Yahudi Dah Mula Tutup Lubang Bank Negara?


Pada tahun 2009, satu undang-undang baru telah diperkenalkan sebagai “CENTRAL BANK OF MALAYSIA ACT 2009 (Akta 701)“, yang mana tujuannya adalah “…An Act to provide for the continued existence of the Central Bank of Malaysia…”.

Huh? Apakah maksud “for the continued existence“? Sangat tidak masuk akal… 🙂

Di samping itu terdapat beberapa perubahan yang sangat drastik pada undang-undang yang baru ini, terutamanya berkaitan isu yang telah dipersoalkan semenjak beberapa tahun dahulu  di pelbagai platform. Di antara komen-komen saya ada terkandung pada artikel  99.9% manusia dijajah! dan artikel-artikel selainnya. Ringkasannya seperti di bawah:

Perbandingan

Sekarang ini mari kita lihat apakah perbezaan di antara:-

(1) Central Bank of Malaysia Act 1958 (Akta 519)

(2) Central Bank of Malaysia Act 2009 (Akta 701)

Cuba saudara teliti betul-betul perbezaannya dan maksud yang terkandung di sebaliknya…

Central Bank of Malaysia Act 1958 (Akta 519)

[Klik di sini untuk lihat akta penuh]

Central Bank of Malaysia Act 2009 (Akta 701)

[Klik di sini untuk lihat akta penuh]

The Bank established under Central Bank of Malaysia Act 1958

3. (1) Notwithstanding the repeal of the Central Bank of Malaysia Act 1958 by section 99, the body corporate established under the repealed Act under the name “Bank Negara Malaysia” or, in English, “Central Bank of Malaysia” shall continue to be in existence under and subject to the provisions of this Act.

(2) The Bank is the same body corporate established under the repealed Act.

Apakah pandangan saudara? Apakah yang sudah terjadi? Pegangan rahsia (yahudi) telah secara nyata di dalam Akta Bank Negara, dan kini mereka meminda untuk menyembunyikan fakta ini….

Tolonglah sedar daripada mimpi-mimpi indah ini, kerana keindahan yang anda kecapi hanyalah jerat yang telah bertindak memperhambakan dan menjerut diri anda sendiri…. wake-up!

Perhambaan Allah SWT vs. Perhambaan Akhir Zaman?

Let me issue and control a nation’s money, and I care not who writes its laws” — Mayer Rothschild (1743-1812)

Adakah kita akan berbuat sesuatu? Adakah kita akan memikirkan perkara ini? Jika hari ini kita enggan memikirkan dan bertindak ke atas penguasaan mereka, maka janganlah terkejut negara Malaysia akan diisythiharkan bankrupt pada tahun 2019, dan terpaksa menandatangani pelbagai perjanjian-perjanjian baru untuk memperhambakan rakyat.

Namun itu dan hakikatnya hari ini kita telah pun bankrupt. Ini kerana hutang negara yang mencecah 4 billion dan dengan populasi 28 juta penduduk. Apakah maksudnya? Maksudnya setiap rakyat dan bayi yang lahir telah berhutang $16,000 (mesti dibayar melalui cukai etc).

Berapakah pula pendapatan bersih negara? $1 billion, dan dengan perbelanjaan puluhan billion setiap tahun? Jika mengikut Akta Syarikat 1965, sesebuah syarikat boleh diisytiharkan muflis jika tidak berkemampuan membayar $500, dan maka itu adakah kita juga telah muflis? Sudah tentu…..

Apakah alasan yang mengakibatkan kita semua telah bankrup? Subsidi? Kita tidak bankrupt kerana subisidi, bukan kerana kos pengeluaran yang tinggi (negara ke-3 adalah negara yang paling banyak sumber bahan mentah), bukan kerana kekurangan pelaburan…. juga bukan kerana kenaikan harga barang… dan paling tidak boleh dipakai ialah alasan pakar-pakar ekonomi di kaca televisyen… kesemuanya pakar pembohong belaka dan yang bercakap sebagai agen “…” dan semata-mata hendak muncul di televisyen, popular serta membiakkan KAWAH nasi!!

Hanya satu sebab bagi segala kesengsaraan ini dan sepertimana terkandung  dalam Surah Al-Baqarah!

RIBA yang dilakukan melalui PENGUASAAN BANK NEGARA; dan KUASA PINJAMAN/MEMBELI dengan MENCETAK KERTAS KOSONG!

Inilah faktor utama yang menjatuhkan negara-negara, dan “tiada mana-mana pakar” di dalam dunia ini yang boleh mengenepikan Surah Al-Baqarah! Inilah faktor yang sebenar dan yang mana telah Allah SWT telah beri peringatan (riba)! Oleh itu kenapa memilih untuk beriman dengan “pakar ekonomi“? Kenapa memilih untuk beriman dengan “ulama yang makan gaji dengan bank“? Kenapa memilih untuk beriman dengan “pakar politik“? Kenapa enggan beriman dengan Al-Quran?

“..Oleh itu, kalau kamu tidak juga melakukan (perintah mengenai larangan riba itu), maka ketahuilah kamu: akan adanya PEPERANGAN dari Allah dan RasulNya…”; al-Baqarah:279

Maksudnya: “..Dan sesiapa yang mengulangi lagi (perbuatan mengambil riba itu) maka mereka itulah ahli neraka, mereka KEKAL di dalamnya..”; al-Baqarah:275

Inilah ayat yang terakhir, yang diturunkan pada surah terakhir, di dalam kitab yang terakhir, kepada Nabi yang terakhir, pada masa jangka hayat Rasulullah SAW yang terakhir… dan kepada umat yang terakhir!! Inilah ujian umat akhir zaman, RIBA!!! Tetapi apakah yang akan saudara-saudara lakukan hari ini?

Apakah pula ulama-ulama lakukan hari ini? Baru ini terdapat 12 kes Mahkamah Tinggi memutuskan produk Bank Islam Al-Bai Bithaman Ajil adalah produk haram kerana ditolak oleh keempat mazhab, tetapi kenapa ulama-ulama kesemuanya berdiam diri!!! Mana perginya badan agama? Ustaz? Imam? Kenapa sibuk dengan kes khalwat sahaja? Kenapa mereka yang sepatutnya bersuara tidak bersuara, sedangkan Hakim yang tidak berkelayakan dalam agama telah bersedia melangkah ke hadapan? Sudah hampir lumat agama Islam dan kesengsaraan umah tetapi masih mengejar kuasa pangkat dan wang. Usah nak berlakon beriman dengan janggut yang panjang kalau sedemikian rupa tindak laku!

Oleh itu sudah tiba masanya ummah zaman ini bangun memandangkan mereka yang sepatutnya dianggap sebagai pewaris Nabi telah dapat kita ertikan sebagai telah MATI! Jiwa yang mati dan beku serta menjadi sangat penakut kerana telah terlampau banyak bergelumang dengan riba! Bukan setakat mati, tetapi malahan menjadi buta dan pekak sehingga bangung menentang pihak yang menegakkan agama Allah SWT. Mereka  menjadi duri dalam daging  dengan agenda mengelirukan umat Islam yang bergantung kepercayaan kepada mereka. Lihat sahaja kesemua produk bank konvensional terdapat di perbankan Islam! Hanya sebilangan kecil yang kuat imannya bangun di atas agamanya walaupun terpaksa berhadapan pelbagai rintangan serta kehinaan. Tabik!!

“….Bersemangat dengar orang beriman cakap, rasa macam suasana Lord of The Ring dah bermula di Malaysia 🙂 …)

Berapa lama lagi perlu kita tunggu untuk ummah bangun? 100 tahun lagi? Fikirkan, siapa jangka mungkin sahaja  penguasaan Imam Mahdi berkait dengan penguasaan ekonomi? Ini kerana Allah SWT telah mengingatkan ujian terbesar umat akhir zaman adalah berkaitan riba, dan ini berkaitan ekonomi!!!  Selainnya turut rujuk hadis berkaitan kedudukan Imam Mahdi dan perihal emas, ini juga berkaitan ekonomi!!! Bagaimana pula berkaitan umat Islam kaya raya setelah Dajjal dimusnahkah? Bukankah kekayaan itu berkaitan ekonomi? (Telah bersabda Rasulullah s.a.w,“Pada akhir zaman akan muncul seorang khalifah yang berasal dari umatku, yang akan melimpahkan harta kekayaan selimpah-limpahnya. Dan ia sama sekali tidak akan menghitung-hitungnya.”(HR. Muslim dan Ahmad))

Kemudiannya bagaimana pula sebilangan kecil tentera Islam berupaya menguasai dunia yang mengandungi berbillion manusia? Bukankah sebilangan kecil Yahudi hari ini juga berupaya menguasai dunia dengan hanya melalui ekonomi dan penguasaan wang kertas? Bukankah ini berkaitan dengan ekonomi? Selanjutnya penggunaan senjata moden tidak lagi berfungsi, dan bukankah  jihad ekonomi sememangnya tidak menggunakan senjata? Bagaimana pula dengan turunnya Nabi Isa dan sejarahnya berhadapan persoalan ekonomi dengan kaum Yahudi? Bukankah kesemua ini memberi petunjuk ke arah jihad ekonomi untuk menghapuskan riba wang kertas dan mengembalikan wang dinar emas ke tangan umat Islam?

Oleh itu sekiranya memang benar ianya berkaitan Jihad Ekonomi dan masanya telah tiba, apakah yang perlu kita lakukan? Mengikut dan bersama merealisasikan? Menentang orang Islam yang berada pada jalan Allah? Atau berdiam diri?

Maksudnya “…Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai teman rapat (“awliya”, pimpinan, ikutan), kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka teman rapatnya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu (maksudnya 100% terkeluar daripada menjadi umat  Islam) mereka itu. Sesungguhnya Allah tidak memberikan petunjuk kepada kaum yang berlaku zalim…”; Al-Maidah:51

[Baca artikel mengenai terjemahan Surat Al-Maidah:51 di sini]

A child of Ethiopian Jews (Falasha) awaiting to make aliyah to Israel

Bagaimana pula dengan Dajjal? Siapa jangka  ianya mungkin juga Obama? Seorang Yahudi Falasha pertama menjadi Presiden Amerika dan menguasai dunia? Adakah anda percaya Presiden Amerika dilantik melalui pilihanraya, terutamanya apabila beliau berkulit hitam dan mempunyai nama Islam (Barack Hussein Obama)? Bagaimana pula situasi beliau yang pernah tinggal di Indonesia dan berkait dengan hadis Rasullulah SAW yang berkali-kali menunjukkan Dajjal akan datang dari Timur? Bukankah Indonesia itu ke arah Timur?  Bukankah beliau berambut kerinting? Berbadan besar? Menggunakan hadis dalam ucapannya? Sokongan ramai sehingga rakyat seluruh dunia berpesta menyambut kemenangannya menjawat jawatan Presiden?

Satu lagi “klue” paling jelas ialah sila beri undi siapa yang merasakan “perjalanan masa” pada tahun ini sangat berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya dan berlalu sangat pantas? Mungkin ini petunjuk yang sangat jelas kerana tiada satu makhluk pun yang dapat menguasai masa!!! Masa menjadi pantas kerana hati manusia telah sepenuhnya dikuasai keduniaan, terutamanya pada zaman kemunculan Dajjal.

Wallahu a‘lam bish-shawab, hanya Allah yang mengatur segala-galanya!

–  –  –  –  –  –  –  –  –

 

Lihatlah tindakan Amerika dan “koncu-koncu” mereka yang kini semakin gentar dengan kebangkitan Jihad Ekonomi. Sila rujuk page 75 dan lihat cadangan langkah yang akan diambil, yang mana termasuk meletakkan Syariah Advisory Council Bank (ulama bank) di bawah kawalan mereka, serta termasuk mengawal aktiviti semua masjid-masjid!

 

16 thoughts on “Yahudi Dah Mula Tutup Lubang Bank Negara?”

 1. 29. Surah Al-’Ankabut

  [1] Alif, Laam, Miim.

  [2] Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami beriman”, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?

  [3] Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta.

  [4] Bahkan patutkah orang-orang yang melakukan kejahatan menyangka bahawa mereka akan terlepas dari azab Kami? Amatlah buruk apa yang mereka hukumkan itu.

  [5] Sesiapa yang percaya akan pertemuannya dengan Allah (untuk menerima balasan), maka sesungguhnya masa yang telah ditetapkan oleh Allah itu akan tiba (dengan tidak syak lagi); dan Allah jualah Yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.

  [6] Dan sesiapa yang berjuang (menegakkan Islam) maka sesungguhnya dia hanyalah berjuang untuk kebaikan dirinya sendiri; sesungguhnya Allah Maha Kaya (tidak berhajatkan sesuatupun) daripada sekalian makhluk.

  [7] Dan orang-orang yang beriman serta beramal soleh sesungguhnya Kami akan hapuskan dari mereka kesalahan-kesalahan mereka, dan Kami akan membalas apa yang mereka telah kerjakan – dengan sebaik-baik balasan.

  [8] Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; dan jika mereka berdua mendesakmu supaya engkau mempersekutukan Daku (dalam ibadatmu) dengan sesuatu yang engkau tidak mempunyai pengetahuan mengenainya, maka janganlah engkau taat kepada mereka. Kepada Akulah tempat kembali kamu semuanya, kemudian Aku akan menerangkan kepada kamu segala yang kamu telah kerjakan.

  [9] Dan orang-orang yang beriman serta beramal soleh, sudah tentu Kami akan masukkan mereka dalam kumpulan orang-orang yang soleh (dengan mendapat sebaik-baik balasan).

  [10] Dan ada sebahagian dari manusia yang berkata: “Kami beriman kepada Allah”; kemudian apabila ia diganggu dan disakiti pada jalan Allah, ia jadikan gangguan manusia itu seperti azab seksa Allah (lalu ia taatkan manusia). Dan jika datang pertolongan dari Tuhanmu memberi kemenangan kepadamu, mereka sudah tentu akan berkata: “Kami adalah sentiasa bersama-sama kamu”. (Mengapa mereka berdusta?) Bukankah Allah lebih mengetahui akan apa yang terpendam dalam hati sekalian makhluk?

  [11] Dan sesungguhnya Allah mengetahui akan orang-orang yang beriman, dan sesungguhnya Ia mengetahui akan orang-orang yang munafik.

  [12] Dan berkata pula orang-orang yang kufur ingkar kepada orang-orang yang beriman: “Ikutlah jalan ugama kami, dan kami sedia menanggung kesalahan-kesalahan kamu (kalau kamu mengira perbuatan itu salah)”. Padahal mereka tidak akan dapat menanggung kesalahan orang-orang yang bersalah itu sedikitpun, dan sesungguhnya mereka adalah berdusta.

  [13] Dan sesungguhnya mereka akan menanggung beban-beban dosa mereka dan beban-beban (dosa orang-orang yang mereka sesatkan) bersama-sama dengan beban-beban dosa mereka sendiri; dan sesungguhnya mereka akan ditanya pada hari kiamat kelak tentang apa yang mereka pernah ada-adakan secara dusta itu.

  [14] Dan sesungguhnya Kami telah mengutus Nabi Nuh kepada kaumnya, maka tinggalah ia dalam kalangan mereka selama sembilan ratus lima puluh tahun; akhirnya mereka dibinasakan oleh taufan sedang mereka berkeadaan zalim (dengan kufur derhaka).

  [15] Maka dengan itu Kami selamatkan dia dan pengikut-pengikutnya yang turut bersama dalam bahtera, dan Kami jadikan bahtera itu satu tanda (yang membuktikan kekuasaan Kami dan memberi pengajaran insaf) kepada sekalian makhluk.

  [16] Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Ibrahim, ketika ia berkata kepada kaumnya: “Sembahlah kamu akan Allah dan bertaqwalah kepadaNya; yang demikian itu adalah baik bagi kamu jika kamu tahu (membezakan yang baik dari yang buruk).

  [17] “Kamu hanyalah menyembah berhala-berhala yang diperbuat oleh orang, tidak menyembah Allah yang mencipta segala-galanya, dan kamu hanya mengadakan penyembahan yang dusta. Sesungguhnya mereka yang kamu sembah yang lain dari Allah itu, tidak berkuasa memberi rezeki kepada kamu; oleh itu carilah rezeki dari sisi Allah, dan sembahlah akan Dia, serta bersyukurlah kepadaNya; (ingatlah), kepada Allah jualah kamu akan dikembalikan.

  [18] “Dan jika kamu terus-menerus mendustakan (ajaran ugama Allah yang aku sampaikan kepada kamu), maka sesungguhnya umat-umat yang sebelum kamu telah juga mendustakan (Rasul-rasulnya); dan (ingatlah) tugas Rasul hanya menyampaikan dengan penjelasan yang terang nyata”.

  [19] Tidakkah mereka melihat dan memikirkan bagaimana Allah mencipta makhluk-makhluk pada mulanya, kemudian Ia akan mengembalikannya (hidup semula sesudah matinya)? Sesungguhnya yang demikian itu amatlah mudah bagi Allah.

  [20] Katakanlah: “Mengembaralah kamu di muka bumi, serta lihatlah bagaimana Allah telah memulakan ciptaan makhluk-makhluk dari asal jadinya; kemudian Allah akan memulakan ciptaan itu semula (pada hari akhirat) dalam bentuk kejadian yang baharu. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

  [21] “Ia menyeksa sesiapa yang dikehendakiNya (iaitu orang-orang yang ingkar), dan Ia juga yang memberi rahmat kepada sesiapa yang dikehendakiNya (iaitu orang-orang yang beriman); dan kepadaNyalah kamu semua akan dikembalikan (untuk menerima balasan).

  [22] “Dan kamu tidak akan dapat melepaskan diri (dari kekuasaan Allah) di bumi dan tidak juga di langit (sekalipun); dan kamu tidak akan mendapat sebarang pelindung dan penolong yang lain dari Allah”.

  [23] Dan orang-orang yang kufur ingkar akan ayat-ayat keterangan Allah dan pertemuan denganNya, mereka tetaplah akan menjadi orang-orang yang putus asa dari rahmatKu; dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya.

  [24] Kemudian, seruan Nabi Ibrahim tidak dijawab oleh kaumnya melainkan dengan kata-kata (tentangan yang keras): “Bunuhlah dia atau bakarlah dia”. Maka Allah selamatkan Nabi Ibrahim dari api (yang disediakan oleh kaumnya). Sesungguhnya peristiwa yang demikian, mengandungi tanda-tanda (yang membuktikan kekuasaan Allah) bagi kaum yang (mahu) beriman.

  [25] Dan Nabi Ibrahim berkata pula (kepada kaumnya): “Perbuatan kamu menyembah berbagai berhala, tidak menyembah Allah itu, hanyalah kerana menjaga hubungan kasih mesra di antara kamu masing-masing dalam kehidupan dunia ini; kemudian pada hari kiamat kelak setengah kamu akan membantah setengahnya yang lain, dan setengah kamu pula akan melaknatkan setengahnya yang lain; dan (kesudahannya) tempat kembali kamu ialah neraka, dan kamu tidak akan beroleh sesiapapun yang dapat memberikan pertolongan”.

  [26] Setelah itu Lut beriman kepadanya dan Nabi Ibrahim pun berkata: “Aku hendak berhijrah kepada TuhanKu, sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana”.

  [27] Dan Kami kurniakan kepadanya: Ishak (anaknya) dan Yaakub (cucunya); dan Kami jadikan dalam kalangan keturunannya orang-orang yang berpangkat Nabi dan menerima Kitab-kitab ugama; dan Kami berikan balasannya yang baik di dunia; dan sesungguhnya adalah ia, pada hari akhirat, dari orang-orang yang soleh.

  [28] Dan (ingatkanlah peristiwa) Nabi Lut tatkata ia berkata kepada kaumnya: “Sesungguhnya kamu melakukan perbuatan yang keji, yang tidak pernah dilakukan oleh seorangpun dari penduduk alam ini sebelum kamu.

  [29] “Patutkah kamu mendatangi orang lelaki (untuk memuaskan nafsu syahwat kamu)? Dan kamu memotong jalan lalu-lalang (untuk tujuan jahat kamu)? Dan kamu pula melakukan perbuatan yang mungkar di tempat-tempat perhimpunan kamu?” Maka kaumnya tidak menjawab selain daripada berkata (secara mengejek-ejek): “Datangkanlah kepada kami azab dari Allah (yang engkau janjikan itu) jika betul engkau dari orang-orang yang benar”.

  [30] Nabi Lut berdoa dengan berkata: “Wahai Tuhanku, tolonglah daku terhadap kaum yang melakukan kerosakan (menderhaka)”.

  [31] Dan ketika datang (malaikat) utusan kami kepada Nabi Ibrahim dengan membawa berita yang mengembirakan), mereka berkata: “Sebenarnya kami hendak membinasakan penduduk bandar ini), sesungguhnya penduduknya adalah orang-orang yang zalim”.

  [32] Nabi Ibrahim berkata: “Sebenarnya Lut ada di bandar itu”. Mereka menjawab: “Kami mengetahui akan orang-orang yang tinggal di situ. Sesungguhnya kami akan menyelamatkan dia dan keluarganya (serta pengikut-pengikutnya) – kecuali isterinya, ia adalah dari orang-orang yang dibinasakan”.

  [33] Dan ketika datang utusan-utusan Kami kepada Nabi Lut, ia merasa dukacita dengan kedatangan mereka, dan merasa tidak terdaya untuk mengawal mereka (dari gangguan kaumnya); dan (setelah melihatkan halnya yang demikian), utusan-utusan itu berkata: “Janganlah engkau takut dan janganlah berdukacita, sesungguhnya kami akan menyelamatkanmu dan keluargamu (serta pengikut-pengikutmu) – kecuali isterimu, ia adalah dari orang-orang yang dibinasakan.

  [34] “Sesungguhnya kami (diutuskan) untuk menurunkan atas penduduk bandar ini azab dari langit, disebabkan mereka melakukan kejahatan (kufur dan maksiat)”.

  [35] Dan demi sesungguhnya, Kami telah (binasakan bandar itu dan telah) tinggalkan bekas-bekasnya sebagai satu tanda (yang mendatangkan iktibar) bagi orang-orang yang mahu memahaminya.

  [36] Dan (Kami utuskan) kepada penduduk Madyan saudara mereka: Nabi Syuaib; lalu ia berkata: “Wahai kaumku, sembahlah kamu akan Allah, dan kerjakanlah amal soleh dengan mengharapkan pahala akhirat, dan janganlah kamu melakukan kerosakan di bumi”.

  [37] Maka mereka mendustakannya, lalu mereka dibinasakan oleh gempa bumi, serta menjadilah mereka mayat-mayat yang tersungkur di tempat tinggal masing-masing.

  [38] Dan (ingatkanlah peristiwa kebinasaan) Aad (kaum nabi Hud) dan Thamud (kaum Nabi Soleh); dan telahpun ternyata kepada kamu sebahagian dari bekas-bekas tempat kediaman mereka; dan (kebinasaan mereka yang demikian ialah disebabkan) Syaitan memperelokkan pada pandangan mereka: amal-amal mereka (yang jahat itu), lalu ia menghalangi mereka dari jalan Allah; padahal mereka orang-orang yang bijak pandai dan berakal (yang dapat membezakan yang benar dan yang salah).

  [39] Dan (ingatkanlah juga peristiwa kebinasaan) Qarun dan Firaun serta Haman. Dan demi sesungguhnya Nabi Musa telah datang kepada mereka membawa keterangan-keterangan (mukjizat) yang jelas nyata, lalu mereka berlaku sombong takbur di bumi (mendustakannya), padahal mereka tidak dapat melepaskan diri (dari azab Allah).

  [40] Maka masing-masing Kami binasakan dengan sebab dosanya, iaitu di antaranya ada yang Kami hantarkan angin ribut menghujaninya dengan batu; dan ada yang dibinasakan dengan letusan suara yang menggempakan bumi; dan ada yang Kami timbuskan dia di bumi; dan ada pula yang Kami tenggelamkan di laut. Dan (ingatlah) Allah tidak sekali-kali menganiaya mereka, akan tetapi merekalah yang menganiaya diri sendiri.

  [41] Misal bandingan orang-orang yang menjadikan benda-benda yang lain dari Allah sebagai pelindung-pelindung (yang diharapkan pertolongannya) adalah seperti labah-labah yang membuat sarang (untuk menjadi tempat perlindungannya); padahal sesungguhnya sarang-sarang yang paling reput ialah sarang labah-labah, kalaulah mereka orang-orang yang berpengetahuan.

  [42] Sesungguhnya Allah mengetahui (kepalsuan) apa jua yang mereka sembah yang lain daripadaNya, dan Allah jualah Yang Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana.

  [43] Dan misal-misal perbandingan yang demikian itu Kami kemukakan kepada umat manusia, dan hanya orang-orang yang berilmu yang dapat memahaminya.

  [44] Allah mencipta langit dan bumi dengan cara yang layak dan berhikmat; sesungguhnya yang demikian itu mengandungi satu tanda (yang membuktikan kebijaksanaan Allah) bagi orang-orang yang beriman.

  [45] Bacalah serta ikutlah (wahai Muhammad) akan apa yang diwahyukan kepadamu dari Al-Quran, dan dirikanlah sembahyang (dengan tekun); sesungguhnya sembahyang itu mencegah dari perbuatan yang keji dan mungkar; dan sesungguhnya mengingati Allah adalah lebih besar (faedahnya dan kesannya); dan (ingatlah) Allah mengetahui akan apa yang kamu kerjakan.

  [46] Dan janganlah kamu berbahas dengan Ahli Kitab melainkan dengan cara yang lebih baik, kecuali orang-orang yang berlaku zalim di antara mereka; dan katakanlah (kepada mereka): “Kami beriman kepada (Al-Quran) yang diturunkan kepada kami dan kepada (Taurat dan Injil) yang diturunkan kepada kamu; dan Tuhan kami, juga Tuhan kamu, adalah Satu; dan kepadaNyalah, kami patuh dengan berserah diri.”

  [47] Dan (sebagaimana Kami telah menurunkan Kitab-kitab ugama kepada Rasul-rasul yang telah lalu) demikianlah Kami turunkan pula kepadamu (wahai Muhammad) Kitab Al-Quran ini. Maka orang-orang yang Kami berikan Kitab (Taurat dan Injil) ada yang beriman kepada Al-Quran, dan juga sebahagian dari orang-orang (Makkah) beriman kepadanya; dan tiadalah yang mengingkari ayat-ayat keterangan Kami melainkan orang-orang yang berdegil dalam kekufurannya.

  [48] Dan engkau (wahai Muhammad) tidak pernah tahu membaca sesebuah kitab pun sebelum turunnya Al-Quran ini, dan tidak pula tahu menulisnya dengan tangan kananmu; (kalaulah engkau dahulu pandai membaca dan menulis) tentulah ada alasan bagi orang-orang kafir yang menentangmu akan merasa ragu-ragu (tentang kebenaranmu).

  [49] (Al-Quran tetap datangnya dari Allah dengan tidak syak lagi) bahkan ia ayat-ayat keterangan yang jelas nyata, yang terpelihara di dalam dada orang-orang yang berilmu; dan tiadalah yang mengingkari ayat-ayat keterangan Kami melainkan orang-orang yang zalim.

  [50] Dan mereka berkata: “Mengapa tidak diturunkan kepada (Muhammad) mukjizat-mukjizat dari Tuhannya?” Jawablah (wahai Muhammad): “Sesungguhnya (urusan menurunkan) mukjizat-mukjizat itu adalah tertentu bagi Allah, dan aku hanyalah seorang Rasul pemberi amaran yang jelas nyata”.

  [51] (Patutkah mereka meminta mukjizat-mukjizat yang lain?) tidakkah cukup bagi mereka bahawa Kami telah menurunkan kepadamu Al-Quran yang dibacakan kepada mereka? Sesungguhnya Al-Quran yang diturunkan itu mengandungi rahmat dan peringatan bagi orang-orang yang beriman.

  [52] Katakanlah (wahai Muhammad): “Cukuplah Allah menjadi saksi (yang mengetahui perkara yang berbangkit) antaraku dengan kamu; Ia mengetahui segala yang ada di langit dan di bumi. Dan mereka yang percaya kepada perkara yang salah dan tidak percaya kepada Allah, mereka itulah orang-orang yang rugi.

  [53] Dan mereka meminta kepadamu menyegerakan kedatangan azab (yang dijanjikan); dan kalau tidaklah kerana adanya tempoh yang telah ditetapkan, tentulah azab itu akan datang menimpa mereka; dan azab itu tetap akan datang menimpa mereka secara mengejut, sedang mereka tidak menyedarinya.

  [54] Mereka meminta kepadamu menyegerakan kedatangan azab itu, padahal sesungguhnya neraka Jahannam tetap akan meliputi orang-orang yang kafir –

  [55] Pada hari azab itu menyelubungi mereka dari sebelah atas mereka dan dari bawah kaki mereka; dan (malaikat yang melakukannya) akan berkata kepada mereka: “Rasalah kamu (balasan) apa yang kamu telah kerjakan”.

  [56] Wahai hamba-hambaKu yang beriman! Sesungguhnya bumiKu adalah luas (untuk kamu bebas beribadat); oleh itu, (di mana sahaja kamu dapat berbuat demikian) maka hendaklah kamu ikhlaskan ibadat kamu kepadaKu.
  /
  [57] Tiap-tiap diri (sudah tetap) akan merasai mati, kemudian kamu akan dikembalikan kepada Kami (untuk menerima balasan).

  [58] Dan orang-orang yang beriman serta beramal soleh, Kami akan tempatkan mereka dalam mahligai-mahligai di Syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, mereka kekal di dalamnya. Demikianlah balasan yang sebaik-baiknya bagi orang-orang yang beramal soleh –

  [59] (Iaitu) mereka yang sabar, dan mereka pula berserah diri bulat-bulat kepada Tuhannya.

  [60] Dan (ingatlah) berapa banyak binatang yang tidak membawa rezekinya bersama, Allah jualah yang memberi rezeki kepadanya dan kepada kamu; dan Dia lah jua Yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.

  [61] Dan sesungguhnya jika engkau (wahai Muhammad) bertanya kepada mereka (yang musyrik) itu: “Siapakah yang menciptakan langit dan bumi, dan yang memudahkan matahari dan bulan (untuk faedah makhluk-makhlukNya)?” Sudah tentu mereka akan menjawab: “Allah”. Maka bagaimana mereka tergamak dipalingkan (oleh hawa nafsunya daripada mengakui keesaan Allah dan mematuhi perintahNya)?

  [62] Allah memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendakiNya di antara hamba-hambaNya dan menyempitkan (rezeki itu) baginya; sesungguhnya Allah Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu.

  [63] Dan sesungguhnya jika engkau (wahai Muhammad) bertanya kepada mereka (yang musyrik) itu: “Siapakah yang menurunkan hujan dari langit, lalu Ia hidupkan dengannya tumbuh-tumbuhan di bumi sesudah matinya?” Sudah tentu mereka akan menjawab: “Allah”. Ucapkanlah (wahai Muhammad): “Alhamdulillah” (sebagai bersyukur disebabkan pengakuan mereka yang demikian), bahkan kebanyakan mereka tidak memahami (hakikat tauhid dan pengertian syirik).

  [64] Dan (ingatlah bahawa) kehidupan dunia ini (meliputi segala kesenangan dan kemewahannya, jika dinilaikan dengan kehidupan akhirat) tidak lain hanyalah ibarat hiburan dan permainan; dan sesungguhnya negeri akhirat itu ialah kehidupan yang sebenar-benarnya; kalaulah mereka mengetahui (hakikat ini tentulah mereka tidak akan melupakan hari akhirat).

  [65] Dalam pada itu, apabila mereka naik bahtera (lalu menemui sesuatu bahaya di laut), mereka memohon pertolongan kepada Allah dengan doa yang tulus ikhlas kepadaNya. Kemudian setelah Allah menyelamatkan mereka (naik) ke darat, mereka berlaku syirik kepadaNya.

  [66] (Akibat syirik itu) menjadilah mereka orang-orang yang kufurkan nikmat yang Kami telah berikan kepadanya, dan (menjadi) orang-orang yang hanya dapat bersuka ria di dunia; kemudian mereka akan mengetahui kelak akibat buruk apa yang mereka lakukan.

  [67] Dan tidakkah mereka melihat dan memerhatikan bahawa Kami telah menjadikan (Makkah, negeri mereka) tanah suci yang dihormati, lagi aman; sedang orang-orang ramai yang tinggal (dalam daerah-daerah) di sekeliling mereka sentiasa diculik (untuk ditawan atau dibunuh) ? Oleh itu, patutkah mereka percaya kepada perkara yang salah, dan kufur ingkar akan nikmat-nikmat Allah?

  [68] Dan tidaklah ada yang lebih zalim daripada orang yang mereka-reka perkara-perkara yang dusta terhadap Allah, atau mendustakan kebenaran setelah kebenaran itu disampaikan kepadanya. Bukankah (telah diketahui bahawa) dalam neraka Jahannam disediakan tempat tinggal bagi orang-orang yang kafir?

  [69] Dan orang-orang yang berusaha dengan bersungguh-sungguh kerana memenuhi kehendak ugama Kami, sesungguhnya Kami akan memimpin mereka ke jalan-jalan Kami (yang menjadikan mereka bergembira serta beroleh keredaan); dan sesungguhnya (pertolongan dan bantuan) Allah adalah berserta orang-orang yang berusaha membaiki amalannya.

 2. tq di atas penjelasan yg amat mendalam ttg riba ni..saya akan cuba sedaya upaya untuk memartabatkan dinar n dirham ni dan akan mengajak saudara mara serta rakan2 dalam perjuangan ini…doakan saya berjaya

 3. Saya ada terbaca satu hadis (1):

  Count two or three decades after 1400 Hijri. At that time, the Mahdi emerges…” (Qalda bin Zayd bin Baraka, Asma Masalik Li Ayyam Mahdi: Malik Li Kull id-Dunya Bi Amr Allah El-Malik, p. 216)

  Oleh itu:

  1400 hijri = 1980

  1 tahun = 354 atau 355 hari (Gregorian 365 hari)

  1 dekad = 355 hari x 10 tahun / 365 hari = 9 tahun 7 bulan

  Oleh itu:

  Dekad Pertama = 1989 + 7 bulan
  Dekad Kedua = 1999 + 4 bulan
  Dekad Ketiga = 2009 + 1 bulan

  Merujuk kembali kecepatan masa selepas 2009 dan hadis di atas, adakah Imam Mahdi dah keluar? Namun itu ada juga terbaca bahawa hadis ini adalah lemah…. Wallahu a‘lam bish-shawab

 4. Please drag to minute 03:30

  The Bank of England.

  By the end of the 1600’s England was in financial ruin. 50 years more or less of continuous wars Frantic government officials met with the money changers to beg for the loans to pursue their political purposes.

  The price was high: a government sanctioned privately owned bank; which could issue money created out of nothing. It was to be the modern owned central bank, the Bank of England.

  Although it was deceptively called the Bank of England to make the general population think it was part of the government, it was not. Like any other private corporation, the Bank of England sold shares to get started. The investors who’s names were never revealed were supposed to have put up 1.25 million pounds in gold coin to buy their shares in the bank but only 750,000 pounds were received.

  Despite that, the bank was duly charted in and started out in the business of loaning out several times the amount of money it had in reserves all at interest. In exchange the new bank would loan the British politicians them as much money as they wanted as long as they secured the debt by direct.

  So the legalization of the Bank of England amounted to nothing less than the legal counterfeiting of a national currency for private gain of the bankers. Unfortunately nearly every nation now has a privately controlled central bank using the Bank of England as the basic model.

  Such is the power of these central banks that they soon take total control over a nation’s economy. It soon amounts to a plutocracy, rule by the rich. It would be like putting control of the army in the hands of the mafia the danger of tyranny would be extreme. Yes, we need central banks. No we do not need them in private hands.

  The private central bank scam is a hidden tax. The nation sells bonds to the central bank to pay for things for which the government does not have the political will to raise taxes to pay for. The bonds are purchased with money that the central bank creates out of nothing.

  More money in circulation makes your money worth less. The government gets as much money as it needs and the people pay for it all in inflation. The beauty of the plan is that not one person in a thousand can figure it out because it is purposely hidden behind complex sounding economics gibberish.

  With the formation of the Bank of England, the nation was soon awash in money. Prices throughout the country doubled. Massive loans were granted for about any wild scheme. One venture proposed to drain the Red Sea to recover gold supposedly lost when the Egyptian army drowned pursuing Moses and the Israelites…”

  Continue:

  By 1698, government debt grew from the initial 1.25 million pounds to 16 million pounds. Naturally taxes were increased to pay for all this. With the British money supply firmly in their grip the British economy began a wild roller coaster ride of booms and depressions – exactly the sort of thing a private central bank claims it is determined to prevent.

  There are two things which I think are intrinsic in to Central Banks in general. The first is an involvement in the formulation of monetary policy with the specific objective of achieving monetary stability. However, since the Bank of England took control, the British pound has rarely been stable.Now let’s take a look at the Rothschild family, the family said to be the wealthiest family in the world.

 5. Towards the end of the Revolution, at the Continental Congress meeting here at Independence Hall there was a desperation for money. In 1781 they allowed Robert Morris, their financial superintendent to open a privately owned central bank.

  Incidentally, Morris was a wealthy man who had grown wealthier during the Revolution by trading in war materials Called the Bank of North America the new bank was closely modeled after the Bank of England. The bank was allowed to practice fractional reserve banking that is, it could lend out money it didn’t have – then charge interest on it.

  If you or I were to do that by ourselves, we would be charged with fraud, a felony. The bank’s charter called for private investors to put up $400,000 of initial capital. But when Morris was unable to raise the money, he brazenly used his political influence to have gold deposited in the bank which had been loaned to America by France. He then loaned this money to himself and his friends to reinvest in shares of the bank.

  Like the Bank of England, the bank was given a monopoly over the national currency. Soon, the dangers became clear. The value of American currency continued to plummet. So, 4 years later, in 1785, the bank’s charter was not renewed. The leader of the effort to kill the bank, William Findley of Pennsylvania explained the problem this way:

  “This institution, having no principle but that of avarice, will never be varied in its object… to engross all the wealth, power, and influence over the State…” Citizen Observer

  The men behind the Bank of America: Alexander Hamilton, Robert Morris, and the bank’s president Thomas Wiley, did not give up. Only 6 years later, Hamilton, then secretary of the treasury and his mentor Morris, rammed a new privately owned central bank through the new congress. Called the First Bank of the United States. Thomas Whiley again served as the bank’s president.

  The players were the same, only the name of the bank was changed. The Constitutional Convention In 1787, colonial leaders assembled in Philadelphia to replace the ailing Articles of Confederation. As we saw earlier, both Thomas Jefferson and James Madison were unalterably opposed to a privately owned central bank.

  They had seen the problems caused by the Bank of England. They wanted nothing of it, as Jefferson later put it:

  “If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency first by inflation, then by deflation the banks and the corporations which grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their fathers conquered.”

  During the debate over the future monetary system another one of the founding fathers, Governor Morris castigated the motivations of the owners of Bank of North America. Governor Morris, as head of the committee that wrote the final draft of the constitution knew the motivations of the banks well. Along with his old boss, Robert Morris, Governor Morris and Alexander Hamilton were the ones who had presented the original plans of the Bank of North America to the Continental Congress in last year of the Revolution on July 2, 1787. Governor Morris revealed what was really going on:

  “The rich will always strive to establish their dominion and enslave the rest. They always did. They always will. They will have the same effect here as elsewhere if we do not, by the power of government, keep them in their proper spheres…”

  Despite the defection of Governor Morris from the ranks of the bank Hamilton, Robert Morris, Thomas Wiling, and their European backers were not about to give up. They convinced the bulk of the delegates of the constitutional convention to not give congress the sole power to issue paper money.

  Most of the delegates were still reeling from the wild inflation of the paper currency during the revolution. They had forgotten how well Colonial Scrip worked before the war. But the Bank of England had not. The money changers could not stand to have America printing their own money again. So the constitution was worded ever so deceptively on the matter. The grievous defect in wording left the door wide open for the money changers just as they had planned.

  First Bank of the United States In 1790, less than 3 years after the constitution had been signed the money changers struck again. The newly appointed secretary of the treasury, Alexander Hamilton proposed a bill to the congress calling for a new privately owned central bank. Coincidentally, that was the very year that Amschel Rothschild made his pronouncement from his flagship bank in Frankfurt Germany:

  “Let me issue and control a nation’s money, and I care not who makes the laws.”

  Alexander Hamilton was a tool of the international bankers and he wanted to create the US Bank, The Bank of the United States – and did so… Interestingly, when Hamilton graduated from law school in 1782 his first assignment was being an aid to Robert Morris the head of the Bank of North America. In fact, the year before, Hamilton had written Morris a letter saying:

  “A national debt, if it is not excessive, will be to us a national blessing.”

  A blessing to whom?

  After a year of intense debate, in 1791, congress passed Hamilton’s bill and gave it a 20 year charter. The new bank was to be called the First Bank of the United States. Here we are in front of the First Bank of the United States, in Philadelphia.

  Even though 80% of its stock would be held by private investors. The remaining 20% would be purchased by the US government. But the reason was not to give the government a piece of the action it was principally to provide the capital to the other 80% owners.

  As with the old Bank of North America and with the Bank of England before that the stockholders never paid the full amount. The US government put up their initial 2 million in cash then the bank through the old magic of fractional reserve lending made loans to its charter investors so they could come up with the remaining 8 million dollars in capital needed for this risk free investment!

  Like the Bank of England, the name of the Bank of the United States was deliberately chosen to hide the fact that it was privately controlled. And like the Bank of England, the names of the investors in the bank were never revealed.

  Many years later, it was a common saying that the Rothschilds were the power behind the old Bank of the United States. The bank was sold to congress as a way to bring stability to the banking system and eliminate inflation. So what happened?

  Over the first 5 years, the US government borrowed 8.2 million dollars from the Bank of the United States. In the same 5 year period, prices rose by 72%. Jefferson, as the new Secretary of State, watched the borrowing with sadness and frustration unable to stop it:

  “I wish it were possible to obtain a single amendment to our constitution – taking from the federal government their power of borrowing.”

  Millions of Americans feel the same way today… they watch in helpless frustration as the federal government borrows the American economy into oblivion. So, although it was called the First Bank of the Untied States it was not the first attempt at a privately owned central bank in this country. As with the Bank of North America, the government put up most of the cash to get the bank going. Then the bankers loaned the money to each other to buy the remaining stock in the bank.

  It was a scam plain and simple. And they wouldn’t be able to get away with it for long. But first, we have to travel back to Europe to see how a single man was able to manupulate the entire British economy by obtaining the first news opf Napoleon’s final defeat.


 6. Please drag to 1:00 minute

  Second Bank of the United States

  Meanwhile back in Washington in 1816, just one year after Waterloo and Rothschild’s alleged takeover of the Bank of England the American Congress passed a bill permitting yet another privately owned central bank.

  This bank was called The Second Bank of the United States. The new bank’s charter was a copy of the previous banks. The US government would own 20% of the shares of the Bank. Of course the federal shares would be paid by the US Treasury upfront into the banks coffers. Then through the magic of fractional reserve lending it was transformed into loans to the private investors who then bought the remaining 80% of the shares.

  Just as before, the primary stockholders remained a secret. But it is known that the largest block of shares, about 1/3 of the total, was sold to foreigners. As one observer of the day put it:

  “It is certainly no exaggeration to say that the Second Bank of the United States was rooted as deeply in Britain as it was in America.”

  So by 1816, some authors claim that the Rothschilds had taken control over the Bank of England and backed a new privately owned central bank in America as well.

 7. Percayalah kata-kata saya masa akan datang emas pun tiada nilai lagi selagi manusia tidak mahu suntik microchip mondex kedalam badan di jabatan pendaftaran negara. Kalau tiada microchip tak boleh jual barang dan tak boleh beli barang, tidak kira anda kaya miskin ataupun pengemis microchip mesti ada dalam badan. Sesiapa tidak terima suntik microchip kedalam badan dia adalah musuh dajjal.

 8. Percayalah kata-kata saya masa akan datang dinar dan dirham pun tiada nilai lagi selagi manusia tidak mahu suntik microchip mondex kedalam badan di jabatan pendaftaran negara. Kalau tiada microchip tak boleh jual barang dan tak boleh beli barang, tidak kira anda kaya miskin ataupun pengemis microchip mesti ada dalam badan. Sesiapa tidak terima suntik microchip kedalam badan dia adalah musuh dajjal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s