang-orang yang beriman, bertaqwalah kepada Allah dan tinggalkan sisa riba (yang belum dipungut) jika kamu orang-orang yang beriman. Maka jika kamu tidak mengerjakan (meninggalkan sisa riba) maka ketahuilah bahwa Allah dan Rasulnya akan memerangimu. Dan jika kamu bertaubat (dari pengambilan riba), maka bagimu pokok hartamu; kamu tidak menganiaya dan tidak (pula) dianiaya. Dan jika (orang berhutang itu) dalam kesukaran, maka berilah tangguh sampai dia berkelapangan. Dan menyedekahkan (sebagian atau semua utang) itu, lebih baik bagimu, jika kamu mengetahui. Dan peliharalah dirimu dari (azab yang terjadi pada) hari yang pada waktu itu kamu semua dikembalikan kepada Allah. Kemudian masing-masing diri diberi balasan yang sempurna terhadap apa yang telah dikerjakannya, sedang mereka sedikitpun tidak dianiaya. Al-Quran Surah Al-Baqarah: Ayat 278 ~ 281 Dapatkan Dinar Emas Anda Yang Pertama Hari Ini Jika kita lihat peranan Mayor Rotchild bertepatan dengan ayat di atas yang menerangkan supaya meninggalkan riba. Sebenarnya ekonomi dunia dikawal oleh 2 keluarga Yahudi iaitu Rotschild dan Rockefeller. Mereka telah menubuhkan The Federal Reserve untuk mengawal ekonomi Amerika Syarikat dan seterusnya ekonomi dunia. Kita tidak terlepas dari riba mata wang! Inilah rancangan maha jahat mereka tanpa kita sedari. Inilah konsep Lending Money On Interest ! “..Dan sesiapa yang mengulangi lagi (perbuatan mengambil riba itu) maka mereka itulah ahli neraka, mereka KEKAL di dalamnya…” Al-Quran Surah Al-Baqarah: Ayat 275 BENDERA VATICAN = KUNCI DUNIA UMAT ISLAM di suatu sudut dinding rumah jiran ada sebuah bendera yang menarik perhatian aku.. kalau mengikut firasat aku berdasarkan status jiran.. sudah pastiya simbol salib atau patung jesus yang menghiasi bendera…. tapi bendera tu ada topi Paus dan 2 kunci bersilang… Aku: pak cik… kenapa kunci begitu penting dekat bendera tu… apa ada dengan benda bodoh seperti kunci ni…. apasal tak letak salib jer macam biasakan?.. Bishop: yang itu ye…….. Itu bendera vatican..itu kunci dunia sebelum Nabi Muhamad diambil tuhannya, di suatu pembaringan…. dia sdg diuji dgn suatu yg amat berat, tuhannya memberi pilihan sama ada kembali disisinya atau diberi “kunci dunia” serta hidup sehingga saat kerosakan umat akhir zaman. alangkah bagusnya jika Nabi Muhamad ambil “kunci dunia” itu… dan kami tidak perlu lakukan apa2 pun kerana ia pasti tertanggung di bahu Nabi Muhamad, tapi Nabi Muhamad pantas menghidu kalau ia menyebabkan umatnya mendapat kecelakaan. kami rampas “kunci dunia” itu dan membuatkan giginya mengikut kesukaan kami, supaya apabila Nabi Muhamad kembali nanti, kami dapat berkata……. “hai Nabi Muhamad inikah “kunci dunia” yang tuhan kamu maksudkan, ia telah mendatangkan kecelakaan kepada mereka”. selepas itu mereka semua meniggalkan Nabi Muhamad dan datang kepada kami… lalu bagaimanakah Nabi Muhamad dapat menuding jari ke arah kami?… telah kami sematkan “kunci dunia”itu pada bendera kami…. akan kami hadiahkan kepada Nabi Muhamad nanti Aku: ….adakah ini bermaksud “kunci dunia” yang Nabi Muhamad tidak ambil tu.. sekarang telah berada di tangan Vatican? Bishop: ya… bukannya jiwa2 kamu yang membentuk persekitaran…. Tetapi persekitan dibina untuk membentuk jiwa2 kamu mengikut apa yg kami kehendaki… Aku: Kalau “kunci dunia” berada di tangan orang2 pak cik,macamana plk kunci dunia ni akan merosakkan kami? Bishop: Nabi Muhamad dan sahabat2nya membina persekitarannya seperti “molekul-molekul yg disusun sebelah-menyebelah dan mengikat kuat antara 1 sama lain….” Lucifer telah berputus asa terhadap perkara-perkara yg besar, maka Nabi Muhamad mengingatkan sahabat2nya akan perkara2 yg kecil (molekul) dan kerosakan yg sekecil (molekul) telah berlaku kpd islam sedetik selepas Nabi Muhamad diambil tuhannya. kerana tuhan kepada Nabi Muhamad menghitung pahala dan dosa sekecil zarah molekul , dan ikatan molekul-molekul2 ini boleh menjadi longgar dengan dihentam oleh daya sekecil zarah secara berterusan… maka sekecil zarah lah kami membina perkara-perkara di dunia ini… dan selebihya Lucifer akan menguruskanya cuba lihat kesenangan di dunia ini yg tiada pada Zaman Nabi Muhamad dahulu…. apa yg ada di dunia skrng inilah yang membina hati2 dan jiwa2 kamu… yg sedikit pun kami tidak ambil, padahal kami yg membinanya hanya untuk kamu….. lihatlah manusia di sekeliling kamu.. kebahagiaan mereka bergantung kpd “barangan buatan kami”…. ya,mereka sudah tidak mengerti bagaimana mahu bahagia dgn “barangan buatan tuhan”….. mereka semua akan sujud di kaki kami dan meninggalkan Nabi Muhamad … kami tidak perlu mempertahankan ”barangan buatan kami” apabila Muhamad ingin menghancurkannya… tetapi lihatlah! Mereka yang akan mempertahankannya sendiri… maka tercabutlah Syahadah dari roh mereka… Aku: Pak Cik ni dari tadi asyik cerita tentang kehebatan orang2 pak cik jer… Takkan takda perkara2 yang merisaukan pak cik…. orang kristian banyak masuk islam kan… takan pak cik tak risau..takan gereja buat tak tahu jer… Bishop: alangkan umat islam sendiri hilang islam yg sebenar,ini kn pulak yg baru masuk…. ya,raja kami (Paus) Pope Benedict prnh bg tau sy bhwa kami tidak akan menemukan Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi), sebelum dia berjaya menemukan kami kepada khalayak ramai Aku: tapi.. orang islam percaya Al-Masih Mahdi akan dilantik dan kemudian melaksanakan misinya Bishop: bagaimana jika saya kata dia tidak tahu siapa dirinya, dia mengetahui kebenaran dan melaksanakannya hanya kerana perasaan tanggungjawab, perlantikanya sbg Al-Masih Mahdi itu menandakan usahanya telah berhasil dan bukannya baru bermula. Aku: tapi kan kenapa dia berjuang pada waktu dirinya belom dilantik, selepas dilantik tak boleh berjuang ke? Bishop: inilah yg merisaukan kami, Al-Quran dan Nabi Muhamad tidak akn menipu tetapi ada sedikit helah yg disembunyikan daripada kami, mana mungkin dgn mudah berkata dia Al-Masih Mahdi muncul dan dilantik….. klu begini senang2 saje kami menemukannya. Pope Benedict ada ckp Muhamad kali ini berbeza dgn Muhamad terdahulu, ulama2 kamu dibiarkn hidup sebab Muhamad yang dimaksudkan sedikit pun tidak menyerupai mereka2 itu. Muhamad akn kelihatan spt penjenayah, orang yg melakukan kesalahan tetapi sebenarnya dia membawa kebenaran….. sedangkan kami pula spt org baik yg memperjuangkn nasib kamu. ya..kerana dia tidak mahu kebenaran tertanggung di bahunya, kamu tidak akan menemui sebarang huruf2, abjad2 dan ayat2 dlm usahanya.. Aku: ….abis tu sapa pulak yang akan ikut Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi),? macamana nak tahu dorang? Bishop: kalau kamu mahu tahu … kamu datang kpd sesiapa sahaja dan kemudian ceritakan kebenaran kepada mereka, selepas kamu mendapat tempat di hati mereka… mereka akn mengatakan kamu adalah org2 yg baik2 dan kata2 kamu adalah paling benar… Oleh itu kebenaran sudah tertanggung di bahu kamu, mereka melihat kamu….nama kamu.. kemudian kamu bersikap buruk lalu kamu perhatikan saja ragam mereka….. mereka akn mengatakan kamu adalah org2 paling jahat… dan kata2 kamu adalah paling dusta… mereka adalah org yg paling lemah kerana memerlukan kebaikan kamu utk membuat keputusan, sama ada cerita yg kamu jaja itu benar atau dusta. dan org yg gagah adalah mereka yg tidak memerlukan kebaikan kamu untuk memutuskan bahawa cerita kamu itu benar, dan tidak memerlukan kejahatan kamu untuk memutuskan bahawa cerita kamu itu dusta. mereka ini adalah org2 yg akan menyertai Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi). ”Permata yg hilang dari tangan org mukmin” akn kembali semula kpd tuannya, kerana mereka org yg sudi menerimanya tidak kira bagaimana ia akan datang…. dan mereka adalah org yg benar2 yakin bahawa kebenaran itu milik tuhan dan Muhamad hanyalah sebagai penyampai (so…lepas jiran cakap macam ni aku pun ‘test power’ la kebenaran yang aku cerita kat korang ni…aku nk tau golongan mana yang jiran maksudkan) Perkara ini perlu sangatlah kita teliti, seandainya mereka mencari Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi).begitu juga dengan kita, kita pun janganlah disangka dengan sebegitu mudah untuk menemui Al-Masih Mahdi ini. Mereka pun sedang mencari dan kita pun akan terus ingin bersamanya. Sehinggakan suatu masa nanti kita pun susah untuk mengenalinya, oleh kerana agama yang telah mereka cuba pesongkan dan amat sukar bagi kita untuk menerima agama, sepertimana agama yang di bawa Oleh Baginda Rasulullah s.a.w. (Nabi Muhammad) nanti. Oleh itu kita hendak tak hendak, mahu tak mahu pasti kena menyusuli agama sebagaimana yang Nabi Muhammad mula-mula beragama, dan itu lah yang sebenarnya. Dan yang lebih susah nanti bagi kita untuk menerimanya. Sehebat mana perancangan mereka, perancangan Allah maha hebat. Bishop: inilah yg merisaukan kami, Al-Quran dan Nabi Muhamad tidak akn menipu tetapi ada sedikit helah yg disembunyikan daripada kami, mana mungkin dgn mudah berkata dia Al-Masih Mahdi muncul dan dilantik….. klu begini senang2 saje kami menemukannya. Firman Allah: mereka menjalankan tipu daya, dan Allah menggagalkan tipu daya (mereka), kerana Allah sebaik-baik yang menggagalkan tipu daya. Al-Quran Surah Al-Anfal Ayat – 30 Aku: saya tengokkan…… pak cik dengan kawan2 pakcik dan paderi muka lebih kurang sama je.. malah muka Paus macam muka pk cik, muka pak cik macam muka Paus … sekarang ni susah nak bezakan wajah Yahudi dengan orang2 Amerika,Eropah.. semua lebih kurang jer…apasal ek? Bishop: orang seperti kamu bila melihat wajah manusia, itulah yg kamu katakan…. tapi bila kami melihat wajah manusia, tembus ke lubuk hati mereka, apa yg mereka lalui sehari-harian, apa yg ada di jiwa sehingga menyebabkan wajah mereka spt ini dan seperti itu.. Aku: apa kaitan kehidupan seharian dengan jiwa dan wajah… setakat muka,alat solek pun boleh tukar muka…. Bishop: (PAUS) PoPe BENEDICT paling arif akan hal ini…. kami gelarkan dia sbg “millon soul man”…. ya, ada berjuta- juta jenis jiwa manusia di dunia ini, perbezaan jenis jiwa2 itu sangat2 lah kecil umpama tebal kertas yang dibahagi 1000. seseorang yang namanya Paus, mampu menghitung spt itu walaupun di depannya ada jutaan manusia… dia mampu menyebut mereka 1 per 1… ini adalah kemampuan Nabi Muhammad dan sahabat2nya, yg kini ia menjadi milik kami… perasaan kamu itu terhasil dari gerakbalas terhadap “barangan buatan kami”. kamu lakukan ia setiap hari, lama-kelamaan ia akan menjadi spt air yg menitis mejadi lopak, bila lopak itu kelihatan ia telah menjadi jiwa… huruf2,abjad2 dan ayat2 tidak layak sbg bahasa, maka wajah kamu adalah sebaik bahasa yg mampu menerangkan apa yg terkandung di hati kamu… cantik atau hodoh bukan penentu… tapi terang atau malap cahaya di wajah kamu Aku: tadi pak cik cakap ada berjuta jiwa manusia… banyak sangat,mcmana boleh jadi macam tu.. yang saya lihat manusia ni Cuma ada 4 jenis jiwa je…. jahat,sederhana,baik dan sangat baik.. tapi gereja nampak ada berjuta-juta jenis pulak…. pelik dan ajaib…. Bishop: sebab itu kami wujudkan pelbagai aktiviti kehidupan manusia yg tiada pada zaman Nabi Muhamad dahulu.. sehingga hari ini ada pelbagai peranan manusia yg palsu… dari kecil kamu ke sekolah,ke universti,bekerja… di dalamnya terdapat berjuta2 juta pekerjaan (karier).. maka berjuta2 akitiviti maka berjuta2 jiwa hasilnya… Manusia ini sungguh bodoh…. mereka bgtu menyayangi pekerjaan, malah kami buatkan mereka tersepit jika tiada kerjaya… oleh itu mereka akn menyayanginya.. malah berebut2 memilikinya…. Aku: untuk apa orang2 pak cik mewujudkn berjuta2 jiwa manusia… apa orang2 pak cik dah buat… tapi betul jugak sebab pak cik ni sendiri tak bekerja…sembayang je kuat.. Bishop: ada pelbagai agama di dunia ini, wajah2 manusia bergantung kepada agama yang mereka anuti, wajah org2 islam lain, wajah org2 kristian lain, wajah org2 yahudi lain, wajah org2 hindu lain, wajah org2 budha lain… perbezaan wajah manusia pd mse itu sangat ketara…. sebab aktiviti seharian mereka berlainan, aktiviti seharian mereka adalah agama, tidak wujud perkara lain… oleh sebab itu kami berusaha untuk melucutkan wajah2 agama dalam diri mereka… maka kami cipta aktiviti kehidupan yg kamu lihat pd hari ini… maka wajah mereka akan kelihatan sama saja… dan jiwa mereka pasti sama.. misalnya begini… cuba kamu lihat wajah orang yg berumur 20 tahun pada hari ini, dan kemudian lihat wajah orang yg mempunyai umur yg sama, tetapi hidup pada 30 tahun yg lepas…. kamu bandingkan… adakah sama? (ni yang susah…aku termenung kejap,akal aku balik Malaysia kejap…mmm..amoi, awek, ane, karu,..) Aku: betul jugak ek…. sebab macam dekat Malaysia, perbezaan generasi memang ketara… muka orang2 muda, melayu dah mcm cina, cina dh macam melayu.. bohsia dah mcm amoi, amoi dah mcm bohsia… kadang2 tengok gambar dekat myspace, facebook, friendster.. susah nak cam apa bangsa dorang… (dia ni tau pulak dia bohsia,amoi,myspace semua tu..hehe) Bishop: mereka yg berjuta2 jiwa itu kami gabungkan aktiviti kehidupan mereka, untuk menghasilkan 1 wajah manusia baru, jiwa manusia baru, jiwa tanpa agama padanya, yang tidak terdapat pada mana2 zaman sebelum ini.. dan mereka itu adalah jiwa pemilik wajah yg kamu panggil mereka sebagai…..”Cute” lihatlah! Orang spt mereka semakin membanjiri setiap pelusuk dunia…. semakin melimpah memenuhi bangsa dan agama sendiri…. maka tamatlah riwayat agama sedunia… Aku:mereka yang berwajah “cute” ???.. macam orang2 saya bangsa melayu.. tapi memang saya perasan muka dorang dah tak macam melayu, sebab memang bangsa Melayu kebanyakannya hensem2 & lawa, kulit mereka putih yang berubah atas factor kepanasan bumi Nusantara, macam orang agama budha.. tapi tak jugak…ini suatu fenomena ajaib.. Bishop: lihat saja di alam maya (internet).. Mereka betul2 menyukai wajah mereka, malah berasa bangga, padahal mereka tidak menyedari kerosakan jiwa, dan mereka orang2 paling berpotensi untuk dimurtadkan, menyembah kami sedikit masa lagi… Aku: macamana orang2 pak cik menghitung potensi mereka untuk diperlakukan begitu? Bishop: kamu datang kepada mereka, kemudian kamu suruh mereka membenci wajah mereka sendiri… lihatlah, mereka akan mempertahankan wajah mereka dan mereka pula berkata bahawa kamu ini org gila… dan ingatlah bahawa tuhan kpd Nabi Muhammad telah memberikan kami ramai pengikut dari kaum perempuan… Aku: kalau begitu…golongan ini telah dipersiap2kan untuk Al-Masih Dajjal ke? Bishop: ya…. mereka adalah golongan paling lemah, jiwa2 mereka bergantung sepenuhnya kepada “barang buatan kami”…. dan mereka yg lain jika tidak sempat didatangi Al-Masih Dajjal, akan diuruskan oleh Lucifer = Iblis Lucifer akan dtg apabila mereka di waktu ajal maut (ketika kematian)…. Lucifer membisikkan ke telinga mereka akan pertolongan dari sakitnya maut… dan mereka akan dihantar ke neraka selama-lamanya…. dan ia telah berlaku…… Aku:ini semua mengarut…..apa buktinya? (aku rasa terkejut…kali ini baru jiran ketawa tapi dengan cara yang sopan ) Bishop: baru2 ini kami terima berita mengenai si penjaga kubur Makam Nabi Muhamad, dia membaca al-quran disisi makam dan tertidur, kemudian dia bermimpi bahawa Nabi Muhamad dtg kpdnya dan mengatakan bahawa Nabi Muhamad telah mengunjungi umatnya dan mendapati bahawa dalam 60,000 org islam yg kembali kepada tuhannya, tiada seorang pun yg benar2 beriman kpd tuhan. dan kamu tahu bahawa Lucifer tidak diizinkan untuk menyamar sebagai Nabi Muhamad. (sama ada mimpi atau realiti) (pergh……cuak jgk aku dgr,cm ne dorg bleh survey cm ni skli, berdasarkn wajah.. dan create suatu kehidupan yg melahirkan bangsa yg korg suke kata bila nmpk je kte….”cute nyer awek ni”) (aku rse dorg yg muka CUTE macam ni dalam pemerhatian gereja…. rupa2nya dorg benar2 tahu diri kita lebih dari kita sendiri….”cute” banyak maksud ) Nasib baik cerdik pandai tak buat akaun facebook, beruntunglah mana2 manusia yang tak dedahkan gambar ke sana !!! Apabila membaca petikan di atas saya terfikir, Bishop ini tahu juga bahawa Iblis/ Lucifer tidak diizinkan menyerupai Rasullulah Nabi Muhamad. Saya ingatkan hanya umat Islam yang tahu tentang perkara ini. Ini menunjukkan pihak Gereja Roman Katholik tahu bahawasanya agama Islam sememangnya agama yang betul & benar !!! Bishop: perangai org2 islam sungguh kelakar…. apakah hati mereka semua sudah buta… adakah kami perlu cederakan sebelah mata kami sendiri supaya mereka berkata “ rupa-rupanya inilah org yg ditunggu-tunggu”….. padahal kami sudah singgah di kuil sulaiman… sekejap lagi kami akan ke tengah-tengah bumi… (korang ingat lagi tak cerita The Lord Of The Ring ???) (korang ingat lagi tak slogan “One Ring To Rule Them All ???) (korang ingat lagi tak episode di mana Istana Sauron ada di Middle Earth ???) (korang ingat lagi tak MATA_1 yang terapung2 di menara tu ?) (korang tak perasan ke Filem itu adalah simbolik kepada peperangan antara Umat Islam & Tentera Dajjal tak lama lagi) (ingat lagi tak terdapat watak2 seperti Gandalf, Legolas, Sauron, Urukhai, Hobbit, Elves,Arogorn) (barangkali itulah watak2 Nabi Isa, Imam Mahdi, Bani Tamim, Dajjal, Iblis, Tentera2 dibayangkan di dalam filem ni ??? ) kebodohan org2 islam sangat menakjubkan…. sebelum ini Paus benedict xvi pernah datang ke sini, menyambut harijadinya yg ke-81.. ya..ia disambut di ‘ground zero”ramai org datang, mereka sayang kpd Paus…. Aku:….eh, itu kan tempat world trade centre (WTC) runtuh..kenapa buat dekat situ pulak… Bishop: sebelum rombongan vatican terbang ke sini…. Paus bergurau dgn seorang Monsignor.. dia berkata “saksikanlah…. org2 islam akan melihat saya berbahagia di mana tempat itu telah memberi izin untuk peluru dihadiahkan kepada mereka” “sangat merbahaya tuan datang ke sana…mahu saya hantar semua ‘cantus’ untuk lindungi tuan?”.. kata Monsignor.. Paus pun berkata “biarkan ‘Cantus’ tidur puas-puas.. kemudian saja kita kejutkan ‘Cantus’ bila Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi).datang nanti”… Paus pula berkata kpd Monsignor “tidak perlu nak dirisaukan selagi saya tidak mencederakan sebelah mata saya… bukankah saya menyambut hari jadi saja?”… saya sungguh hairan, bila kami kata “paus menyambut harijadi”….maka org2 islam pun akan kata “dia cuma sambut hari jadi saja…bukan ada apa-apa pun” rupa-rupanya orang islam lebih bodoh dari jangkaan kami…. kebodohan mereka mengatasi usaha kami untuk membodohkan mereka….. menakjubkan… (ini dh lebih!..dari td sedap je ckp islam bodo..ikut kn ati nak je aku tampar2 laju2 je muka dia…tp sabar je la) Aku: tadi pak cik ada cerita yang Monsignor ada cakap tentang CANTUS… apa ke benda nyer ‘CANTUS’ tu….bunyi macam gempak jer.. Bishop: CANTUS adalah warisan ‘Knight Templar’…. suatu amanah yg kami berikan kepada mereka kerana ketaatan mereka kepada paderi,bishop,kardinal dan semua pemimpin2 roman katolik.. kami berikan 1 kuasa kepada mereka, kuasa yg meliputi semua penjuru dunia… mereka pergi kemana saja tanpa banyak tanya kepada Paus… selepas penjajahan eropah ke atas dunia, dengan izin kami…‘Knight Templar’ telah menyerahkan warisan ini kepada kamu… bukan kpd org islam sahaja, malah semua bangsa dan agama di dunia ini… Aku: ni satu lagi… mengarut,bila masa pulak kami memikul warisan Knight Templar ? Kerajaan sesebuah Negara kan milik rakyat sendiri selepas kemedekaan.. Bishop: di tanah air kamu dahulu, datuk2 kamu tidak sedar pun bahawa mereka telah bekerja untuk Knight Templar … nyawa mereka telah kami gunakan untuk membunuh komunis.. begitu juga di sebelah pihak komunis, Knight Templar telah menggunakan komunis untuk membunuh kamu….. kedua2 nya mati.. Knight Templar benar2 anak didikan kami… datuk2 kamu itu sebenarnya mati sia2. mereka semua akan masuk neraka….mati syahid konon2 nya. Aku: yang ni lagi kelakar… betul la datuk2 kami memperjuangkan tanah air.. bila masa plk datuk2 kami diperalatkan oleh Knight Templar ?…apa buktinya.. Bishop: sekarang ini mereka menjalankan tanggungjawab dan peranan dengan perasaan bangga, malah ramai org2 muda bercita2 untuk menyertainya, mereka sudah menganggap ia sebagai ‘kerjaya’.. mereka benar2 menyayangi kerjaya itu.. dan kami telah memberikan pakaian yg indah kepada mereka.. mereka benar2 sukakan pakaian itu malah berebut2 untuk memakainya… orang2 yang mereka lindungi memandang mereka sebagai wira… padahal mereka sendiri tidak tahu apa yang mereka lakukan, dgn siapa sebenarnya mereka berkhidmat.. Aku: pak cik cakap pakaian?…. pakaian apa yang mereka pakai sampai dorg tak tau untuk sapa dorang bekerja?? Bishop: mereka itu memakai simbol warisan Knight Templar pada pakaian mereka. di bahu dan lengan tangan mereka ada terdapat pingat yang menunjukkan mereka telah dikitiraf akan menjalankan fungsi2 yang kami kehendaki… tapi mereka tidak menyedarinya… pingat itu kelihatan seperti huruf ‘v’…. itulah simbol “CANTUS”…warisan Knight Templar … itu adalah permulaan sahaja sebelum kamu menjadi orang yg lebih bodoh lagi apabila menerima pingat yg lebih besar….… Aku: huruf ‘v’ pada bahu dan lengan???….. bukankah tentera,polis, anggota keselamatan dan badan2 beruniform spt pengakap,kadet dan semua tu??? Bishop: ya…. maka saksikanlah bahawa semua angkatan tentera di seluruh dunia adalah milik gereja!.. tidak kira kamu negara apa sekalipun! Kamu semua sedang berkhidmat untuk Paus !! Aku: ini mustahil !!!! ……bukan ke setiap negara di dunia ini memiliki ketenteraan masing2?…. habis tu selama ini perang yang berlaku di mana2 saja apa ertinya?.. sedangkan mereka itu semua adalah milik gereja… Bishop: buka mata kamu dan lihat dunia….. semua tentera di dunia ini tidak kira negara besar, british,amerika,perancis,china,india,jepun,iran… malah negara emas spt kampung kamu, Malaysia…. semua mereka memakai pakaian dan pingat2 yang sama…. dan mengapa mereka semua tidak memakai pakaian mengikut budaya dan agama masing2????? ..paus berkuasa untuk menggunakan sesiapa sahaja di antara mereka untuk dikorbankan…. (aku ingat jubah universti je sama dengan paderi…baju tentera pun sama kt mana2 negara,kalau ada beza pun sikit sangat) (terpikir pulak aku dorang yang namanya, koperal, lans koperal, sarjan, inspektor, mejar…dorang tahu ke tak pasal ni?) (tapi yg mcm slu Bishop kata…”mereka sendiri akan mempertahankan pakaian mereka,kami tak perlu buat apa pun”….. kalau bagitahu dorang pun kita yang kena tembak mati, tak pun.. sumbat I.S.A. I.S.A I.S.A.) (paus pun berkata…. “biarkan ‘Cantus’ tidur puas-puas.. kemudian saja kita kejutkan ‘Cantus’ bila Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi).datang nanti”… korang rasakan apa maknanya dia kata macam tu???? Simbol ‘V’? Selepas saya membaca perbualan di atas, barulah saya perasan tentang lambang tersebut yang digunakan oleh tentera di seluruh dunia untuk melambangkan pangkat mereka. Dan simbol ‘V’ itu juga adalah secret sign Illuminati. Berkenaan Cantus, istilah itu tidak pernah saya dengar sebelum ini, mungkin itu adalah kerahsiaan tahap tinggi yang didedahkan oleh Bishop tersebut. Berikut adalah gambar-gambar Pope Benedict di Amerika Syarikat untuk meraikan Hari Jadinya sepertimana yang telah diberitahu oleh Bishop tersebut. Dialog Temubual (Bahagian 2/3): ( jiran bru saja pulang selepas mendapat undangan dari gereja st.peter basilica, Vatican kerana ada urusan penting dan mesyuarat dgn 2500 orang bishop di suatu tempat yg dia enggan bg tau aku kt ne..) Aku: apasal pak cik nampak sibuk je… selalu outstation je, buat apa… orang Islam pegi Haji.Mekah… pak cik pegi Vatican pulak, Vatican ada buat haji jugak ke ? (aku rasa macam nak ketawa…haha,saja je perli dia) Bishop: bagaimanakah kamu boleh ketawakan saya padahal setahun dua ini adalah haji yg terakhir bagi umat islam… kamu sudah berkahwin? Aku: belum lagi… kenapa pak cik tanya? (ada hati nak tanya padahal dia dah tua nak mampos tapi tak kawin2) Bishop:… skrng ini adalah keturunan islam yg terakhir melansungkan perkahwinan… jika kamu tidak berumah tangga dlm masa setahun dua ini, kamu akn menyesal seumur hidup… tidak ada lagi kesempatan untuk berumah tangga apabila Paus Roman Peter ii dilepaskan dari rantai yg mengikatnya sejak sekian lama…. umat islam sendiri yg membuatkan rantai itu terputus… Aku: ni apasal pulak yang terakhir haji la,kawin la…. sapa Paus Roman Peter ii tu.. yang terakhir jugak ke…. Bishop: akan sampai masanya kami akan tanggalkan pakaian kami, kami tidak lagi perlukan semua ini… kami pula yg akan menuntut segala hutang2 budi yang manusia ambil dari kami, sedangkan selama 1000 tahun kami bersabar kami tidak ambil sedikitpun nikmat kehidupan dari kamu, malah hanya cukup-cukup saja makan minum untuk jasad kami….. sekarang kamu akan membayar harga “dunia” yg kami binakan untuk kamu……. Paus benedict xvi sudah hampir selesai pekerjaannya… sedikit lagi masa sebelum Vatican melepaskan “Penghulu Segala Paus” …ya.. Paus Roman Peter ii … dia adalah Paus yg paling hebat, Paus yg paling agung, Paus yg terakhir sebelum hari pengadilan (hari kiamat)…. dia akn menunggu Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi) datang…. habislah Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi)nanti… Aku: sungguh misteri orang2 pak cik ni… kami Islam percaya yang Nabi Isa a.s akan berpihak kepada Al-Masih Mahdi … padahal orang2 pak cik adalah pengikut Nabi Isa, siapakah sebenarnya gereja sehingga Nabi Isa sendiri tidak berpihak kepada kristian…. macamana dengan Paus?.. apa kedudukan dia apabila Nabi Isa turun ke dunia nanti? (jiran tidak menjawab sepatah haram pun,dia hanya membisu dgn senyuman sinis) Ini adalah bahagian yang paling menarik perhatian saya dan banyak pertanyaan saya sebelum ini yang kabur-kabur terjawab. Perhatikan kata-kata Bishop tersebut. tidak ada lagi kesempatan untuk berumah tangga apabila Paus Roman Peter ii dilepaskan dari rantai yg mengikatnya sejak sekian lama…. umat islam sendiri yg membuatkan rantai itu terputus… Rantai yang mengikatnya? Tidakkah anda perasan bahawa ada juga makhluk Allah yang telah dirantai sekian lama. Ya…….dialah yang orang-orang Islam namakan sebagai Al-Masih DAJJAL ! Sabda Rasullulah: Dajjal itu sudah wujud sejak beberapa lama. Ia dirantai di sebuah pulau dan ditunggu oleh seekor binatang yg bernama “Al-Jassasah” Rekod Hadis Sahih Muslim Adakah mungkin Paus Roman Peter ii ini adalah Al-Masih DAJJAL ? Saya pernah mengadakan perbincangan dengan seorang pengkaji, beliau mengatakan umat Kristian percaya bahawa Paus Roman Peter ii inilah yang akan menyelamatkan mereka dari Antichrist = Al-Masih DAJJAL. Tetapi pada pendapat saya, mungkin Paus Roman Peter ii adalah Al-Masih DAJJAL. Umat Kristian akan terus sesat dan disesatkan oleh Paus Roman Peter ii ini. Jika benar Paus Roman Peter ii adalah Al-Masih DAJJAL, maka dia akan perintah dunia melalui Baitul Muqaddis = Jurusalem sepertimana dalam ceramah Maulana Imran N. Hosein. Jika seseorang itu menjadi Pope, sudah pastilah pusat pemerintahannya akan berpusat di Vatican, bukan Baitul Muqaddis = Jurusalem. Macam mana ini? Sebelum ini saya ada mendengar desas desus yang mengatakan pemerintahan Vatican akan berpindah ke Jurusalem tidak lama lagi, tetapi masa itu saya tidak tahu apa tujuan pemerintahan Pope dipindahkan ke Baitul Muqaddis = Jurusalem. Sekarang saya sudah dapat mengetahui kenapa perlu Vatican berpindah ke Baitul Muqaddis = Jurusalem. Ini kerana masanya sudah hampir dan The Last Pope akan dilantik dan memerintah dari sana! Paus Roman Peter ii itu kemungkinan besar adalah Al-Masih DAJJAL, kerana dia akan memerintah dari Baitul Muqaddis = Jurusalem dan dirantai sejak sekian lama. The Bible apparently indicates that very near the end of time, the Pope will actually quit Rome, and move to Jerusalem, in order to exercise control over the glorious holy mountain of God, which is the explicit stated goal of Satan. Mungkin sesetengah penganut Kristian mengangap Vatican akan menyelamatkan mereka dari Antichrist. Tunggu dulu, perhatikan lambang salib di belakang Pope dalam gambar di bawah. Salib Terbalik yang melambangkan Antichrist = Al-Masih DAJJAL itu sendiri! Aku: tadi pak cik cakap pekerjaan Paus benedict xvi dah nak selesai.. apa yang dia dah buat?… kenapa ada orang ganti dia… apasal tak terus lead sampai kiamat jer? Bishop: paus sudah tua, jasad manusia ada usia tetapi jiwa tiada usia, jiwa boleh diserahkan pada jasad yg masih hidup…. tiada masalah bagi mana2 paus, jika jasad mereka mati, jiwa mereka akan disambung oleh Paus yg seterusnya Paus Pius xii yg terdahulu telah melahirkan seorang hamba “hamba yg telah diberikan oleh Paus 1 kuasa yg akan menemui sesiapa sahaja” seseorang hamba yg akan menemui kamu tanpa jasad Paus di depan kamu, hamba ini akan pergi ke setiap manusia yg bernyawa … ya… begitu pantas ia datang apabila bayi-bayi baru saja keluar dari rahim ibunya, selepas itu hamba ini akan mengikut sehingga sejauh mana usia bayi2 itu … dan hamba ini buta, ia tidak menpunyai rupa, ia juga tidak mempunyai nama…. Aku: siapa hamba yang Paus Pius xii lahirkan tu?… ni pasal orang ke apa? Bishop: Paus Pius xii pernah berkata “siapakah jasad tanpa jiwa dan siapakah jiwa tanpa jasad” pekerjaan para Paus telah membuatkan lidah2 manusia berkata “pecah dan perintah”… “pecah dan perintah”… telah diajar kpd kamu dengan perbezaan warna kulit, padahal kami menghasilkan ianya lebih halus lagi…… “pecah dan perintah”… ke atas warna kulit kamu sudah dilakukan dengan meletakkan suatu kaum di suatu wilayah yg kamu kata ia “negara” …selepas itu “pecah dan perintah”… ke atas hati –hati kamu pula… sungguh menakjubkan sehingga hari ini kamu masih memahami ia sebagai perbezaan warna kulit. selain sahabat2 Nabi Muhamad, hanya kami sahaja yang mengerti apa itu “demi tuhan yang jiwa Muhamad di tangan-Nya” sekarang ini ia telah menjadi “demi tuhan yang jiwa2 manusia di tangan Paus” Nabi Muhamad sungguh bijaksana.. Nabi Muhamad hanya membenarkan wujud hubungan tuhan dan makhulknya, rasul dan umatnya, raja dan rakyatnya, ibubapa dan anaknya… tidak wujud hubungan lain.. kami telah mewujudkan pelbagai hubungan manusia dgn watak kehidupan palsu , contohnya sebuah perniagaan yang perlu ada orang yang bernama pengarah,timbalan,setiausaha,eksekutif dan lain-lain… perbezaan watak inilah yang akan “pecah dan perintah”… hati-hati kamu bodoh benar org2 islam, tidakkah mereka terfikir mengapa watak2 ini tidak wujud semasa zaman Nabi Muhamad dahulu ???…. dan kamu juga diajar supaya merasa diri sbg kaum yg bodoh, sekiranya tidak wujud semua watak2 itu dalam kehidupan kamu… Aku: nanti kejap pak cik…. adakah ini yang dikatakan “hamba” Paus … takda sebarang symbol pun seperti sebelum ni…. Bishop: ada…. para paus telah menamakan “hamba” sebagai “Benedictine Order” ya.. Benedictine Order …. ia sangat persis untuk mengetahui jiwa2 manusia sama ada mereka akan menyembah tuhan Nabi Muhamad atau menyembah Lucifer ~ Iblis.. Aku: la…ingatkn org tadi… benedictine order…order…adakah ia suatu seperti peraturan atau undang2?? Bishop: Benedictine Order adalah segala perkara di dunia ini yang tertulis di atas kertas, Kemudian kamu akan mengatakan ia sebagai ilmu, Maka terjadilah diri kamu seperti hari ini… Bukan mudah nak membuatkan kamu menerima ia sebagai ilmu… Aku: kenapa pak cilk perlu buatkan kami menerima ia sebgai ilmu? Bishop: sebab ilmu itu sebenarnya adalah undang-undang…. Ilmu adalah undang2 untuk jiwa kamu, dan undang-undang bertulis yg ada di dunia ini masih lg sbg undang2 tetapi ia untuk jasad kamu. contohnya ilmu “sains”.. knp ia diajar kpd kamu dalam bentuk ia sbg ilmu???… dan bukan ia diajar dalam bentuk undang2???…… sudah pasti kamu tidak mahu belajar sebab kamu akan lihat ia sebagai suatu paksaan.. para Paus telah amanahkan “Benedictine Order” ini kepada United Nation (UN)… Aku: UNITED NATION (UN)!!!…PERSATUAN BANGSA-BANGSA BERSATU !!!!!……. gila ke apa dunia ni??? mengarut lah pak cik PBB kn selalu buat kebajikan, tolong negara miskin dan jadi rujukan mana2 masalah negara2 dunia ni…. pak cik jangan cakap sembarangan.. Bishop: “Benedictine Order is symbolize by the olive wheat and grain”… dan kamu lihat UN menggunakan simbol Benedictine ….. dan para Paus telah membina perjuangan yang akan diselesaikan oleh Paus yang akan datang….. (perasan jugak aku yang logo PBB tuh memang ada symbol Benedictine … planet bumi dekat dalam, diluarnya ada symbol mengelilingi bumi tu macam padi, bentuk gandum pun ada, macam daun zaitun pun ada… tapi ada 2, kanan dan kiri) Saya tahu apabila kamu mendengar united nation… di fikiran kamu akan terbayang suatu kuasa besar… dari sebesar-besar undang2 sehingga sekecil-kecil undang2 dilaksanakan, pertama kali Benedictine Order dtg kpd kamu apabila kamu lahir saja, kena daftar sijil lahir, sehinggalah kamu mati kena daftar sijil mati.. maka Benedictine Order terpisah dari kamu…. tidak kiralah… undang2 jenayah, undang2 ekonomi, undang2 jalan raya sekalipun… apa sahaja di dunia ini yang namanya undang-undang ia adalah Benedictine Order Aku: ah….tak mungkin la pak cik… bukan ke setiap negara ada peruntukan dan menggubal undang2 sendiri???.. macamana pak cik kata semua undang2 dekat dunia ni milik gereja??? Bishop:saya tidak menipu kamu….. Lihat saja di mana2 negara sekalipun, pada bendera, jata, mahkamah, perlembagaan dan apa saja yg seumpamanya mereka semuanya memakai simbol Benedictine …. ‘cantus’ dan Benedictine macam adik-beradik, mereka tidak boleh dipisahkan… Aku: undang-undang untuk jiwa???…. kalau Benedictine Order untuk undang2 jasad manusia dah ada symbol pada jata,bendera,perlembagaan semua tu… Benedictine Order untuk undang2 jiwa manusia apa pulak??? Bishop: ini adalah yg berat sekali bagi kamu… katakan lah pada saya yg kamu tidak ingin mengetahuinya.. Aku: tak kisah la hati saya pedih menerimanya.. pak cik cakap je la.. Bishop: Nabi Muhamad dan sahabat2nya tidak membenarkan ilmu, sesuatu yg memberikan harga kepada diri sendiri… maka kami hasilkan perkara2 yg berlawanan dgn Nabi Muhamad dan sahabat2nya setiap perkara yg kamu lalui sehari-harian akan membentuk jiwa2 kamu… semasa kamu kanak2… kamu diajar menggunakan pancaindera… kamu diajar bagaimana sesuatu ilmu itu akan meresap di otak kamu.. kamu diajar membaca, menulis, mengira, mewarna, bermain, berlari.. selepas itu kamu akan ditanya “bila dah besar nanti nk jadi apa? Apa cita-cita kamu nanti?”… kamu diajar supaya menjawab “bila saya dh besar saya nk jadi doktor,cita-cita saya menjadi peguam..dan sebagainya”… perbezaan jiwa belum wujud tetapi fungsi2 watak sudah kamu fahami selepas itu kamu akan diajar fungsi-fungsi ilmu, bagaimana setiap ilmu akan bertindak mengikut maknanya sendiri… kamu merasa kagum dan percaya ilmu selepas itu kamu akan dipisahkan dengan org lain.. kamu diajar untuk menilai “pelajar pandai” dan “pelajar bodoh”…. pelajar pandai mendapat pujian, pelajar bodoh dimarahi oleh ibu mereka.. ini adalah asas untuk memecah belahkan kamu… tetapi kamu diajar “perpaduan antara kaum” supaya kamu percaya warna kulit menyebabkan perpecahan.. Padahal perbezaan ilmu adalah senjata.. ilmu yang berbeza maka pekejaan kamu berbeza… maka berbezalah duit kamu, berbezalah rumah kamu, berbezalah perhiasan kamu, berbezalah maruah kamu…. selepas itu kamu diajar “miskin kaya tiada beza sama sahaja”… maka lupalah kamu bagaimana ia bermula pelbagai masalah kehidupan direka, supaya pelbagai penyelesaian dapat direka, pelbagai penyelesaian direka supaya pelbagai ilmu dapat direka, pelbagai ilmu direka supaya pelbagai pekerjaan dapat direka, pelbagai pekerjaan direka supaya pelbagai taraf kehidupan dapat direka, pelbagai taraf kehidupan direka supaya pelbagai jiwa manusia dapat direka, pelbagai jiwa manusia direka supaya pelbagai maruah dapat direka, pelbagai maruah direka supaya pelbagai cara diri mereka akan dibeli … maruah yang akan mengkafirkan semua orang islam, mereka yang kafir sememangnya telah kafir.. (patutla kadang2 aku tgk kat hotel2, orang Islam yang kononnya smart, dengan selamba minum arak, maksudnya diorang ni sebenarnya dah kafir la ye ?) (kalau yang dah kafir tu memang takde orang peduli pun sebab mereka sememangnya begitu) (maknanya…….kalau perempuan Islam yang sengaja tak pakai tudung, agak2 tarafnya apa ?) Aku: peh….!!… teliti betul pekerjaan org2 pak cik, tapikan bagaimana ‘maruah’ boleh mengkafirkan orang2 islam ???. apa buktinya ??? bukanya kami takda otak nak menilai macamana sesuatu keadaan itu utk dinilai sebagai kafir… Bishop: Benedictine Order telah berkuasa terhadap semua manusia di planet ini, tiada siapa dapat melarikan diri… malah manusia berebut2 memilikinya.. mereka sangat menyayangi diri sendiri, malah mereka akan mempertahankan maruah ini dengan apa cara sekalipun… kami x perlu buat apa2 pun..percayalah seperti ‘cantus’… kami juga memberikan pakaian yang indah kepada mereka ini… mereka benar2 sukakannya.. malah jika Paus berkata kpd mereka “pakaian ini adalah khidmat kamu kpd ku”… mereka akan menafikannya !!!… bagaimanakah Muhammad ke-2 (Al-Masih Mahdi) dapat menyelamatkan mereka sedangkan Paus sendiri sudah mengatakan kebenaran??? Aku: sedangkan Paus sendiri mengakui cakap macam tu dan dorang tak layan… apatah lagi Al-Masih Mahdi !… dunia betul2 mahu kiamat.. apa pakaian yg mereka pakai sampai dahsyat macam ni jadinya ??? Bishop:….mereka adalah org2 yang memakai.. “tie” itulah simbol “Benedictine Order”.. bukan itu saja..apa saja “pekerjaan manusia yg didatangkan dengan pakaianya” adalah Benedictine Order !! ..mereka orang yang kamu kata sbg “golongan profesional”, ”kolar putih dan kolar biru, ”pakaian formal dan pakaian seragam”… semuanya berkhidmat untuk Benedictine Order lihat saja pakaian pelajar sekolah,doktor,ahli perniagaan.. mereka semua sama sahaja.. walaupun pakaian diantara mereka berbeza tetapi fungsi mereka sama saja… Benedictine Order mereka semuanya tidak menyedari bahawa mereka sendiri menjayakan Benedictine Order … semua manusia benar2 telah dikuasai gereja..
  1. continue:

   Aku: pelik bin ajaib!!!….
   apa yg telah berlaku sehingga berbilion2 orang telah bekhidmat untuk Paus??!!!
   Bishop: dulu dari kampung kamu, Malaysia
   ada pemimpin kamu yg telah memerintah selama 20 tahun diundang menemui Paus John Paul ii,
   dan pemimpin kamu telah ditanya tentang pencapaian Benedictine Order di sana
   Paus John Paul ii sangat gembira dengan pemimpin kamu yg sukakan org2 jepun…
   ”dasar pandang ke timur”…
   dia selalu mengulang-ulang ayat ini kpd Paus John Paul ii.
   sebab itulah mengapa org2 islam sengaja dicabar ilmu ini ilmu itu,
   mundur ini dan mundur itu,
   maju ini dan maju itu….
   org2 kafir segaja dimajukan supaya org islam tersepit
   dan membuatkan org2 islam merasa “Benedictine Order” suatu keperluan hidup…
   org2 islam tidak menyedarinya bahawa mereka bersaing untuk Benedictine Order..
   saya seorg bishop harus tau kata2 org islam yg terkenal spt “berjaya di dunia dan akhirat”,”menjadi seorg islam yg cemerlang”…
   semua dirancang supaya ia meyakinkan kamu tanpa kami suruh anda berkata spt itu…

   Aku: jadi… Benedictine Order ni sudah berjaya ke belum???….
   kalau ia sudah berjaya kenapa orang Islam sekarang ni masih mampu mengucap Syahadah ???
   Bishop: sebenarnya ia telah dirancang 1000 tahun dahulu,
   semasa zaman seorg paderi yg bernama St.Malachy…
   vatican telah merancang bahawa Paus yang ke-111 akan memikul suatu pekerjaan..
   Maka Kardinal Joseph Ratzinger semasa ditabalkan sebagai Paus yang ke-111,
   dia diberi nama “Paus Bendict xvi”
   Paus terakhir menggunakan nama “benedict”….
   dia Paus yg akan meraikan kejayaan “Benedictine Order” …
   kejayaan ini dinamakan sebagai “glory of the olive”
   …ya….simbol Benedictine ….
   apa yg islam sedang perjuangkan??……
   bodoh benar org2 islam…
   sungguh menakjubkan!!!
   Pengikut Nabi Muhamad sebodoh ini…..

   Aku: kalau macam ni la keadaanya…
   orang2 kafir lagi bodoh sebab diorang lagi maju…
   tapi pasti ada orang2 islam yang akan lawan Benedictine Order..
   Bishop:mahukah kamu tahu
   mengapa Muhammad ke-2 (Al-Masih Mahdi) akan kelihatan spt org jahat,
   spt yg saya katakan sebelum ini????
   sebab dia menentang Benedictine Order !!!
   ya,setelah umat islam sendiri mengakui bahawa pekerjaan mereka mendatangkan keselesaan hidup
   dan mereka berkata
   “ilmu2 ini dari cendekiawan islam dahulu, dan lihatlah kawan2ku inilah nikmat islam”
   sebab itulah umat islam diumpan supaya mereka mempertahankan ilmu2 ini bahawa ia lahir dari sarjana2 islam….
   padahal kami telah mengubah suai ilmu ini sebelum penjajah mengajarkannya kpd kamu
   apabila Paus Roman Peter ii muncul nanti,
   umat islam akan dituduh oleh org2 kafir
   bahawa ilmu2 kepunyaan islam lah yg membawa kerosakan kpd diri mereka…..
   orang2 islam akan dibunuh habis-habisan oleh org kafir..
   gereja x perlu buat apa pun…
   adakah orang2 islam yang dikatakan “umat islam cemerlang”
   akan meniggalkan semua “kecemerlangan” mereka ketika Muhammad ke-2 (Al-Masih Mahdi) datang untuk mencabut kecemerlangan palsu mereka…
   saya fikir tidak !!!
   Mereka akan mempertahankan “Benedictine Order”….
   saya izinkan untuk kamu cerita perkara ini kpd org2 islam…..
   kamu akan lihat mereka akan berkata kpd kamu “kamu dan cerita kamu semuanya tipu belaka”

   Aku:sapa yang akan kata macam tu pada saya???…
   Bishop: MEREKA SEMUANYA….

   Luahan Peribadi:
   (Cantus dan Benedictine…macam adik beradik,mereka tidak boleh dipisahkan,apsal dia kata tak boleh dipisahkan ek..lupa pulak aku nk tnya dier)
   (seingat aku satu2 nyer pemimpin kita yg prnh jumpa paus john paul ii adalah Dr. Mahathir….ya..sebelum dia letak jawatan,dasar pandang ke timur,20 tahun perintah…dia la…)
   (sanggup ke kalau korg bakar sijil,diploma and ijazah kehormat korg???.. Benedictine Order smua tu….)
   (takda beza pun klu korang tak pakai tali leher,seluar slack dan kemeja…keje tetapi sama,…tak buat kerja tak dapat gaji,macamana nak bagi anak bini makan?…perangkap maut !!!)

   Bahagian ini juga amat menarik.
   Sekali lagi Bishop tersebut menyebutkan tentang Pope Roman Peter II
   yang akan muncul selepas 111th Pope iaitu Pope Benedict sekarang dan tentang Benedictine Order.
   apabila Paus Roman Peter ii muncul nanti,
   umat islam akan dituduh oleh org2 kafir
   bahawa ilmu2 kepunyaan islam lah yg membawa kerosakan kpd diri mereka…..
   orang2 islam akan dibunuh habis-habisan oleh org kafir..
   gereja x perlu buat apa pun…

   Bishop: “Benedictine Order is symbolize by the olive wheat and grain”…
   dan kamu lihat UN menggunakan simbol Benedictine …..
   dan para Paus telah membina perjuangan yang akan diselesaikan oleh Paus yang akan datang…..

   UN
   Lambang UN itu sendiri adalah Olive Wheat And Grain.
   Adakah Bishop ini sengaja mereka cerita tentang UN ini?
   Oh, tidak.
   UN adalah antara pelan mereka untuk mewujudkan One World Government tidak lama lagi.
   Masih ingat lagi slogan 1 Israel ?
   Masih ingat lagi slogan 1 Singapore ?
   Masih ingat lagi slogan 1 Malaysia ?

   Bishop: dulu dari kampung kamu, Malaysia
   ada pemimpin kamu yg telah memerintah selama 20 tahun diundang menemui Paus John Paul ii,
   dan pemimpin kamu telah ditanya tentang pencapaian Benedictine Order di sana
   Paus John Paul ii sangat gembira dengan pemimpin kamu yg sukakan org2 jepun…
   ”dasar pandang ke timur”…
   dia selalu mengulang-ulang ayat ini kpd Paus John Paul ii.

   Ramai orang menuntut ilmu kerana pangkat dan kedudukan.
   Ini adalah salah satu tanda kiamat.
   Keadaan ini bertepatan dengan situasi sekarang,
   orang menuntut ilmu kerana mahu mengejar pangkat,
   kedudukan harta !
   Bertepatan dengan kata-kata Bishop tersebut di bawah.

   Bishop: Benedictine Order telah berkuasa terhadap semua manusia di planet ini,
   tiada siapa dapat melarikan diri…
   malah manusia berebut2 memilikinya..
   Mereka sangat menyayangi diri sendiri,
   malah mereka akan mempertahankan maruah ini dengan apa cara sekalipun…
   kami x perlu buat apa2 pun..
   percayalah seperti ‘cantus’…
   kami juga memberikan pakaian yang indah kepada mereka ini…
   mereka benar2 sukakannya..

   Bishop itu juga tidak kisah rahsia sebegini disebarkan
   kerana dia tahu ramai antara kita tidak percaya dengan semua ini.
   Ada beberapa faktor yang menyebabkan mereka tidak percaya,
   antaranya ialah minda mereka terlalu lama terpenjara oleh Sistem Al-Masih Dajal.

   Bishop: Saya izinkan untuk kamu cerita perkara ini kpd org2 islam…..
   kamu akan lihat mereka akan berkata kpd kamu “kamu dan cerita kamu semuanya tipu belaka”

   Dapatkan Dinar Emas Anda Yang Pertama Hari Ini

   Dialog Temubual (Bahagian 3/3):

   Bishop: sudah lama kamu tidak kelihatan,
   ke mana kamu telah pergi..
   pak cik kamu tu kesunyian…

   Aku: saya pergi balik kampong sekejap…
   ada hal sikit…
   Bishop:hmmm….
   buat persiapan ke…
   (terkedu tekak aku bile dia kata macam tu)

   Aku: takdalah…..
   Cuma jumpa kawan-kawan lama jer…
   Bishop: semua tu sia-sia saje,
   di dapur rumah saya pun hanya cukup untuk sehari-harian

   Aku: tak jugak….
   selain tu saya ada kumpulkan peristiwa dan berita2 di kampong saya ,
   surat khabar bertarikh sebelum kemerdekaan sehinggalah sebelum saya meninggalkan Malaysia…
   kemudian saya suruh peguam saya susun setiap perlembagaan undang-undang dari yg paling besar hinggalah yg paling kecil
   menjadi bentuk seperti pokok yg ada dahan dan ranting sehingga daunnya,

   Saya sewa sebuah dewan
   dan mengupah orang menulisnya di atas kertas
   dan susun kertas 1 persatu mengikut susunannya
   sehingga penuh lantai dewan sampai kaki lima….
   kertas ini bewarna hitam
   kemudian saya minta peguam saya trace record kes mahkamah yg pernah berlaku di Malaysia
   dan tulis di atas kertas dan susun kes mengikut kertas hitam tadi (kes yg berdasarkan peruntukan undang2) ….
   Kertas mahkamah ini bewarna coklat dan ditampal diatas kertas hitam itu….

   Disebuah dewan yg lain…
   Kemudian susun organisasi kerajaan,
   kementerian,
   jabatan mengikut pokok dan rantingnya…
   kertas kerajaan ini bewarna biru…
   selepas itu kami susun fungsi dan duti-duti setiap organisasi kerajaan ini di atas kertas hijau…
   kertas hijau ditampal di atas kertas biru

   Di sebuah dewan yg lain juga…
   Susun organisasi kerajaan dari pemerintah,
   menteri,
   pegawai-pegawai kerajaan..
   (susun mengikut gred jawatan)
   organisasi kerajaan ini kertasnya bewarna merah…..
   kemudian tugas-tugas jawatan ditulis di atas kertas oren…
   kertas oren di tampal di atas kertas merah…

   Dan di 6 dewan yg terakhir…
   dewan yg paling besar….
   ini yg paling sukar…
   kami menyusun setiap peristiwa2 dan berita2
   yg berlaku selama lebih 50 tahun,365 hari setahun,30 hari sebulan,7hari seminggu,24 jam 1 hari..
   Kertas peristiwa ini bewarna kuning….
   pokok dan dahanya berdasarkan turutan tarikh…
   Dan banyak juga duit dan org yg saya belanjakan untuk kerja2 ini….

   Bishop: jika org lain tahu,
   org akan kata kamu ni kurang siuman….
   tapi tidak bagi saya…
   kamu mencari sesuatu yg org lain tidak pedulikan….
   tapi kamu akan menemui jalan buntu semasa menyusun semua ini…

   Aku: betul tu pak cik….
   tapi macmana pak cik tau
   Bishop: kamu mahu melihat “benedictine order” dengan seluas mata memandang….
   Kamu mahu tahu bagaimana benedictine order ini berhasil…
   Tapi susunan itu banyak kekuranganya…
   Manusia yg perlu menggerakkanya…
   Kamu tidak akan mampu menulis bilangan manusia di atas kertas..

   Aku: org2 pak cik mesti pernah buat perkara seperti ini…betul tak?..
   saya rasa mungkin Vatican telah menyusulnya beratus tahun dahulu…
   itu anggapan saya saja..
   Bishop: kami tidak pernah tulis ianya di atas kertas sekalipun…..
   Ia hanya bermain di kepala kami saja..

   Aku: wah…hebat betul orang2 pak cik…
   tak menulis benedictine order pada kertas….
   kalau tak tulis pada kertas,
   Vatican tulis dekat mana…
   mustahil lah pak cik!..
   perkara ini begitu rumit..
   akal manusia pun tak mampu ingat semua ni…
   Bishop: tiada masalah bagi Paus malah Paderi sekalipun…
   Benedictine order hanya berlegar-legar di ingatan mereka…
   Kami sangat kenal wali-wali islam lebih dari anak murid wali itu sendiri mengenali gurunya..
   Wali islam lebih mulia dari malaikat…
   Mulia bukan setakat nama,
   malah wali islam mampu melakukan sesuatu yg malaikat mampu lakukan….

   Aku: memang la wali-wali Allah mulia…
   manusia dan malaikat kan makhluk yang berbeza,
   berbeza alam…
   mana mungkin manusia mampu melakukan perkara yg malaikat boleh lakukan
   Bishop: tuhan kpd Nabi Muhamad pernah berkata
   Malaikat mampu mengira jumlah titisan hujan yg turun dari langit….
   Tetapi wali islam mampu mengira kerosakan jiwa manusia 1 per 1 dan sebab ia berlaku…
   Umpama jumlah titisan hujan yg turun ke bumi…
   Benedictine order akan merosakkan jiwa manusia sedikit demi sedikit umpama titsan hujan yg turun ke bumi….
   wali islam memang celaka !!
   Mereka ini akan menggangu urusan Paus!!
   Wali islam mampu menghidu Benedictine order ….
   Maka knight templar telah menjejaki bumi wali islam sehingga ke timur
   dan ke bumi bangsa Melayu di Nusantara…
   Di Nusantara,
   knight templar telah menemui “tapak kaki” terakhir wali-wali islam…
   Mereka perlu ditentang dan dibunuh !!
   Paus pernah berkata kpd knight templar
   “ bunuh ‘wali sembilan’ atau kamu akan lihat tapak kaki mereka di rome”
   Rupa-rupanya wali-wali islam hanya tahu perkara2 yg menyebabkan kerosakan jiwa..
   tetapi tidak tahu bagaimana mahu menghasilkan perkara2 itu…
   wali-wali islam bukan tandingan kepada kebijaksanaan Paus dan “wali-wali gereja”

   Aku: wali-wali gereja???….
   gereja pun ada pangkat wali ke?..
   adakah mereka mempunyai kebolehan seperti wali-wali Allah yg pak cik ckp sebentar tadi?
   Bishop: tuhan Nabi Muhammad itu adil…
   Dia memberikan musuh2 Nabi Muhammad kelebihan yg sama..
   Benedictine order ditulis oleh wali2 vatican….
   Mereka “menulis seperti malaikat”…
   Ya…
   Menulis seperti malaikat,
   menulis di dalam jiwa bukannya di atas kertas..

   Aku: “menulis seperti malaikat”…
   malaikat apa yg menulis…
   oh..
   adakah pakcik mengatakan menulis seperti malaikat raqib dan atit???…
   malaikat yg menulis amal kejahatan dan kebaikan…
   Bishop: ya…benar sekali…..
   jiwa manusia adalah roh..
   roh manusia diciptakan dari cahaya…
   malaikat menulis amalan kamu sepantas cahaya….
   jiwa manusia sifatnya berubah-rubah
   dan iman manusia berubah-rubah sepantas cahaya….
   maka benedictine order perlu “direka sekecil zarah”…
   supaya ia boleh berfungsi dan bergerak sepantas cahaya…

   Aku: kenapa Benedictine order direka sekecil itu
   dan perlu bergerak sangat pantas seperti cahaya??…
   Bishop: benedictine order perlu direka pantas
   supaya mampu berfungsi dalam keadaan diri kamu tidak menyedarinya,
   apabila kamu tidak menyedari ia berlaku,
   maka kamu sebenarnya telah pun ditipu…..
   “pandangan mata selalu menipu,
   tafsiran akal selalu tersilap,
   dan dan lidah pula selalu tersasul”……
   bukankah kata2 ini terkenal dikalangan org2 islam…

   Aku: apa pentingnya Benedictine order perlu sepantas cahaya???…..
   klu lebih perlahan dari cahaya x boleh ke???
   Bishop: pandangan mata yg selalu menipu….
   Ya….
   Mata paling banyak belajar…..
   Disebabkan mata berfungsi dengan cahaya….
   Urat2 saraf menghantar isyarat ke otak sepantas cahaya…
   Maka benedictine order perlu sepantas cahaya….

   Aku: ish mustahil la semua ni…….
   jika Benedictine order sepantas cahaya….
   contohnya sebuah kereta la kn…
   adakah kereta perlu bergerak sepantas cahaya
   dan contohnya yg bukan benda spt sistem pedidikan …
   jika sistem pendidikan dan kereta bergerak sepantas cahaya…
   dah tentulah mata pun x sempat nk tengok….
   macamana nak tipu manusia
   Jiran ; yg pantas itu bukan jasad atau penampilan,
   Tetapi tujuan dan hikmah sesuatu ciptaan benedictine order meresap ke dalam jiwa….
   Meresap ke dalam jiwa sepantas cahaya….
   (meresap sepantas cahaya….lama jugak aku termenung…sementara jiran sedang membuat kerja2 dapur)

   Aku: pak cik…..
   itu pantas,
   yang dikatakan benedictine order“direka sekecil zarah”…
   tu pula macamana….
   Bishop: membahagi-bahagikan fungsi manusia
   Supaya tujuan dan hikmah sesuatu ciptaan benedictine order tidak meresap ke dalam penglihatan….
   Tidak meresap ke dalam penglihatan mata manusia…
   Bila ia tidak meresap ke dalam penglihatan manusia..
   Maka…
   Semuanya akan jadi indah –indah belaka…
   Kejahatan akan dilihat sbg kebaikan,
   Kebaikan akan dilihat sbg kejahatan….
   Ya…
   Membina kelemahan manusia
   Supaya menilai sesuatu berdasarkan apa yg mereka lihat di depan mata saja…
   Misalnya di zaman Nabi Muhamad….
   Jika dia peniaga,
   Maka dia akan melakukan pekerjaan sbg peniaga,
   Dialah yg menimbang,
   Dia yg menerima bayaran,
   Dialah yg menjual….
   Maka benedictine order telah mengecilkan fungsi manusia
   Spt yg kamu lihat pada hari ini….
   Dalam kerajaan dan perniagaan yg mempunyai pelbagai tugas dan masalah
   …selepas itu kamu akan berkata
   “saya hanya berniaga saja”,
   Saya hanya pekerja saja”…
   Maka bodohlah kamu tidak mengetahui jika fungsi kamu digabungkan menjadi apa…
   Kamu merasakan ia pekerjaan yg baik sebab kejahatan itu tidak berlaku di depan mata kamu…
   Kejahatan yg “direka sekecil zarah”,
   Memanglah kamu tidak nampak!!
   Peranan manusia yg pelbagai ini apabila digabungkan…
   Ia telah memberi kepada vatican kuasa untuk menentukan nasib masyarakat dunia..
   Kuasa di hujung jari…!!
   Mengawal berbilion manusia sehingga setiap orang sekalipun…
   Dengan angka-angka sahaja..
   Bila paus jentik angka saja maka berjuta-juta manusia akan menderita….!!

   Aku: bagaimana seorang manusia saja seperti Paus,
   Paus benedict xvi boleh menentukan nasib manusia dengan angka….
   apakah angka itu??
   Bishop: angka itu adalah apa yg manusia sebut ia sebagai “matawang” ….
   Lihatlah wahai manusia…..
   Bagaimana kamu dikawal kehidupan hanya dengan angka sahaja !….
   Bukan apa pun…
   Dgn angka sahaja..
   Lihatlah penderitaan manusia yg disebabkan “tidak cukup angka dalam poket mereka”…..
   Mereka kelaparan,
   Mereka tidak mampu berkahwin,
   Mereka bermusuh,
   Mereka membunuh,
   Mereka mencuri,
   Mereka menindas dan mereka mengkhianati sesama sendiri….
   Semua disebabkan “angka-angka pada kertas”
   Dan pada waktu ini kamu sedang berkata “ini cuma duit saja bukan ada apa2 pun”……
   Jika mata kamu lihat duit….
   Maka kamu akan kata itu adalah duit….
   Bodoh sungguh !!!!
   Benedictine order telah membina kelemahan manusia
   Supaya menilai sesuatu berdasarkan apa yg mereka lihat di depan mata saja…
   Sekarang ini katakanlah kepada saya…….
   ”saya bangga jadi seorang ahli perniagaan”….
   ”saya bangga mendapat ijazah”…..
   Kasihan sungguh manusia…
   Manusia sendiri menjayakan benedictine order!
   Wahai Nabi Muhamad!!……
   Segala usaha kamu dahulu hancur lebur…
   Zaman Nabi Muhamad cuma ada pasar..
   ”pasar” telah menjadi “pasaran”
   “wang” telah menjadi “matawang”
   Terima kasih kasih kepada dua orang kesatria vatican….
   Keluarga weishpaut dan keluarga rotschild
   Dan tidak lupa juga kepada keluarga rockefellar…..
   ”angka-angka yg boleh dipegang dgn tangan,
   Sekarang ini hanya untuk dilihat sahaja…
   Wahyu terakhir al-quran sudah sempurna diperangi…
   Cuma tunggu paus terakhir sahaja..
   Bukan untuk jentik angka ini…
   Tetapi untuk pijak habis-habisan angka-angka ini!!….

   Aku: Benedictine order ni sungguh rumit sehingga saya tak tahu dimana hujung pangkalnya…
   tak tahu bagaimana semua ni bermula…
   susun –susun lagi pening kepala….
   lagi la nk “menulis seperti malaikat”….
   Bishop: benedictine order boleh dilihat dengan hati… …
   .Hati kamu mesti lebih pantas dari pandangan mata
   Supaya akal kamu tidak ditipu pandangan mata ..
   Tetapi saya lihat kamu tidak mampu..

   Aku: jika manusia biasa tidak mampu melihatnya…
   macamana kami boleh terlibat sama dengan Benedictine order…
   padahal kami tak tau kewujudannya
   Bishop: untuk itu kami telah menghasilkan makhluk yg sama pantas seperti malaikat…..
   (kadang-kadang bila kita tengok bursa saham,
   nilai matawang kita x tahu bagaimana ia terhasil kemudian dgn x sengaja terbagi kuasa pada org untuk mengawal kita…
   silap kita kerana menganggap ia Cuma nombor2 sahaja)
   (kalau bisnes forex atau internet lagi teruk….
   alih2 je dapat duit tapi tak tahu macamana ia berlaku….mungkin ada org yg tertindas disebabkan keuntungan kita…kita tak nampak depan mata)

   Aku: hari tu pak cik ada cerita pasal malaikat kan…
   pasal Vatican mencipta makhluk yg sama pantas seperti malaikat kan…
   adakah ini suatu perumpamaan atau memang makhluk ini betul betul ada dan boleh dilihat ..
   bila pak cik sebut makhluk je saya rasa seperti ia makhluk hidup seperti manusia dan haiwan..
   Bishop: makhluk hina ini hanya sbg sebab saja,
   tidak penting bg kami…
   Apa yg lebih utama adalah serapuh mana jiwa manusia dapat dihasilkan dgn masa yg semakin suntuk ni..
   Ya..hanya tinggal setahun dua ni saja….
   Tujuan penciptaan adalah arahan vatican,
   Yg membuatnya adalah kesatria-kesatria…
   Tetapi ia tidak terus dicipta….
   Apabila benedictine order telah sempurna duduk bertakhta di hati manusia barulah ia dilepaskan…

   Aku: maksud pak cik makhluk ini bukan matlamat,
   tetapi ia dicipta untuk membantu menjayakan Benedictine order…
   macam tu ker..
   apa yg org2 pak cik buat sebelum makhluk ini dilepaskan…
   Bishop: YA…..
   Semasa penjajahan,
   Walaupun pemerintahan telah dipisahkan dgn raja yg hanya menguruskan agama dan budaya…
   Hasilnya masih tidak memuaskan…
   Walaupun kerajaan di seluruh dunia telah digulingkan…
   Tapi semua agama di dunia ni masih tegak berdiri…
   Umat islam masih menyembah tuhan muhamad,
   Umat2 kafir di timur dan barat,utara dan selatan masih menyembah berhala…
   Begitu sakit hati paus dan paderi2 vatican melihat suasana ini….
   Sakit hati yg teramat sangat…
   Banyak nyawa dan harta telah raja2 erpopah korbankan untuk vatican….
   Vatican bukan mahu kekayaan hasil bumi di tanah jajahan dan raja2 eropah telah menjadi tulisan sejarah demi melindungi gereja

   Aku: macam tu ye….
   kenapa kehidupan sesuatu rakyat tidak berubah walaupun kerajaan mereka telah digulingkan..
   rakyat mampu teruskan hidup sendiri tanpa sebuah kerajaan ke?
   Bishop: YA BENAR SEKALI….
   Walaupun kerajaan mereka telah hancur
   Tetapi rakyat masih mampu berdikari,
   Rakyat tidak ada masalah.
   Mereka lari ke ceruk hutan dan gua lalu mencari makanan sendiri…
   Kebergantungan kepada raja tidak wujud,
   Rakyat tahu apa yg mereka harus lakukan,
   Mereka tidak perlukan pimpinan sesiapa,
   Sesiapa sahaja mampu berjuang….
   Merekalah raja,merekalah bapa,
   Merekalah guru,
   Merekalah rakyat…
   Seorang saja mampu buat pelbagai perkara
   Lalu Paus berkata
   “jadikan mereka setiap seorang,satu kebolehan saja…
   Kamu akan lihat pemerintahan paus-paus benedictine akan datang nanti,
   Rakyat akan memberi makanan kepada pahlawan,
   Pahlawan akan memberi keselamatan kepada rakyatnya…
   Jika rakyat mati,
   Pahlawan akan mati kelaparan…
   Pisahkan antara pahlawan dan rakyat…”
   Kunci benedictine order adalah “mewujudkan kebergantungan antara satu sama lain”…
   Ya…
   Supaya mereka menjadi benar2 lemah sebelum Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi) kembali lagi…
   Pecahkan mereka kepada banyak bahagian…
   Rakyat yg menjadi pahlawan,rakyat yg bercucuk tanam,
   Rakyat yang mengurus rakyat,
   Agamawan yg hanya menulis kitab,
   Dan raja yg hanya patung sahaja…
   Itulah yg dinamakan “negara”
   Tetapi selepas beberapa ratus tahun kemudian.barulah kami dapat mewujudkan kebergantungan sehabis mungkin terhadap benedictine order…

   Aku: selepas beberapa ratus tahun?
   jadi penjajahan dunia tu boleh dikira permulaan sajalah bagi Vatican mengusai manusia…
   jadi dalam masa tu apa yg Vatican telah lakukan…
   bagi saya ia suatu masa yg amat lama…
   Bishop:..memang ia mengambil masa yg lama untuk manusia menerima pakai ORDER INI….
   Selepas penjajahan tamat,
   Semua manusia tidak mahu peperangan berlaku lagi..
   Semua manusia telah terpadam semangat untuk berjuang…
   Kami telah mengajarkan nenek moyang kamu ini supaya menyayangi jasad sendiri…
   Kesatria kami berkata kepada nenek moyang kamu….
   “jangan risau..
   Walaupun kami ini menjajah,
   Kami tetap akan menjaga keselamatan kamu…
   Kamu perlukan keamanan supaya kamu boleh beramal”
   Lalu nenek moyang kamu yg bodoh itu menjawab
   “ya..ada baiknya juga ada orang yg tolong menjaga keamanan untuk kami…
   Maka x perlulah kami bersusah-payah”
   Bodoh sungguh mereka ini!..
   Kami telah mewujudkan suatu kebergantungan yg paling asas sekali….
   Keselamatan jasad!!

   Aku: kenapa Vatican mahu penjajah jaga keselamatan kami..
   kenapa tak bunuh je nenek moyang kami kan senang…
   kami pun takda nanti..
   sungguh panjang perancangan vatican..
   keselamatan jasad….
   ada kait mengait ke dengan Benedictine order?
   Bishop: benedictine order akan berada di dalam setiap manusia…
   Masalah seterusnya ialah
   Bagaimana hendak membuatkan manusia ini menerima benedictine order
   Dalam keadaan mereka tidak sedar….
   Ya tidak sedar…
   Kerana Paus mahu ia berlaku tanpa berunding dgn manusia…
   Bila berunding dgn umat manusia maka akan wujud pilihan…
   Nak atau tidak?
   Bagi mengelakkan wujudnya pilihan maka ada sesuatu mesti berlaku
   Supaya pilihan tidak wujud,
   Nak membuatkan pilihan tidak wujud sesuatu mesti berlaku
   Supaya orang tidak sedar apa yg sedang berlaku,
   Nak membuatkan manusia tidak sedar sesuatu yg berlaku
   Mesti semuanya secara semulajadi…
   Bukan mudah nak mengatasi daya fikiran manusia yg berbilion orang jumlahnya…

   Aku: oh…
   jadinya Benedictine order ini bukan suatu pilihan,
   oh..patut la dulu pak cik ckp pasal bayi…
   sejak bayi lagi Benedictine order sudah menguasai manusia..
   setiap nyawa manusia…
   apa yg pak cik maksudkan “sesuatu harus berlaku” supaya Benedictine order akan diterima tanpa wujud pilihan dan tak disedari orang?
   Bishop: kamu masih ingat lg ya….
   Ya..
   Selepas jasad manusia selamat…
   Manusia sudah menyukai suasana selamat…
   Maka peperangan besar-besaran harus berlaku sekali lagi…
   Supaya membuatkan manusia merasa mempertahankan jasad adalah syarat iman dapat dipertahankan!!
   Untuk perang ini berlaku….
   Paus-paus renaissance telah memudahkan pekerjaan paus-paus benedictine…
   Renaissance telah mewujudkan manusia yg percaya ilmu2 yg menyebabkan kesejahteraan terhadap jasad manusia..
   Lalu vatican telah mewujudkan suatu suasana yg manusia panggil ia sbg “revolusi industri”
   Maka umat2 kafir yg bodoh ini (orang eropah) mula mencipta barang-barang yg memberi keselesaan kepada jasad…
   Maka,
   Bermula dengan ini
   Umat manusia mula belajar menyayangi barang-barang ini!
   Perlumbaan membuat senjata sengaja dijalankan supaya umat manusia rasa memiliki benedictine order suatu kewajipan!
   Ya… “perang dunia pertama” direka
   Supaya dapat membuatkan penjajah berkata kepada ulama-ulama kamu
   “ rakyat perlu memiliki kemampuan serta kebolehan seperti orang-orang eropah ,
   Mungkin rakyat dijajah sekali lagi jika tidak mampu bersaing senjata..
   Perlu ada kemajuan ilmu”
   Lalu raja dan ulama kamu yg bodoh itu berkata
   “umat islam mesti menguasai ilmu,dengan ilmu kita dapat mempertahankan diri kita”
   Oleh sebab itu penjajah mula menubuhkan pahlawan dari orang2 tempatan,
   Maka ‘cantus’ telah bertapak di tanah jajahan yg spt saya ceritakan sebelum ini..

   Aku: ish…
   maksud pak cik perang dunia pertama ni hanya rekaan Vatican semata-mata
   untuk membuatkan manusia menerima Benedictine order??…
   sampai mcm ni skli perlu berlaku??
   Bishop: YA…
   Renaissance tidak boleh berlaku di timur sebab islam telah memenangi JIWA MANUSIA DI SANA TERLEBIH DAHULU….
   Jika renaissance mampu berlaku di sana maka mudah saja benedictine order diterima orang2 timur…
   Benedictine order adalah musuh wali2 islam…
   Sebab itu mereka sengaja menjadi orang miskin…
   Jika nenek moyang kamu itu seharian mereka hanya solat sahaja,
   Mana mungkin boleh disuruh menjadi seorang saintis,
   Doktor,
   Peguam,
   Jurutera,
   Artis secara tiba-tiba..
   Ya mustahil secara tiba2 tanpa sebab…
   Paus memerintahkan penjajah supaya jangan sedikitpun wujud suasana paksaan maka….
   Perang harus direka sebaik mungkin supaya dapat membina kerelaan hati,
   Membina kerjasama umat supaya bersatu menghadapi peperangan
   Hitler adalah kesatria vatican yg amat disayangi Paus benedict xvi…
   Jasa hitler menjayakan benedictine order telah membuatkan kami merinduinya….
   ”perjanjian concordat” benar2 memberi tuah kepada vatican…

   Aku: hah!…
   maksud pak cik adolf Hitler dan nazi…
   wah..hebat betul sejarah menipu dunia ni…
   tak terfikir saya macamana perang ini boleh direka…
   Bishop: selepas perang tamat
   Maka umat manusia telah sedar bertapa pentingnya ilmu ini…
   Ilmu benedictine…
   Bodoh lah nenek moyang kamu itu!!
   Maka disebabkan peperangan,
   Keselamatan jasad manusiatelah diragut….
   Manusia telah hidup menderita dan mula merasakan rindu kepada keamanan…
   Ini telah membuatkan penjajah berpeluang untuk berkata kepada mereka
   “lihatlah disebabkan rakyat mengabaikan kepentingan untuk memajukan diri,
   Rakyat telah menjadi lemah kerana tidak dapat mempertahankan tanah air,
   Tidak ada ilmu untuk bersaing dgn negara musuh,
   Bila dah perang rakyat nak beribadat pun x boleh”
   Lalu penjajah berkata
   “ kamu perlu mempertahankan kedaulatan dan keamanan tanah air kamu…
   Jika tidak agama kamu pun tidak akan selamat”
   “peperangan ini sungguh kejam,
   Membunuh dan menindas sesiapa saja
   Dan kamu mesti tahu bagaimana nak mempertahankan diri”
   Lalu nenek moyang kamu yg bodoh itu pun menjawab
   “ya.. Benar,
   Kami perlu selamatkan tanah air kami dan agama kamu..
   Kami tidak mahu tanah air menjadi seperti negara2 yg berperang itu..
   Sila ajar kami bagaimana nak mempertahankan tanah air kami”
   Perang dunia pertama telah membuatkan nenek moyang kamu tiada pilihan selain belajar dari penjajah….
   Tiada pilihan…
   Paus sangat gembira dengan berita yg dibawa paderi2 jesuit..
   Maka Paus memerintahkan penjajah mengajarkan mereka ilmu2 untuk melindungi keselamatan jasad,
   Cara2 membina sebuah kerajaan,
   Mengajarkan mereka menguruskan wilayah dan meramaikan lagi pahlawan tempatan…
   Pembesar2 dan bangsawan2 kamu yg bodoh itulah orang terawal diajarkan benedictine order…
   Pada waktu ini kamu belum diajar lagi ilmu2 renaissance iaitu ilmu2 yg memberikan kenikmatan kepada jasad…
   Selepas itu paderi2 jesuit telah mengadu kepada Paus
   Bahawa benedictine sudah mula diterima,
   Tetapi bagaimana ia akan mengalir sehingga ke setiap kelahiran manusia…
   Kelahiran manusia lebih pantas dari benedictine order menjalar ke bumi..
   Vatican belum berpuas hati dgn pencapaian ini…
   Selagi ia tidak mejalar kepada semua manusia
   Lalu Paus menitahkan “knight of teutonic”
   Untuk membantu kerja2 knight templar
   Apabila benedictine telah sempurna membina landasan
   Untuk dipelajari pula oleh setiap nyawa manusia nanti….
   Malang sungguh umat sekalian manusia…
   Ilmu2 cendekiawan islam yg asli berada di tangan vatican,
   Ilmu2 yg penjajah ajarkan kepada kamu adalah ilmu2 yg telah di “sihir” kan….

   Aku: pak cik cakap ilmu yg disihirkan??..
   ilmu pun boleh disihirkan ke?..
   tak pernah saya dengar ilmu sesuatu yang boleh disihirkan…
   dalam islam pun saya tak pernah dengar pasal ini…
   saya ingat sihir tu perkara jahat yg berkaitan alam ghaib saja…
   Bishop: …vatican dan keturunannya tidak akan sesekali menyihir jasad manusia…
   Kami tidak akan melakukan perkara2 bodoh seperti sihir2 murahan di dunia ini..
   Wahyu pertama kepada Nabi Muhamad telah di “benedictine” kan…
   Hanya vatican,
   Dari paus hinggalah paderi saja di atas planet ini yg mampu melakukan semua ini…
   Kami sedar bahawa kami adalah nama2 makhluk yg tertulis di dalam al-quran
   Dan menjadi sebab mengapa kamu umat islam diwajibkan mengenali 25 orang rasul….
   (kenapa media bersungguh-sungguh mempromosikan sejarah perang kepada masyarakat ….
   apa sebenarnya yg dh berlaku…
   siapa orang yg terawal pakai baju kot dan tie …
   Sihir itu sendiri adalah ilmu…ilmu yg disihirkan tu mcm mane pulak)

   Aku: ….sekarang ni memang susah nak pastikan
   siapa yg akan jadi pengikut Al-Masih Dajjal ni..
   saya sendiri tak boleh nak membandingkan sesiapa,
   siapa yg jadi pengikut dan siapa yg terselamat..
   Bishop: YA,SEKARANG INI….
   Apabila saya melihat wajah orang2 islam…
   Wajah mereka semakin lama semakin menyerupai kaum2 penyembah berhala “patung”,
   Malah saya pernah melihat seorang perempuan muslim 30 tahun dahulu
   Dan saya datang kepada kepada perempuan itu
   Dan mengatakan bahawa dia sebenarnya telah murtad…
   Dan perempuan ini kembali bertanya kepada saya
   Bagaimana saya mengetahuinya,
   Saya tidak menjawab dan terus beredar…
   Saya tidak gembira melihat perempuan itu

   Aku: eh…
   kenapa pakcik pak cik tak jawab pertanyaan wanita itu?…
   bukankah pak cik sepatutnya suka perkara ini berlaku?
   Bishop: saya tidak gembira mengenai perempuan itu
   Kerana di dalam dirinya ada kemampuan untuk kembali kepada islam….

   Aku: tapi pak cik kata wanita itu telah murtad,
   macam mane pulak dia dikatakan pak cik akan kembali Islam?
   Bishop: kerana dia mampu membezakan dirinya sendiri,
   Dia boleh menilai islam itu bagaimana
   Dan murtad itu bagaimana pula….
   Kamu mesti menilai perempuan itu murtad bukan?….
   Tetapi tidak bagi saya,
   Saya mahu dia lebih dari murtad…
   Tetapi perempuan seperti itu tidak lagi wujud…..
   Malah manusia telah dipersiap-sipakan untuk lebih dari murtad

   Aku: kalau dah murtad tak dikira murtad…
   jadi macam mana erti murtad bagi pak cik??
   Bishop: murtad bagi saya adalah tidak mengetahui kedua-duanya…
   Diberi tangan kanan digenggamnya iman
   Apabila dia membuka genggamanya
   Dia melihat apa yg ada di tanganya dia tidak tahu apa dia,
   Diberi tangan kiri digenggamnya kafir
   Apabila dia membuka genggamanya
   Dia melihat apa yg ada di tanganya dia tidak tahu apa dia…
   Ya…
   Saya tahu,
   Dahulu kami cuba mengkafirkan Sahabat2 Nabi Muhamad dengan pedang di leher mereka,
   Kami gagal kerana mereka sedar,
   Mereka melihat di depan mata mereka kami sedang memurtadkan mereka…
   Lihatlah….
   Benedictine order akan mengkafirkan islam tanpa pedang di leher mereka…
   Sungguh bodoh!!…..
   Islam yg terakhir ini akan kafir tanpa mereka menyembah berhala,
   Pekerjaan kamu seharian yg telah mengkafirkan kamu….
   Ya,
   Kerana kami satu2nya kaum yg mengetahui
   Dengan sebenar benarnya bagaimana perhitungan Tuhan Nabi Muhamad…
   Tuhan Nabi Muhamad itu menghitung bukan mengikut kesukaan kamu..
   Islam seperti apakah ini…?
   Apabila kami katakan benedictine order telah menyebabkan kerosakan jiwa saudara-saudara mereka,
   Lalu untuk menyedapkan hati sendiri mereka berkata
   “kami tidak buat apa apa pun,kami cuma mencari rezeki”…
   Apabila mereka buat kebaikan,
   Mereka berkata tuhan menilai di atas diri mereka yg melakukannya,
   Apabila jasad mereka telah melakukan kejahatan,
   Mereka mengatakan pula tuhan menilai hati mereka…
   Tuhan Nabi Muhamad telah diperbodoh-bodohkan oleh penyembahnya sendiri…
   Maka dengan itu jugalah Tuhan Nabi Muhamad mengira mereka kafir walaupun mereka tidak berniat begitu….
   Benedictine order dicipta sempurna
   Sehinggakan ia tidak memerlukan persetujuan dari hati kamu…
   Jasad kamu lakukan,
   Maka kamu akan dihitung….Allah di hari akhirat.

   Aku: ish…kalau begini,
   tiada siapa la yg akan terlepas dari dikafirkan..
   sebab semua orang bersalah dan cuba menutup kesalahan diri dengan memperalatkan niat sahaja..
   Bishop: YA…
   Dan paus roman peter ii
   Telah mendapat pengikutnya yg ramai dari kalangan para perempuan (yang cute2…)…
   Lelaki yg mengikut Muhamad ke-2 (Al-Masih Mahdi) akan meniggalkan perempuan ini,
   Walaupun perempuan ini adalah ibu,
   Isteri
   Dan anak mereka sendiri….
   Bodoh benar makhluk perempuan ini…
   setelah Nabi Muhammad yg terdahulu selamatkan mereka dari ditimbus di padang pasir,
   mereka khianat kembali kpd Nabi Muhammad …
   Nuh itu sudah merasa bertapa sakitnya,
   maka giliran kamu akan tiba nanti…
   Tuhan Nabi Muhammad telah menjanjikan pengikut kami terbanyak dari kalangan perempuan
   dan benar-benar telah memberikannya cuma kamu tidak menyedarinya…

   Aku: adakah pak cik sskarang ni cerita pasal petanda kiamat…
   yang saya ingat la,
   islam sendiri ada mengatakan wanita la yg paling ramai menjadi pengikut Al-Masih Dajjal…
   dan masa tu hubungan sebagai suami,isteri,ibu dan anak akan terputus
   sehinggalah Nabi Isa a.s akan mengajar kembali manusia untuk membina keluarga semula….

   Bishop: YA..
   Pada masa itu,
   Jiwa manusia yg benar2 digenggam oleh tuhan Nabi Muhamad saja
   Yg sanggup meniggalkan orang yg mereka cintai
   Dan mereka sayangi
   Kerana iman kepada tuhan..
   Manusia spt ini adalah diluar kemampuan vatican…
   Tapi saya tidak peduli mengenai si celaka ini!
   Kerana paus sudah pun mempunyai pengikut yg meliputi isi bumi ini…
   Besi pun lebih lembut dari hati si celaka ini…
   Bagaimanakah mereka ini mendapatkan kekuatan
   Untuk mengabaikan orang yg mereka sayangi…
   Kekecewaan lucifer telah disediakan tuhan Nabi Muhamad
   Kami tahu….
   Ya…
   Akan tiba masanya kewajipan mentaati sesama manusia akan digugurkan oleh tuhan Nabi Muhamad..
   Sehingga seorang anak yg meninggalkan ibunya sudah tidah dihitung sebagai derhaka
   Wahai tuhan Nabi Muhamad !!…
   Kami ingin saksikan bagaimanakah kamu akan melanggar hukum yg kamu sendiri telah ciptakan terhadap manusia..
   Pada waktu itu,
   Manusia akan merasakan bahawa tuhan mereka telah menipu janji-janjinya…
   Paus akan buatkan tuhan muhamad terperangkap dengan suruhan agama ciptannya…
   Apabila muhamad menyuruh kamu meniggalkan ibu kamu yang tidak lagi menyembah tuhannya…
   Lalu dengan senang-senang saja paus datang dan berkata
   “wahai muhamad bukankah dulu kamu mengajar mereka supaya mentaati orang tua mereka..
   Sekarang kamu mengajar mereka derhaka pula,
   Kamu dan tuhan kamu ini sememangnya penipu”
   Lihatlah….
   Mana satu pilihan kamu,
   Mereka yg menyertai paus roman peter ii akan berbahagia
   Tidak perlu terpisah dengan keluarga mereka,
   Dan mereka yg memilih mengikut muhamad
   Akan menderita,
   Derita yg teramat sangat sehingga pedang yg menyiat kulit mereka itu dirasakan seperti dihinggap nyamuk saja,
   Hati mereka umpama cermin yg bukan saja pecah,
   Tapi hancur luluh menjadi butiran pasir…

   Aku: wah…
   ni betul2 suatu pilihan yang amatlah berat..
   tak dapat saya bayangkan bagaimana dahsyat suasana pada waktu itu
   jika saya derhaka kepada mak saya pun tidak akan dikira Allah s.w.t sebagai derhaka…
   macam mana agaknya suasana pada waktu itu ye pak cik??

   Katakanlah (wahai Muhammad):
   “Jika bapa-bapa kamu,
   dan anak-anak kamu,
   dan saudara-saudara kamu,
   dan isteri-isteri (atau suami-suami) kamu,
   dan kaum keluarga kamu,
   dan harta benda yang kamu usahakan,
   dan perniagaan yang kamu bimbang akan merosot,
   dan rumah-rumah tempat tinggal yang kamu sukai,
   (jika semuanya itu) menjadi perkara-perkara yang kamu cintai lebih daripada Allah dan RasulNya
   dan (daripada) berjihad untuk ugamaNya,
   maka tunggulah sehingga Allah mendatangkan keputusanNya (azab seksaNya);
   kerana Allah tidak akan memberi petunjuk kepada orang-orang yang fasik (derhaka). –
   Al-Quran
   Surah At-Taubah
   Ayat 24,

   Sehingga satu masa nanti,
   inilah yang akan menjadi penghalang dalam kita hendak beragama,
   daripada ayat ini dapatlah kita lihat,
   agama sememangnya sudah jauh dari landasan yang sebenarnya sehinggakan suatu masa nanti,
   kita yang hendak beragama dengan sebenar-benar agama akan di tentang pula oleh ahli yang terdekat kita.
   Seperti apa yang diperkatakan oleh Bishop itu,
   Nabi Muhammad. sememangnya melarang kita dari menderhakai kedua orang tua
   dan ini tetap akan kita patuhi dan menghormati mereka sampai bila-bila.

   Agama sepertimana yang disabdakan oleh Nabi Muhammad akan kembali terasing.
   “Islam mula tersebar dalam keadaan asing dan ia akan kembali asing pula”
   Hadis Sahih Riwayat Abu Hurairah.

   Agama yang akhirnya akan kembali terasing sebagaimana Nabi Muhammad mula-mula menyebarkannya
   maka ramailah yang akan menentang
   walaupun dari ahli keluarga sendiri.
   Jadi berhati-hatilah,
   ibubapa tetap ibubapa
   dan mereka selayaknya di hormati sehingga ke akhirnya.

   Bishop: vatican benar2 merindui peperangan salib..
   Tidak ada peperangan yg lebih perit pernah dilalui oleh paderi2 melainkan perang salib.
   Penjajahan dan perang dunia sekalipun lebih selesa dari menghadapi salahudin…
   lebih 200 tahun itu adalah penentu nyawa gereja…
   kami benar2 bertuah mempunyai seorang wali seperti st.valentino..
   dia adalah orang ke-2 selepas paus.
   sbg menghargai jasanya,
   kami telah mempamerkan jasad st. valentino di vatican…
   bukan itu saja,
   malah paderi2 yg berjasa besar kepada vatican telah disemadikan di dalam keranda cermin..
   pada hari ini ada 200 orang cardinal
   yg sebenarnya adalah orang yg sama spt st.valentino ,
   jika seorang saja st.valentino boleh menewaskan Salahudin,
   bayangkan saja bertapa dahsyatnya peperangan jika 200 orang ini perlu turun ke padang…
   cardinal penjaga di wilayah matahari terbit pernah berkata kepada saya
   peperangan yg dijanjikan tuhan Nabi Muhamad nanti,
   penderitaan manusia itu sama seperti penderitaan yg dihimpunkan sejak terciptanya manusia
   kemudian dicampakkan untuk pengikut Nabi Muhamad
   sebagaimana Nabi Muhamad telah menjadi wakil kepada kerja2 nabi terdahulu,
   maka begitu juga pengikutnya akan menjadi wakil dan merasa kesakitan umat nabi2 terdahulu
   ya…200 kali ganda lebih dahsyat dari perang salib,
   Muhammad ke-2 (Al-Masih Mahdi) perlu menentang 200 orang cardinal ini,
   jika tidak…
   usah bermimpi untuk berdepan dgn Paus Roman Peter ii

   Aku: tapi bukankah Imam Mahdi akan berkuasa selama 7 tahunkan…
   maksudnya dia akan menewaskan Paus Roman Peter ii dalam masa tujuh tahun ke?
   Bishop:..SETELAH 700 TAHUN KAMI MELAKSANAKANYA
   Dengan mudah saja tuhan Nabi Muhamad ingin menghancurkanya dalam 7 tahun saja…
   Saya ingin lihat bagaimana muhamad akan melakukanya nanti….

 15. (Setelah jelas kesesatan syirik itu) maka hadapkanlah dirimu ke arah agama yang jauh dari kesesatan; agama Allah, iaitu agama yang Allah menciptakan manusia untuk menerimanya; tidaklah patut ada sebarang perubahan pada ciptaan (agama) Allah itu; itulah agama yang betul lurus, tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui; Ar-Ruum (30:30)

 16. Dia lah yang menurunkan kepadamu Kitab Suci Al-Quran. Sebahagian besar dari Al-Quran itu ialah ayat-ayat “Muhkamaat” (yang tetap, tegas dan nyata maknanya serta jelas maksudnya); ayat-ayat Muhkamaat itu ialah ibu isi Al-Quran. Dan yang lain lagi ialah ayat-ayat “Mutasyaabihaat” (yang samar-samar, tidak terang maksudnya). Oleh sebab itu adapun orang-orang yang ada dalam hatinya kecenderungan ke arah kesesatan, maka mereka selalu menurut apa yang samar-samar dari Al-Quran untuk mencari fitnah dan mencari-cari Takwilnya (memutarkan maksudnya menurut yang disukainya). Padahal tidak ada yang mengetahui Takwilnya melainkan Allah. Dan orang-orang yang tetap teguh serta mendalam pengetahuannya dalam ilmu-ilmu ugama, berkata:” Kami beriman kepadanya, semuanya itu datangnya dari sisi Tuhan kami” Dan tiadalah yang mengambil pelajaran dan peringatan melainkan orang-orang yang berfikiran: Ali-Imran: 7

 17. kira nya boleh la buat blog ni untuk di kongsi terus ke facebook untuk memudahkan penyebaran ini.. atau mmg perlu di rahsiakan..
  saya mmg mengikuti dan anti iluminati dan segala kehidupan moden yg mengunakan cara barat..
  banyak blog tentang pekara ini yang saya dah masuk tapi awak punya lebih teratur & mudah dipahami..

 18. salam.
  alhamdulillah…dibukakan hati dan mata utk membaca artikel2 dlm blog tuan.

  saya amat berharap tuan dapat menulis dan mengupas isu pinjaman pendidikan (PTPTN)…saya salah seorg yg terasa dianiaya dan percaya masih ramai lagi diluar sana yg senasib dgn saya…..dan kami tidak tahu apa yg perlu dilakukan….

  1. salam,
   untuk segala pinjaman yang ber”riba” itu haram… sudah pasti. tapi buat masa ni kita dalam kebuntuan penyelesaaian masalah untuk menyatukan umat manusia kembali kepada quran dan sunah rasulullah. jadi kita cuba kembali lah dulu dan terus berpegang kepada keduanya hingga akhir hayat…. ttg pinjaman…saya suka syorkan begini – berapa kita pinjam itu yang kita bayar….lebih nya….jangan hirau dulu… sementara kita mengambil masa untuk langsaikan hutang dan pinjaman kita….rapatkan diri dengan manusia sekeliling kita…dan ajak mereka bersama kembali kepada kitab allah dan sunnah rasulNYA….
   salam

 19. terima kasih tuan yang empunya blog.saya berpuas hati dengan penjelasan anda berkenaan tajuk knight templar serta hukum riba.tanpa kita sedari,negara kita yang tercinta ini begitu banyak mengamalkan dasar tersebut.saya juga menyokong muslim village seperti mana yang anda syorkan tadi.

 20. ya allah ..pening bile aku pikir psl riba ni..
  smoga allah s.w.t beri aku kekuatan..buka kan jln
  utk aku/kita semua keluar dari riba ni…insya allah
  klau ade maklumat lain …sila la update admin…
  muslim village ni..dari geng2 dinar emas ke?/

 21. apsal tak masukkan sekali wahabi??…wahabi adalah salah satu kejayaan projek freemason yg paling besar!….Pemuda Turkey penganut fahaman Wahabi disponsor oleh freemason supaya menggulingkan kerajaan Islam Khalifah Turkiy Uthmaniyah…Bagaimana?…dgn cara mengkafirkan khalifah…kerna nabi mnegatakan org kafir darahnya halal..maka dgn membuat ijtihad begitu maka senang wahabi hendak bunuh khalifah dan pengikut2 khalifah….wahabi bersama freemason bersekongkol bersama amerika dan perancis utk menjatuhkan kerajaan islam khalifah uthmaniyah…hasilnya wahabi berjaya, arab saudi mereka dapat, dan Palestin mesti diberikan kpd yahudi……di Malaysia..Ulama Syeikh Abdullah Fahim yg disegani zamannya dan berguru dgn guru2 di mekah mukaramah telah berkata2 dlm wasiatnya…berhati2lah dgn seorg pemuda yg hendak memecah belahkan bangsa melayu dan agama islam kita….”…….baca sejarah syeikh abdullah fahim….kenapa beliau pilih tarikh merdeka 310857….beliau adalah seorg ulama falak dan ahli kasyaf….ingat kenapa syeikh abdullah fahim berwasiat begitu…….wahabi mazhabnya di sokong tinggi oleh freemason kerana mazhab Islam wahabi menyatakan bahawa org ISlam boleh bersekongkol dgn mana2 org kafir sekalipon hatta org komunis yg anti islam.. kenapa?..bacalah usul mazhab wahabi..kita belajarlah sikit ambil ilmu usul baru tahu…kepercayaan mazahab islam wahabi ialah semua org kafir beriman kpd Allah…..sbb tulah wahabi bersekongkol dgn org amerika dan perancis utk menjatuhkan kerajaan islam khalifah turkiy uthmaniyah!…dgn propaganda slogan freemason Pemimpin khalifah rasuah, kronisme, nepotisme dan sebagainya……yg dilaung2kan oleh pemuda turkiy berfahaman wahabi…hakikat sebenar dalannya ialah freemason…wahabi pula matlamatnya ialah hendak mentadbir negara dan tidak sehaluan dgn mazhab ahli sunnah waljamaah….dlm malaysia pon kalu ada pemimpin parti politik yg melaung-laungkan ISLAM…tapi cuba jangan pukul rata kerana ISLAM ada byk..nabi cakap islam pecah kpd 73 yg masuk syurga hanya satu iaitu ahli sunah wal jamaah……oleh itu kalu ada pemimpin melaung2kan slogan ISLAM..adakah parti politik itu dianuti oleh pemimpin bertauhid mazhab islam wahabi???….. yg suka mengkafirkan sesama org melayu?… wahabi benci kpd maulidurasul…cthnya negara arab saudi benci maulidurasul..tetapi perayaan sambut hari kelahiran raja mrk sambut pulak..pelik?…di malaysia ada tok guru tak bagi sambut maulid nabi…sebelum nabi diangkat jadi rasul nabi muhammad adalah org kampong biasa sahaja..katanya masa budak2 nabi pon biasa…hakikatnya nabi semasa lahir sebelum jadi nabi sudah siap2 dikhatan.. dilahirkan dalam keadan berkhatan, dilahirkan dlm keadan mengadap kiblat… dan nabi sebelum jadi rasul dibelah dada dgn air zamzam…..itulah……hati2 dgn wahabi….. nabi cakap nanti akan lahir tanduk syaitan di najd..itulah syeikh abdul wahab (wahabi) pengasas wahabiyah…… akhir zaman nabi kata akan ada musuh di belakang kamu…. WAHABI?….wallahualam…..

 22. Alhamdulillah , syukur kepada Allah Swt kerana dengan izinNya dapat saya berkongsi maklumat yang amat penting bagi meneruskan kehidupan didunia yang sementara ini . afwan jiddan ya asdiqa’. jazakallah khai .

 23. assalamualaikum..trima kasih kpd penulis yg telah mnyiarkan kisah2 freemason dan illuminati ini.sy amat meminati artikel2 yg disiarkan oleh saudara…brkenaan illuminati ini,sy rasa kesedaran msyarakat kita (melayu) masih kurang..mungkin sbb kurang kajian n bacaan..atau kurang pndedahan kpd kite..mungkn krana pihak brkuasa kita kuga ahli mereka..kalo x silap sy,melalui pmbacaan sy,di akhir zaman nti,tntera bendera hitam akan bangkit dr timur dan dikatakan bhwa kitalah (bangsa melayu) inilah tntera2 bndera hitam dr timur..waallahualam…jd cdngan sy adalah kita kena bg kesedaran kpd msyarakat Melayu kita dan brsatu teguh…Melayu bukn hnya malaysia tp meliputi seluruh Nusantara….apa pun,sy tetap mnyokong stiap artikel yg brkaitan freemason dan illuminati ini..sekian terima kasih…

 24. YOU HAVE YOURSELF A NICE DAY; orang muslim berkata, semua orang yang tidak memeluk islam akan masuk neraka. orang nasrani juga berkata hal yang senada begitu pula agama2 lain. apakah ibadah itu untuk mencari surga?? artinya kebanyakan hanya takut atas neraka bukan atas Tuhan mereka masing2. bukankah mereka bilang tuhan hanya ada satu? setiap agama memiliki beberapa umat yang taat, jadi apakah di agama yang salah (maaf) orang2 baik hati tersebut akan masuk neraka? Tuhan menciptakan kalian hanyalah untuk menyembah kepada-Nya, itu saja dan tidak lebih. jika membahas tentang illuminati, mari kita mencoba untuk memandang dari titik nol, maksud saya coba hilangkan sejenak bayangan2 positif dan negatif dari kepercayaan, dan memahami tentang MENGAPA, dan bukan APA, karena saya pikir semua pembahasan diatas adalah APA, belum ada yang terpikir atas MENGAPA. terimakasih. semoga Tuhan and memberkai anda.

  1. https://muslimvillage.wordpress.com/#comment-2070

   Quote:

   “…Oleh itu dan tanpa mengira apa sahaja agama, Kristian, Buddha, Hindu dan selainnya… ikuti betul-betul ajaran agama masing-masing secara “praktikal” dan dengan sebenar-benarnya. Berusaha “mencari” Pencipta…. Amalkan agama saudara dalam seluruh kehidupan saudara… Saya jamin, dan jika Tuan melakukan ini, nescaya Tuan akan menemui kebenarannya kerana setiap “roh-roh yang diciptakan oleh Pencipta sebenar” itu tidak beragama berbeza-beza, tetapi hanya menyembah kepada Tuhan yang satu… dan kerana tidak mungkin orang yang benar-benar menyucikan dirinya tidak menemui jalan kebenaran dan Pencipta yang sebenar… “

 25. Ad Daulatul Islamiyah Melayu
  Khilafah Islam Akhir Zaman

  Kami mengundang Kaum Mukminin-Mukminat
  Dari seluruh Dunia untuk bergabung bersama kami

  Menjadi Tentara Islam dan Mari Berjihad dalam Khilafah Islam
  demi Tegaknya Kedaulatan Dinul Islam.

  Tinggalkan Semua Kemusyrikan Mari Menjadi Bagian Bangsa Islam berdasar Aqidah Islam
  dan Kini Saatnya Meledakkan Api Jihad Akhir Zaman Mari Perangi Para Mulkan Jabriyan

  Kunjungi Undangan kami
  Kehadiran Anda kami tunggu di
  di http://khilafahislam.de.pl

 26. Saya tidak membuat janji kosong di sini karena jika itu terjadi Anda di mana dapat melakukan pembayaran lengkap, pinjaman Anda akan telah meleleh di rekening bank Anda dan kita semua akan mendapatkan istirahat pikiran dan Anda akan senang sekarang.
  jadi melakukan apa yang saya meminta Anda untuk melakukannya, sehingga transaksi ini akan berhasil. Saya meyakinkan Anda bahwa Anda akan menerima pinjaman Anda dan menjadi bahagia.

 27. Assalamualaikum Warahmatullah!
  Sekiranya saudara/saudari sedang/masih mencari & benar benar berminat untuk berhijrah dan membina kehidupan di perkampungan muslim (mv), hubungi kami di email : yzrsif@gmail.com
  In syaa Allah kami cuba membantu semampu kami.
  ~Ameer~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog Pembangunan Ummah

%d bloggers like this: